Ook Francisco van Jole beschuldigd van misbruik

De stroom aan #metoo-verhalen bereikt nu ook BNNVARA-gezicht Francisco van Jole. Een anonieme dame beschuldigt hem via GeenStijl van misbruik. Dat is te zien op het rechtse blog, de tegenhanger van Van Jole’s linkse nieuwsblog Joop.nl. Het verhaal over Van Jole heeft zojuist ook NPO Radio 1 gehaald. “Of het echt waar is en klopt, weten we niet. GeenStijl heeft het al langer aan de stok met Van Jole. In de url van het artikel zelf staat ook ’te mooi om waar te zijn’“, meldde Radio EenVandaag.

Radio EenVandaag-presentator Lammert de Bruin heeft contact gezocht met Van Jole, maar die wil niet reageren. “Ik heb Van Jole wel gevraagd om een reactie op Twitter, maar op dit moment heeft hij dat nog niet gegeven.”

De video van GeenStijl laat een gesprek horen tussen Van Jole en een dame. Die dame confronteert hem met zijn ongepaste gedrag en hij bevestigt dat. “Francisco van Jole voerde mij, een vrouw van 23, dronken, bracht me naar zijn hotel, ging tussen mij en zijn hoteldeur staan, kleedde zich uit en ging op me liggen, ondanks dat ik nee zei. #metoo“, licht ze toe.

Van Jole liet zich toevallig recentelijk nog op de radio uit over seksueel ongewenst gedrag. “Ik heb niet dat ik te ver ging dat ik wist dat ik te ver ging, maar ik ben wel eens te ver gegaan, dat ik dacht: stommerik! We waren een beetje aan het zoenen, wat al niet zo handig was achteraf gezien, en ik dacht: die wil wel meer. Maar die wilde dat niet. En die vond dat heel vervelend. Toen dacht ik: wacht eens even, dit was niet de bedoeling“, zei hij.

Het is een grijs gebied. Er is een verschil tussen overhalen en dwang. Dat gaat af en toe tegen elkaar aan. Dat kan gebeuren. Dat moet je in orde maken, je excuses voor aanbieden en het goedmaken.”

Quote-baas Sander Schimmelpenninck lijkt het verhaal op GeenStijl te geloven. “Deuger blijkt deugniet. Quelle surprise“, schrijft hij.

Foto: BNNVARA, Mickey Hoyle

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen