John de Mol wekt argwaan na nieuwe onthulling: ‘Liegt hij over The Voice?’

John de Mol wekt argwaan bij de journalisten van NU.nl. De nieuwsgigant vraagt zich af of de Talpa-baas aan het begin van dit jaar loog tijdens zijn veelbesproken interview met Tim Hofman.

John de Mol © BOOS

Advocaat Sébas Diekstra, die enkele slachtoffers van het misbruikschandaal bij The Voice of Holland bijstaat, komt vandaag bij NU.nl met een bijzondere onthulling. Hij stelt dat een vrouw al in 2018 melding zegt te hebben gemaakt van seksueel overschrijdend gedrag binnen het programma.

Loog John de Mol?

Journalist Joris Peters van NU.nl vindt dat uiterst merkwaardig. “Dat is zeer opmerkelijk omdat John de Mol altijd heeft gezegd dat hij pas in april 2019 te horen kreeg over misstanden binnen het programma.”

Op dit moment wil Sébas nog niet zeggen wie zich schuldig heeft gemaakt aan het wangedrag en bij wie dit is gemeld. De klacht is in elk geval wel ingediend bij iemand van John de Mols mediabedrijf Talpa. “Het is onduidelijk of diegene binnen Talpa dit heeft doorgegeven aan De Mol of dat de mediamagnaat begin dit jaar loog”, aldus NU.nl.

‘Wist het pas in 2019!’

John beweerde begin dit jaar in zijn veelbesproken interview met Tim Hofman immers dat hij in april 2019 voor het eerst op de hoogte werd gebracht van wangedrag bij de talentenjacht.

Vreemd, vindt Sébas. Volgens hem kreeg de in 2018 klagende vrouw te horen ‘dat zij de zoveelste was in twee jaar tijd’. De melding is ‘kennelijk begraven, zonder het adequaat op te pakken’.

Talpa onder vuur

Het nieuws wordt ook groot opgepakt door RTL Boulevard. De showrubriek stelt dat Talpa ‘onder vuur ligt’. “Dit zou betekenen dat ver voor 2019 al meldingen zijn gedaan binnen de productie. Hierdoor zou er sprake zijn van een doofpot en komt Talpa nog verder onder vuur te liggen.”

Talpa heeft nog niet gereageerd op de nieuwe informatie.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat John de Mol een leugenaar is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen