Euvgenia Parakhina na VI-rel op tv met Oekraïense vluchtelingen

Euvgenia Parakhina heeft twee Oekraïense vluchtelingen opgevangen en verscheen daar gisteren mee voor de camera van RTL Boulevard. “Niemand gelooft nu nog dat ze aan Poetins kant staat.”

Euvgenia Parakhina © RTL

Het tv-optreden van Euvgenia Parakhina zorgde in januari voor verbijstering. Terwijl Vladimir Poetin druk was met zijn troepenopbouw aan de grens van Oekraïne, zat zij hem vrolijk te verdedigen in de talkshow VI Vandaag. “Je kunt hem (Poetin, red.) dictator noemen, maar is Rutte ook dictator? Mark Rutte?”, zei ze onder meer.

Euvgenia’s opvanghuis

Nu Vladimir Poetin zich heeft ontpopt tot oorlogsmisdadiger, is Euvgenia volledig tot inkeer gekomen. Ze verscheen gisteren met twee Oekraïense vluchtelingen voor de camera van RTL Boulevard. “We hebben een speciale kamer voor hen ingericht”, aldus het So You Think You Can Dance-jurylid.

De twee heren die Euvgenia opvangt zijn twee vrienden van haar. Ze waren op vakantie in Mexico, maar konden vanwege de oorlog niet meer terugreizen naar Oekraïne. “We hebben alle buren, iedereen, geroepen van: ‘We hebben kleding nodig’, want ze hadden alleen maar korte broeken en t-shirtjes.”

‘Het is zó bizar!’

Euvgenia lijkt volledig tot inkeer te zijn gekomen nu ze met eigen ogen ziet wat Poetin aanricht in Oekraïne. “Poetin heeft alle Russen in heel Rusland andere dingen laten geloven.”

De Russische media zijn absoluut niet te vertrouwen, aldus Euvgenia. “Wij kijken samen bijvoorbeeld naar het Oekraïense nieuws en wat zij laten zien. En dan doen we het Russische nieuws open en daar wordt alles goedgepraat of alles omgedraaid. Het is bizár!”

Mooi en dapper

Tv-kenner Rob Goossens vindt dat Euvgenia haar mislukte optreden bij VI Vandaag hiermee goedmaakt. “Veel kijkers vonden dat toen op Poetin-propaganda lijken. Ze heeft natuurlijk uiteindelijk totaal niet gelijk gehad, maar we hoopten met z’n allen dat ze wél gelijk had en dat Poetin niet was binnengevallen.”

“Ik vind het dan wel heel mooi en dapper van haar dat ze nu de gelegenheid aangrijpt om te vertellen hoe ze er nu naar kijkt. Naar wat we net van haar hebben gezien, denk ik niet dat er nog veel mensen zijn die denken dat ze aan de kant van Poetin staat.”

Fragment

Het bewuste fragment uit RTL Boulevard:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen