Fidan Ekiz haalt uit naar Richard Groenendijk: ‘Het is zó ouderwets’

Het verbaast Fidan Ekiz niets dat de nieuwe spelshow van Richard Groenendijk zo genadeloos geflopt is. “Ik kan er niet naar kijken”, sneert de Op1-ster. “Ik vind dit zó ongelooflijk ouderwets.”

Richard Groenendijk en Fidan Ekiz © William Rutten, NPO

De nieuwe tv-show Think Inside The Box van komediant Richard Groenendijk werd gisterenavond besproken in Media Inside, waar Fidan Ekiz samen met haar Op1-collega Sven Kockelmann te gast was. Het programma begon afgelopen vrijdag met 292 duizend kijkers en dat is echt heel erg beroerd voor zo’n groot programma op een goed tijdstip.

Ouderwets

Het verbaast Fidan niets, zegt ze. “Ik kan er niet naar kijken. Ik heb er niks mee, überhaupt niet met spelletjes. Ik hou daar echt niet van. Ik denk altijd: er zit een knop op de tv, dus als ik het niet leuk vind, kijk ik niet. Ze moeten doen wat ze willen, maar ik vind dit zó ongelooflijk ouderwets.”

Volgt collega Sven dit soort programma’s wel? Hij zegt: “Nou, dit soort dingen niet zo. Ik denk altijd: we zijn nog steeds gebleven waar Wie van de 3 ooit eindigde. Het is eigenlijk allemaal hetzelfde concept.”

Idioter

Media Inside-host Gijs Groenteman ergert zich vooral aan de deelnemende BN’ers. “Ja, het is gewoon weer het opnieuw opbakken van hetzelfde, maar die BN’ers worden wel steeds raarder vind ik. Die mensen gaan zich steeds idioter gedragen als ze iets raden.”

Sven: “Ik vind de titel Think Inside The Box ook nog wel bijzonder trouwens na de afgelopen weken, zeker bij dat productiehuis (Talpa, red.), maar los daarvan: nee, dit is aan mij niet besteed.”

Allergisch

Tv-makers moeten eens afstappen van al die BN’ers overal, vindt Fidan. “Sowieso: dat BN’ers inzetten voor shows en programma’s, ik ben daar echt allergisch voor.”

Als de Op1-redactie zou voorstellen om een programma als Think Inside The Box aan tafel te bespreken, zoals in HLF8 gebeurde, zou Fidan dat dan doen? “Ik zeg nee.”

Sven: “Over dit specifieke voorbeeld zou ik ook nee zeggen, ja.”

Nieuw plaatje

Zelf weigert Fidan ook steevast om mee te doen aan dit soort shows. “Nou, hiervoor ben ik niet gevraagd, maar ik word wel vaak voor… Nou, vaak… Ze vragen me inmiddels niet meer, omdat ik nooit wil, maar voor spelletjes word ik wel gevraagd.”

Sven is sowieso niet zo van het lichte vermaak. Dat zie je volgens hem ook steeds minder terug in Op1. “Zomaar bekende Nederlanders omdat ze bekende Nederlanders zijn of weer een nieuw plaatje uit hebben, dat doen we niet zo vaak meer.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

BN'ers in panels worden steeds hysterischer, denk aan programma's als The Masked Singer en Make Up Your Mind. Irritant?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen