VI overleeft transgendergrap: talkshow niet van de buis

Voetbal Inside overleeft na de homohuwelijkgrap ook de transgendergrap. RTL haalt de show niet van de buis. Dat heeft de zender laten weten in een statement. RTL vindt de grap ‘ongepast’, maar vindt ook dat VI een podium verdient. “Het programma geeft een podium aan uitgesproken, persoonlijke meningen over voetbal, sport en inmiddels ook het gesprek van de dag. Die ruimte krijgen Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp van RTL.

Vervolgt: “Maar dat betekent niet dat we het altijd eens hoeven te zijn en het is zeker ook geen vrijbrief om individuen en/of groepen belachelijk te maken.

Veel mensen nemen het op voor Voetbal Inside. “We zien dat de meningen over de uitzending verdeeld zijn. En dat is ook het mooie in Nederland, dat je met respect voor de ander hartstochtelijk van mening kan en mag verschillen. De kritiek dat de gesprekken aan tafel op dit moment niet altijd bijdragen aan een opbouwende discussie, deelt RTL. Dat is een reden om de discussie aan te gaan met Wilfred, René en Johan.

De vrijheid van meningsuiting staat hoog in het vaandel bij RTL, aldus het bedrijf. “Ondanks het feit dat de grappen en meningen in VI soms ongenuanceerd en controversieel zijn, vinden we dat het programma een plek heeft bij RTL. Samen met de makers, is het de taak van RTL om de grens tussen het vrije woord en respectvol omgaan met anderen te bewaken.

Lees ook:
Gijp als vrouw in VI: ‘Transgenders zijn niet normaal’ (zaterdag)
BN’ers kunnen niet lachen om Renate van der Gijp (zaterdag)
Belangenorganisaties willen nu toch echt boycot VI (zaterdag)
Barbara Barend en Hélène Hendriks verdedigen VI (zondag)
Arie Boomsma: ‘Neem VI-mannen in bescherming’ (zondag)
PvdA en GroenLinks willen boycot VI, VVD niet (vandaag)
Evers moest gieren om trans-Gijp; ook Borst steunt VI (vandaag)
RTL wist vooraf van transgendergrap Van der Gijp (vandaag)
Boze sponsor Toto spreekt RTL aan op ‘smakeloos’ VI (vandaag)
Humberto Tan steunt VI met transgender Monica (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen