Nicolette van Dam wil absoluut geen Oekraïense vluchtelingen in huis

Nicolette van Dam wil geen Oekraïense vluchtelingen in huis nemen. De oud-ambassadrice van UNICEF draagt alle getroffen mensen een warm hart toe, maar: “Je kunt niet iedereen helpen.”

Nicolette van Dam en Bas Smit © Instagram

Doorgaans struikelen de BN’ers over elkaar heen om te roepen dat ze hun zolders aan het leegruimen zijn om vluchtelingen op te vangen, maar als puntje bij paaltje komt zitten ze gewoon weer op een zonnig terras in Amsterdam-Zuid een latte met havermelk te drinken. Nicolette van Dam doet daar niet aan mee. “Je kunt niet iedereen helpen.”

Nicolette weigert

Claudia de Breij heeft twee Oekraïense vluchtelingen in huis genomen, Linda de Mol heeft zelfs een heel gezin onthaald in haar kasteel en ook Mariska van Kolck heeft blauw-gele ambities. Hoe zit dat met Nicolette van Dam? Zij en haar man Bas Smit zijn steenrijk en hebben een huis dat groot genoeg is.

Nee, Nicolette doet er niet aan mee. Hoewel ze oud-ambassadeur is van UNICEF en dat goede doel zich momenteel volop inzet voor Oekraïense kinderen, moet de presentatrice er niet aan dénken. “Nee, wij doen echt best wel veel, ook voor anderen. We helpen sowieso altijd en dat doen we met heel veel liefde. Maar je kunt niet iedereen helpen.”

In de klas

Nicolette vervolgt in gesprek met tijdschrift Weekend dat haar omgeving gelukkig wél heel gastvrij is voor Oekraïense vluchtelingen. “Bij mijn oudste zitten twee kindjes uit Oekraïne in de klas, dus in onze omgeving wordt er allemaal heel goed mee omgegaan, gelukkig.”

Verder wil ze de oorlog zo ver mogelijk van haar kinderen vandaan houden. “Ik vind dat er online en in het nieuws wel heel shockerende beelden worden gedeeld. Wat ergens natuurlijk goed is, om iedereen bewust te maken van wat daar gebeurt, maar wat ik voor kleine kinderen soms héél ingewikkeld vind.”

Bewust

Het is voor kinderen geen makkelijke tijd om op te groeien, zegt Nicolette. Ze wijst niet alleen op de oorlog, maar ook op corona en het klimaat. “Wij proberen onze kinderen wel bewust te maken”, aldus de presentatrice, die dit weekend terugkwam van haar twaalfde vliegreis van het jaar.

Overigens raakte Nicolette’s man Bas Smit onlangs in opspraak vanwege de erbarmelijke omstandigheden op de werkvloer van zijn bezorgdienst Zapp. Daar is het volgens Het Parool één groot snuiffestijn.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als u écht moet kiezen, wie van het stel vindt u dan leuker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen