Gijs van Dam ontkent verkrachting Jelle Brandt Corstius

Geplaatst op di 31 okt 2017 om 0:12

De man die er door Jelle Brandt Corstius van wordt beschuldigd hem te hebben verkracht in zijn tijd bij Barend & Van Dorp, is tv-producent Gijs van Dam van het mediabedrijf Ten Eleven Entertainment. Hij zat vanavond met zijn advocaat Peter Plasman in Pauw. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Waarom zat Gijs van Dam aan tafel? “Omdat ik niet anders kan. Omdat ik standrechtelijk geëxecuteerd ben, zonder enige vorm van proces, op basis van een gelogen verhaal.”

Van Dam weet naar eigen zeggen niet wat hij meemaakt. “Toen ik twee zaterdagen geleden gebeld werd door de adjunct-hoofdredacteur van Trouw. Hij ging heel samenzweerderig mij vragen of ik ergens privé zat, waardoor ik dacht dat hij me iets wilde vragen over televisie. Toen zei hij dat ik word beschuldigd in het kader van #metoo.”

Toen kwam de bus van links, ik schrok ervan. Er ontspon zich een raar gesprek, waarna hij zei: ‘Ik ga vragen aan diegene of ik de naam mag noemen, want ik wist niet waar het over ging.’ Toen zei hij de naam en toen zei ik: ‘Maar dat was wederzijds, want we hebben in een dronken bui in bed gelegen.’ Dat was het.”

Corstius en Van Dam zijn in het Kürhaus met elkaar in bed beland. “Daar maakten we Villa BvD in 2002. Toen waren de verkiezingen. Ik was toen 25 en Jelle 24. Ik deed de productie en zorgde voor de faciliteiten, zoals lampen en camera’s. We dronken die avond aan de bar, zoals we wel vaker deden. Dat is uitgelopen op een beetje flirten en met elkaar in bed belanden.”

Wie nam het initiatief? “Dat weet ik niet zo goed, maar er was iets.”

In welk bed gebeurde het? “In dat van mij.”

Heeft hij Corstius verkracht? “Nee. Er is niemand verkracht, er is niemand gedwongen. Dat is niet gebeurd.”

Heeft hij daarvoor iets in zijn drankje gedaan? “Nee.”

Na die avond hebben de twee het er nooit meer over gehad. “We hebben het seizoen ook nog helemaal afgemaakt. Na de zomer ben ik bij een ander programma gaan werken. Na de zomer ben ik het programma Idols gaan maken.”

Van Dam heeft er zelfs nooit meer aan gedacht. “Nee, ik heb de volgende ochtend gedacht: nou, dit was niet helemaal mijn type, ik heb iets te veel gedronken. Ik heb ook gedacht: laat ik er maar niet te veel over zeggen, want ik weet niet of hij wil dat dit bekend wordt.”

Kan het zijn dat Corstius zich gedwongen voelde omdat Van Dam destijds een machtige tv-senior was? “Ik werkte daar niet heel lang. Ik was 25, het was ook het begin van mijn carrière.”

Plasman

Van Dam wordt bijgestaan door Peter Plasman. Volgens Corstius kan hij niet voor smaad en laster aansprakelijk gesteld worden, omdat hij Van Dams naam niet heeft genoemd. Plasman: “Dat klopt niet, want hij heeft de naam genoemd aan journalisten met het oogmerk om daar rugnaarheid aan te geven.”

Hij is naar Trouw gestapt en daarmee is smaad al een voltooid delict. Het argument dat hij gebruikt dat hij geen naam noemt is geen valide argument. Hij heeft dit verhaal verteld aan journalisten. Het gaat niet sec om de naam, maar het gaat erom of de man kenbaar kan worden op basis van de details.”

Ik sta hem bij in de strafrechtelijke kant van de zaak en ik sta hem hier ook bij vanavond, omdat hij wordt geconfronteerd met een standrechtelijke executie. Het is een beetje zonde dat je eerste geëxecuteerd wordt en je dan kan verdedigen. Dat moet gebeuren, omdat mensen anders afgaan op één leugenachtig verhaal. Dit is de verkrachter en pisnicht genoemd en door Matthijs van Nieuwkerk een smeerlap.”

Er is geen spoor van bewijs. Als je goed beoordeelt hoe Jelle Brandt Corstius zich opstelt, dan is de manipulatie en het raffinement waarmee het gebeurt duidelijk. Hij manipuleert. Hij doet dit ‘om herhaling te voorkomen’. Na vijftien jaar moet hij herhaling voorkomen, maar als mijn cliënt sorry zegt, is het ook goed. Dan denk ik: wat bedoel je dan met herhaling voorkomen?

Van Dam heeft aangifte gedaan tegen Corstius voor smaad en laster. Plasman: “Hij komt met een verhaal waarbij het leven van mijn cliënt dreigt geruïneerd te worden.

Barbara Barend

Barbara Barend, de dochter van Villa BvD-ster Frits Barend, twitterde voorafgaand aan Pauw: “Die dader van de verkrachting van Jelle Brandt Corstius is een grote klootzak! Vieze vuile goorlap, gore verkrachter die je bent!! Dat je het weet! Eikel. Fuck him! Gore klootzak!

Jelle Brandt Corstius verkracht tijdens tv-werk (vorige week dinsdag)
Boulevard-advocate: ‘Jelle Brandt is slecht voorgelicht’ (woensdag)
Jelle Brandt Corstius verkracht bij Barend & Van Dorp (woensdag)
Verkrachter dreigt Jelle Brandt Corstius met rechtszaak (donderdag)
Corstius vindt Boulevard-advocate ‘middelmatige trut’ (donderdag)
RTL schrikt van verkrachting Jelle Brandt Corstius (donderdag)
B&VD-medewerkers niet verbaasd over verkrachting (vrijdag)
Youp van ’t Hek noemt verkrachter Jelle ‘enge pisnicht’ (zaterdag)
VI lacht om verkrachting Corstius; BN’ers verbijsterd (zondag)
Wilfred Genee: ‘Lachen om verkrachting onhandig’ (zondag)
Jelle Brandt Corstius valt stil op NPO Radio 1 (maandag)
Aaf Brandt Corstius gaat VI-heren ‘klap voor bek geven’ (maandag)

Foto: BNNVARA
94 Reacties op “Gijs van Dam ontkent verkrachting Jelle Brandt Corstius”


 1. Vrede

  Ik ging deze man opzoeken op google omdat ik hem niet ken en toen ik tijdens Pauw op zijn wiki kwam stond er al dat hij de verkrachter van Jelle is.
  Best komisch hoe snel zoiets kan gaan.

 2. Vrede

  Ik ben benieuwd hoe dit allemaal af gaat lopen maar nu die Jelle de heren van VI heeft aangevallen om een beetje ongemakkelijk schaterlachen ben ik benieuwd hoe hij op twitter de aanval zal inzetten tegen zijn verkrachter die hem nu beschuldigd van liegen en die het allemaal ontkent.
  Als hij meer woorden richt aan de mannen van VI dan aan deze meneer van Dam komt die erg ongeloofwaardig over.

 3. Hans

  Echt schandalig hoe snel Gijs op het web wordt veroordeeld.

 4. liesje

  Goede verdediging en een slap interview…
  Plasman gaf verschillende voorzetten maar de vraag: wat de motivatie van BC zou kunnen zijn? werd niet gesteld.

 5. Ilse

  @liesje

  Met het stellen van zo’n vraag aan de wederpartij schiet men niets op.

 6. Arnoud Tempelman

  Tja, dat was het risico. Dat iemand z’n vinger zou opsteken om te zeggen dat het met wederzijds goedvinden was. En nu?

 7. Ronnie Tober

  Jelle verzint alles en moet uit de kast komen. Zowiezo een verloren zaak als je Plasman tegenover je krijgt.

 8. Hans

  Gezien hoe Barbara Barens er in ging op twitter voor dit interview. Niet slim en zeker niet zo genuanceerd als de familie altijd wil overkomen.

 9. Ilse

  @Arnoud Tempelman

  Het loopt allemaal met een sisser af.
  Meer valt er ook niet van te maken, tenzij BC met overtuigend bewijs komt inzake eventueel meerdere ‘slachtoffers’.

 10. Ettekoven

  Hierbij biedt ik mijn excuses aan aan Bert van der Veer

 11. Ettekoven

  Twee 25 jarige jongens die dronken wat experimenteneren. Dat was t

 12. G.

  Gewoon twee jonge mannen met slechts EEN jaar leeftijdsverschil belanden met iets teveel drank op in bed… SHOCKING!!! Shame on u Jelle

 13. Santegoeds

  Wat is Barbara Barend nu ineens stil op Twitter…

 14. G.

  grappig ettekoven blijkbaar dezelde gedachte op dezelfde tijd ;-)

 15. Ettekoven

  G. Drankje doen op mijn hotelkamer?? ;-)

 16. Wollter

  Een van de 2 liegt, maar wie?

 17. Nicky Labanda

  Ik geloof Gijs. Meneertje Jelle Brandhout korst is net zo’n leip als zijn doldwaze vader ooit was. Meneertje komt na 15 jaar met een onsamenhangend verhaaltje aanzetten en jankt over een 2e hypotheek bla bla bla.
  Het is lachwekkend.

 18. Vrede

  Na het interview in Pauw gezien te hebben denk ik toch dat mensen heel anders naar Jelle gaan kijken.
  Deze meneer van Dam komt geloofwaardig over, Plasman komt met sterke kritiek op de manier hoe Jelle het allemaal heeft aangepakt en ik denk dat velen ook dachten( ik tenminste) dat Jelle door iemand die een stuk ouder was met hoge functie was gedrogeerd en misbruikt maar het was gewoon een leeftijdsgenoot.

  Ik denk dat het meer de schaamte en spijt was van seks met een man terwijl je een hetero wilt zijn waardoor je het maar gooit op drogeren.

  Ik ben nooit gedrogeerd maar kun je dan zoenen, oraal bevredigen en daarna een helder moment hebben om gewoon de kamer uit te lopen? Kenners hier?

 19. Santegoeds

  Ik nijg toch wel sterk naar kamp Gijs.

 20. Daniëlle

  Vrede, dat zou toch wel een heel maffe actie zijn. Spijt, mss zelfs teleurgesteld in jezelf, alla! Maar dat hou je dan voor je. Het is wel een extreme stap om dat te wijzigen in verkrachting en ermee naar buiten te komen.

 21. Arnoud Tempelman

  Best denkbaar dat beide verhalen kloppen.

  Jelle was 24 en vers van school. Gijs was twee jaar ouder. De crew drinkt nog wat aan de bar en twee mensen drinken door. Dat eindigt in bed. Een dag later volgt de kater. Voor een hetero best confronterend: waar ben ik gisteren beland? Dat wil ik niet. Wilde ik niet. De ervaring wordt vijftien jaar weggestopt, om dan als een champagnekurk met me-too uit de fles te komen.

  Dat is een algemeen probleem: was het misbruik of een misverstand?

  Misschien komen er nog getuigen uit het struikgewas.

 22. Carmen

  Blijkbaar zijn er mensen die denken dat je niet door een leeftijdsgenoot of jonger iemand verkracht kunt worden. De vraag die rijst is of deze mensen het nieuws wel volgen.

 23. Ilse

  @Carmen

  Dom gansje.

 24. Ettekoven

  Zoveel hetero’s die experimenteren. Joling schept er graag over op als ze met hem meegaan

 25. Carmen

  @Ilse

  H0ertje.

 26. Ilse

  De escapades van BC dreigden misschien wel uit te lekken richting zijn vriendin en om die reden heeft BC een verhaaltje verzonnen om een eventuele relatiebreuk te voorkomen.

 27. Ilse

  @Carmen

  Daar ben ik trots op.
  Jou betalen ze niet, sletje.

 28. Walter

  Van Dam en Plasman hebben de bal teruggekaatst naar JBC, om met andere namen (van slachtoffers) te komen. Ben benieuwd, JBC MOET praten hierover.

 29. WM

  Ilse, klets niet zo dom. Als er één ding is waarover JBC en GvD hetzelfde zeggen is dat er nooit meer over gesproken is. Hoe kan het uitekken als niemand het erover heeft? Nu je pilletje weer slikken, hoor!

 30. Gijp

  Gijs van Dam heeft het niet gedaan.
  Zie je nou wel dat Bert vd Veer het heeft gedaan!? Hahahaha!!!!

 31. JesseJames

  Ik vond het al een vreemd en ongeloofwaardig verhaal. Een collega drogeren en ‘verkrachten’, terwijl je weet dat je er nog een heel seizoen mee zal moeten werken en elkaar dus elke dag weer ziet. Na het aanhoren van Gijs van Dam geloof ik het helemaal niet meer.

  Ook orale seks tegen je zin lijkt me moeilijk en toch weg kunnen komen terwijl je gedrogeerd bent zie ik niet helemaal voor me.

  Ik vraag me wel heel erg af waarom die Brandt Corstius dit doet. Hij maakt iemand moedwillig kapot en niet zo’n klein beetje ook.

  In werkelijkheid zijn de 2 waarschijnlijk gewoon dronken op een hotelkamer beland en is er het een en ander gebeurd, waar meneer zich achteraf voor schaamt.

  Mocht dat echt zo zijn, dan hoop ik wel dat die Brandt Corstius hier niet mee wegkomt. Dit kan niet, je kunt als bekende Nederlander niet zomaar iemand beschuldigen van zoiets. Je weet vooraf dat dit een gigantische mediahype wordt die de ander kapot maakt. Het zal je maar gebeuren…

 32. Gijp

  Hey Jessejames, orale seks tegen je zin kan niet?
  Stuur je vrouw maar even langs, dan zal ik haar tegen haar zin in haar mondje raggen!
  Hahahahahaha!!!!

 33. Handstand

  Hij heeft het wel gedaan. Altijd afgevraagd hoe een man met zon twijfelachtige moreel tv beelden uitreikt. Ik zou mijn naam er niet aan willen verbinden. Overigens was al jaren bekend dat dit was gebeurt. GvD liep er maar al te graag mee te koop na een lijntje van t een of ander. Geen meelij met beide partijen.

 34. op naar vrijdagavond ,20.30 ...RTL7

  imijn idee is dat jelle dicht bij en ”GROTE TIK” in de bovenkamer zit,
  kheb ”m nooit hoog ghad,
  maar t hele verhaal zal nog wel een gevolg hebben,
  ik vind t wel erg moedig van gijs om met je wederhoor op tv durft te komen,
  je ziet de afkalving van de linkse kerk,ze verliezen macht,
  proberen ze op deze manier aandacht te krijgen ,trieste mensen,
  en BARBARA, wat vind jij er van,?[na je twitterbericht van gisteren,
  en aafje???
  kom je vrijdagavond nog een bezoekje brengen bij de jongens van VI ??

  ik denk dat rene gisteravond languit op de bank genoten heeft bij pauw,

 35. Jantje

  Wat uber genant allemaal. Jelle heeft cariere gemaakt via de gooise matras zoals zo vele. Ga dan achteraf niet janken. Als er geen geweld gebruikt wordt laat je dit toch niet ongewild toe als man? Alle vrouwelijke BN-ers hebben hetzelfde moeten doen. Die hoor je ook niet.

 36. Annoniemus

  Tuurlijk was het wachten op iemand die zich niet naar de slachtbank laat leiden door wat loze kreten over een vermeende verkrachting .
  Nu maar hopen dat Jelle B C de kar met stront over zich heen krijgt voor dit leugenachtige verhaal en dat aan zijn TV carierre een einde is gekomen !

 37. Meneer Kaktus

  Jelles opzichtige poging een graantje mee te pikken uit de #metoo-ruif is mislukt, kunnen we nu wel stellen.

 38. Wollter

  Waar blijven de kijkcijfers?

 39. frans

  Eerst Sunny Bergman toen Saskia van Noord en nu Jelle die waarschijnlijk gelogen heeft , Dan nog die tirade van Barbara Barend op Twitter. .het gaat goed met de linkse kerk ….maar niet echt 😦

 40. anonymousin

  Tot gisterenavond kende ik de persoon Gijs van Dam niet als de…… en zover ik weet is de naam van Gijs van Dam niet (breed) genoemd in de pers, totdat hij gisterenavond zelf de media zocht.

  Standrechtelijk geëxecuteerd lijkt mij op dit moment ietwat overdreven.
  Plasman als advocaat, tja die ruikt weer veel media aandacht.

 41. Vincent

  Kijkcijfers Pauw 940.000, valt mij tegen. Hendrik groen ruim 1.6 miljoen. Radar 1.5 miljoen. Zijn er bijna 1.4 miljoen. Frank Visser 1.2 miljoen. Dokter Tinus 1 miljoen. Weinig verrassends dus.

 42. Koen

  Was een goeie verdedeging

 43. Erwin

  Ik lees net pas de ongenuanceerde twitter berichten van Barbara Barend. Al was het verhaal van BC waar (wat ik niet geloof want het waren gewoon 2 aangeschoten jongens van een jaar of 25) zelfs dan is gaat het alle perken te buiten wat zij getweet heeft

 44. frans

  Wat een blamage van Barbara Barend op twitter, ze krijgt steeds meer dat betweterij van haar broer Fries.

 45. Joost

  Bert is de enige die hier blij van werd.

 46. Peter

  Die hele hashtagmoet door twitter verwijderd worden. Er komen nu zoveel verhalen ineens dat het niet geloofwaardig meer is.

 47. J

  Moet toch niet zo moeilijk om de waarheid boven water te krijgen.

  Want als ik zie met welke stelligheid hierboven allerlei beweringen en uitspraken worden gedaan door mensen die schijnbaar precies weten hoe het zit, dan waren er blijkbaar heel veel getuigen persoonlijk bij toen het gebeurde!

 48. Peter

  Barbera Barend heeft het over “de verkrachter” en niet over Van Dam. Haar tweet was van een paar uur voor de uitzending van Pauw.

 49. Don

  Die JBC klettert nu wel als een baksteen door ‘het mandje’. Mannetje is gewoon publiciteitsgeil en maakt niet uit hoe, zowel positief als negatief. Wat een zielig type zeg, maar dat vond ik hem al jaren!..

 50. Wollter

  Iedereen gaat er maar vanuit dat wat Van Dam zegt dé waarheid is. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen….

 51. Brian

  @Wollter. Dat klopt, onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Als je er nu vanuit gaat dat de waarheid in het midden ligt, dan maak je van Van Dam een halve verkrachter ofzo. Daar is nog geen splinter bewijs voor geleverd en dat kan dus gelukkig niet in een rechtstaat.

 52. jelle

  Het is waarschijnlijk een kwestie van perspectief. Een niet al te succesvol gelopen one-night-stand voor de een voelt voor de ander als een verkrachting, in dit geval. Feit is wel dat er niet een duidelijke machtsverhouding tussen de twee was, dus machtsmisbruik lijkt me niet het geval. Verschrikkelijk voor Jelle dat hij er na al die jaren nog steeds zo mee zit, en (als het inderdaad zo gelopen is als hij zegt) verschrikkelijk voor Gijs dat hij dit na al die jaren nog op zijn bordje krijgt.

 53. Shirley

  Jelle BC kan een ieder in 1 keer de mond snoeren door met andere slachtoffers van deze enge man te komen.
  Van Dam komt op mij eng over en laat zich bevredi uh verdedigen door een mediageile advocaat die op Twitter reclame maakt voor een of ander bedrijfje: NLG.
  Partij Van Dam is ongeloofwaardig.

 54. Anna

  Gijs van Dam komt inderdaad geloofwaardig over.

  Wat ik me wel afvraag: Hij zegt dat hij destijds ook echt nog aan het begin van zijn televisie carriere stond. Maar op zijn Linkedin pagina is te zien dat hij daarvoor al 4 jaar als productie manager had gewerkt. En op op het moment van het incident uitvoerend producent was. Dat klinkt niet heel erg als het allerprilste begin van je carriere.

  Terwijl hij zelf bij Pauw heel erg de nadruk legde op “Ik zorgde voor de nootjes en glaasjes water op tafel.”

 55. Chantal

  Waarom zou Jelle BC zo’n verhaal verzinnen, wetende dat er daarna allerlei (negatieve) aandacht op hem afkomt. Daar wint hij niets mee.
  Gijs van Dam is ongeloofwaardig en probeert de schade van zijn misstap te voorkomen. Hij gaat er met gestrekt been in, gebruikt krachttermen (standrechtelijk geëxecuteerd) en schakelt een mediageile advocaat in. Alles om Jelle BC in diskrediet te brengen. Wat een foute man!

 56. Shirley

  @Anna

  Dus spreek je jezelf tegen.
  De body language van Gijs van Dam zegt mij meer dan genoeg.

 57. Rukker

  Zou het kunnen dat advocaatje Plasman er bij zat om andere potentiële slachtoffer af te schrikken om ook met hun verhaal te komen? Als je het lef hebt om je verhaal te vertellen dan is er binnen het uur een dagvaarding voor smaad de deur uit? Tijd zal het leren hoe dit afloopt.

 58. Anoniem

  Idee had iedereen dat het een invloedrijke oudere man was met dus veel status.
  een soort John de Mol.
  Maar het was gewoon een leeftijdsgenoot!
  Samen drinken en experimenteren… tsja, niks schuldigs aan dacht ik zo.
  JBC zakt voor mij wederom door het ijs (na het Chriet T. debacle).

 59. peter

  Waarom mochten de andere gasten niet aan tafel blijven zitten.
  Toch bang dat er misschien een vraag komt die de heren Gijs van Dam en advocaat Peter Plasman niet kon beantwoorden.

 60. Otto Groeneveld

  Niet te geloven zeg. Dit is toch allemaal bullshit. Twee mannen zelfde leeftijd, allebei homo in een hotelkamer en dan na pak hem beet 20 jaar, zeggen dat je bent gepakt? Nou niet echt geloofwaardig. En als je een grote bek op gaat zetten dan ook aangifte doen. Schijnt dat je als homo in Amsterdam voorrang krijgt bij de politie. Hier moet ikmhard om lachen hoor.

 61. ron

  Deed advocaat Peter Plasman deze zaak ook gratis, net als de miljoenen kandidaat

 62. Shirley

  @Chantal

  Hoewel ik het met je eens ben, valt er natuurlijk wel iets te zeggen over waarom Jelle BC zoiets zou verzinnen.
  Ikzelf zou namelijk nooit een man moeten die het ooit met mannen heeft gedaan, hoe lang geleden dit ook zou zijn gebeurd.
  Wellicht stond alles op het punt van uitkomen richting de vriendin van Jelle e heeft hij er om die reden er een verhaal van gemaakt.

 63. Shirley

  @ron

  Plasman brengt zelfs geld mee. ALS hij maar op tv komt! 😃

 64. Zo

  JBC kletst uit zijn nek. Zijn doel is nu wel bereikt over iemand anders zijn rug want voor al deze heisa wist niemand wie JBC was. En het gros van de mensen zal wel denken: waar rook is…is vuur. Zonder erbij na te denken dat verkrachtimg tegen je zin is en daar vaak geweld bij gebruikt word. Nergens heeft JBC vertelt hoe hij nadat hij ‘gedrogeerd’ was naar de hotelkamer werd gesleept en daar tegen zijn wil is ontkleed. Met andere woorden: we zijn allemaal hypocriet door maar met elke wind mee te waaien die voorbij komt, zonder maar 1 seconde kritisch na te denken of het wel lan kloppen. Dus niet alleen JBC staat voor paal…

 65. Mien van Laven

  JBC heeft het zo ervaren. Dat kan natuurlijk. En is erg vervelend voor hem. Denk dat hij oprecht is.
  Betekent nog niet dat er sprake is van dader en schuld.
  Plasman wint deze zaak glansrijk.
  Krijgt JBC weer voor zijn flikker.

 66. kees

  Als Gijs de waarheid spreekt, dan nog heeft hij misbruikt gemaakt van Jelle.
  Hij was toch de baas over Jelle.

 67. Betty

  Die beweerdt moet bewijzen.
  Jelle B C heeft een probleempje.

 68. ron

  ok
  Maar heeft hij de laatste jaren nog wel een zaak gewonnen?
  Want deze verlies hij ook

 69. Ettekoven

  Kees
  Gijs was destijds geen regisseur of baas maar iemand die kabels mocht oprollen. En na het spelen met de kabel van Jelle kreeg Jelle spijt

 70. kees

  @ Batty
  Het is misschien waar wat je zegt.
  Maar het is toch vreemd dat Gijs toch tussen de lakens heeft gelegen.

 71. karel

  Onbewijsbaar voor JBC, dus kan de verdediging gemakkelijk praten.
  Maar wel toegeven seks te hebben gehad, want anders zou JBC wel eens een beschrijving kunnen geven van het geslachtsdeel bij ontkenning.

 72. Betty

  @kees
  Is Jelle B C vrijwillig tussen de lakens gestapt. Jo of nee.
  Dat is nu het probleem.

 73. Boris

  Ik denk dat JBC het na al die jaren nog niet kan verkroppen dat hij het met een man heeft gedaan en de schuld volledig bij Gijs neerlegt ,zoiets gaat alsmaar groter worden in zijn hoofd.

 74. Fred

  @Shirley, begrijp ik het goed dat jij nooit een man zou willen die het met een andere man heeft gedaan, ook niet als het verkrachting betrof?

 75. Crisp

  @Zo

  Heb je bewijs voor je bewering dat er bij verkrachting vaak geweld gebruikt wordt? Volgens mij denk je te veel aan de man in de bosjes en vergeet je dat verkrachting door bekenden/familie vaak “geweldloos” gebeurt. Het slachtoffer wordt verkracht door iemand waarvan hij/zij houdt. (Alhoewel verkrachting op zichzelf uiteraard een daad van geweld is, maar je begrijpt hopelijk wat ik wil zeggen.)

 76. Shirley

  @Fred

  Al dan niet verkrachting dient gewoon goed te worden uitgezocht.
  Ik geloof de Van Dam kant sowieso niet, maar ik hou er ook enigszins rekening mee dat Jelle BC er zomaar een verhaal van heeft gemaakt in verband met eventuele relatieperikelen.
  Om op jouw vraag terug te komen: nee, ook dan niet. Het is verder niet mijn probleem en dat zou ik in dat geval ook graag zo willen houden.

 77. Claire

  De dader – en dat doen bijna alle daders – ontkennen natuurlijk. Gijs van Dam vind ik een laffe stakker. Oh ja en ik vind dat die Gijs ook een vieze onbetrouwbare kop heeft.

 78. Vrede

  Kees,als het een baas is dan is het misbruik?
  Monica Lewinsky is compleet afgemaakt in Amerika nadat het gedoe met Clinton uitkwam. In die tijd krijg zij meer de schuld dat ze een familie uit elkaar trekt enz.

 79. Zo

  @crisp

  Je hebt natuurlijk geweld in verschillende gradaties. Maar ik durf te zeggen dat er nog nooit iemand is verkracht zonder enige vorm van geweld. Want het is verkrachting als iemand het niet wilt. En hoe maak je dat kenbaar als slachtoffer? Door nee te zeggen. Het doorgaan van de verkrachter is dan een vorm van geweld. Niet fysiek, maar wel psychisch. En dit maakt JBC op geen enkel punt hard. Het enige wat we kunnen concluderen is dat ze na een avond op een hotelkamer zijn beland. Waarom zijn er vooralsnog geen werknemers die kunnen verklaren dat ze GVD met een gedrogeerde JBC hebben zien sleuren? Het is allemaal wel heel dun.

 80. Crisp

  @Zo

  We zitten op één lijn. Ik dacht dat je fysiek geweld bedoelde, maar misschien lag dat aan mij. En ja, dit is een lastige zaak. Geen van beiden staan ze sterk. Vooralsnog een zaak met alleen verliezers, wat mij betreft.

 81. Zo

  @crisp

  Idd, miss had JBC dit jaren geleden intern moeten oplossen en niet dat wat er nu in the USA gaande is moeten aangrijpen voor welke beweegreden dan ook. Het lijkt er sterk op dat JBC heeft willen aankaarten dat wat er in amerika gaande is ook in Nederland gebeurd. Hij heeft alleen niet overzien wat de gevolgen waren. Want de media wilt namen en rugnummers. En wellicht dat GVD het perfecte slachtoffers was om zijn verhaal hard te kunnen maken. Het is dat GVD in de jaren een naam heeft opgebouwd want ik durf te wedden dat JBC nooit een kabelassistent op deze manier een podium had gegeven.

 82. JasperV

  Wat een idiote reactie van Barbera Barend, die spoort niet helemaal. Ze doet net of ze er bij geweest is en het dus zo goed weet. Haar taalgebruik is ook beneden elk peil en is ronduit onbeschoft.

 83. Marco

  Over de waarheid hier kan ik niet oordelen, maar ik geef geen stuiver voor de geloofwaardigheid van JBC sinds het lacherig bagatelliseren van Chriet Titulaer’s dood, nota bene tijdens een herdenking.

 84. Ab

  Hehe zoals wel meer daders ontkent hij om het hele voorval vervolgens te downplayen tot enkel een sexpartij. Kritische vragen van Pauw ontbraken. Het wachten is nu op andere partijen die eenzelfde soort ervaring met deze creep hebben gehad. Qua verdediging dus erg voorspelbaar, ik ben geneigd jbc te geloven in deze. De emoties die bij hem los kwamen in dwdd waren niet geacteerd. De verontwaardiging bij van dam wel degelijk.

 85. anonymous

  De heer Plasman heeft nog nooit iemand verdedigd die
  onschuldig is.
  I rest my case.

 86. fred

  ehhh hoe aangeschoten ik ook ben ik zou niet met een vent het bed induiken. Dan ben je toch op z’n minst biseksueel of niet. Ik geloof Jelle. Want als het inderdaad een beschamend (als hetero profilerende man met vrouw en kind) avontuurtje was had ie z’n mond wel gehouden erover en het niet 15 jaar na dato opgerakeld.

 87. Robin

  Het slaat weer allemaal een beetje door. Natuurlijk moet er een aangifte worden gedaan wanneer er echt sprake is van seksuele intimidatie of verkrachting. Maar het wordt in de media gebracht alsof het een goed iets is dat mensen (die in de media) werken nu allemaal hun verhaal moeten doen over seksuele intimidatie of verkrachting. Op elke werkvloer moet men zich veilig voelen om dit te melden. Mocht dit JBC echt zijn aangedaan dan had hij hier natuurlijk melding van moeten maken maar ook ik neig in dit geval naar van Dam. Het gaat hier niet om een Weinstein, maar om twee jongens die destijds rond de 25 waren, samen gedronken hadden en samen tot een hotelkamer zijn geraakt. Tenzij van Dam letterlijk bij het horen van Nee, ik wil dit niet iemand tegen zijn zin heeft verkracht , kan het goed zijn dat van Dam dit anders heeft ervaren dan JBC. Als elke hetero of bi man (met of zonder spijt) na 15 jaar daarover zijn verhaal ergens wil doen dan kan je elke dag een krant vullen. Begrijp me niet verkeerd ik werk in de media en er heb zelf wel eens van iemand te horen gekregen na het weigeren van een date: ‘Dit is niet goed voor je carrière’ maar ik ben zelf wijs genoeg om ergens wel of niet op in te gaan. Het is aannemelijk dat JBC dit daadwerkelijk zo ziet, maar het is ook aannemelijk dat er op die avond niets anders gebeurd is dan wat van Dam zich herinnerd. Hoe dan ook. Het publiek heeft hier niet veel mee te maken , en ik denk dat JBC hier ook echt geen mensen mee helpt die daadwerkelijk verkracht zijn.

 88. lucassen

  Ik geloof die hele Jelle niet, dus je gaat naar bed met Gijs, krijgt achteraf spijt en 15 jaar later denk je, ik ga hem aanklagen wegens verkrachting, terwijl je gewoon lekkere sex met hem hebt gehad en daar voor schaamt. Jelle moest zich enorm schamen, om iemand zo te beschuldigen, bewijs maar eerst dat het verkrachting was en niet gewoon lekkere sex. Sorry hoor hij is een beetje door aan het draven en bewijs maar eens andere BNérs dat je verkracht/of wat dan ook bent en niet gewoon vreemd bent gegaan. Als dat zo is, moeten jullie echt schamen

 89. Jacq van Loon

  Vies die twitter van die Barbara over Gijs. Heel fout bezig meisje !

 90. Jacq van Loon

  Hoeveel hetero’s willen eens proberen met een homo ?. Niets raar hoor ! Idem met vrouwen onder elkaar .

 91. Jacq van Loon

  kopie:

  ‘Frits Barend gedraagt zich niet journalistiek’
  Geplaatst op Thu 02 Nov 2017 om 11:30
  Frits Barend gedraagt zich niet heel erg journalistiek in de nasleep van Jelle Brandt Corstius‘ beschuldiging van verkrachting aan het adres van tv-producent Gijs van Dam. Dat vindt columnist Marcel van Roosmalen, schrijft hij in NRC Handelsblad. Barend riep dinsdag op NPO Radio 1 dat hij met iemand zou gaan spreken die mogelijk een soortgelijke ervaring had met Van Dam. “Maar het kan ook zijn dat daar niets uitkomt, ja. Laat ik geen valse hoop en suggesties wekken.“
  Heel erg onjournalistiek, vindt Van Roosmalen. “Een beetje journalist komt met nieuws naar buiten nadat hij heeft gesproken met ‘iemand die mogelijk iets over de mogelijke verkrachting van Jelle Brandt Corstius wil vertellen’. Frits niet.”

  “Die vindt het bij voorbaat voor iedereen interessant dat hij via via is benaderd door ‘iemand die hem mogelijk iets wil vertellen over de mogelijke verkrachting van Jelle Brandt Corstius’“, vervolgt hij.

  Van Roosmalen vindt het ‘nog bijzonderder’ dat het NOS Radio 1 Journaal het vervolgens nieuws vond dat Frits Barend naar buiten bracht dat hij voornemens was om te praten met ‘iemand die hem mogelijk iets over de mogelijke verkrachting van Jelle Brandt Corstius wil vertellen’.

  Over dat gesprek is niets meer naar buiten gekomen. “Ik denk dat Frits Barend daar binnenkort niets over kan zeggen en dat dat nieuws is.”

  De NRC-column van Marcel van Roosmalen kunt u lezen op de NRC-site.

 92. De Beer

  Dom van Trouw om met dit verhaal te komen. JBC is dus toch een relnicht!

 93. De Beer

  JBC is dus toch een grote relnicht!

 94. Peter de Bie

  Trouw had niet zonder enig bewijs moeten publiceren en DWDD had Jelle BC niet met het eigen verhaal over een vermeend misdrijf – zonder aangifte – moeten laten doen.

  Verwerpelijke ‘Trial by Media’.

  Voor van Dam kan ik na het optreden, hier en daar, van Jelle BC nog wel enig begrip opbrengen, maar het hoort allemaal niet op TV. Ik hoop dat de journalistiek in Nederland niet verder gaat afzakken naar een Hollywood niveau waarop slechts telt hoe sappig het verhaal is en welke bekendheden de rollen spelen. #notmeplease

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.