Sywert van Lienden wil niet aan tafel bij VI Vandaag: ‘Hij is woest’

Sywert van Lienden peinst er niet over om aan te schuiven in de nieuwe talkshow VI Vandaag. Hij is namelijk woest op presentator Wilfred Genee en zijn collega’s Johan Derksen en René van der Gijp.

Sywert van Lienden © NPO

Wilfred Genee probeert al een tijdje om Sywert van Lienden te strikken voor een van zijn programma’s. De omstreden coronabelhamel is sinds zijn optreden in Buitenhof in geen enkel ander programma meer te gast geweest. Alleen Tim Hofman kreeg hem kortstondig voor de camera na een confrontatie op straat.

Sywert heel boos

Ook een poging om hem aan tafel te krijgen in de nieuwe SBS 6-talkshow VI Vandaag is mislukt, vertelt Wilfred. “We hebben Sywert van Lienden nog even gebeld of die langs wilde komen, maar die was heel boos. Die wilde niet langskomen en hij was boos op mij, dat ik op de radio wat dingen heb gezegd.”

Daar bovenop komt dat Sywert zich beledigd voelt na enkele uitspraken van Wilfreds collega’s op televisie. “Dat we hier in de tv-uitzending hadden geroepen dat het niet zo gepast was dat hij bij die wedstrijd van het Nederlands elftal zat. Daar was hij heel boos over.”

‘Hij heeft geen recht!’

Johan Derksen vindt het een gotspe dat uitgerekend Sywert boos is. “Dat is de laatste meneer in Nederland die het recht heeft om boos te zijn.”

Wilfred: “Dat dacht ik ook, maar hij was helemaal van de kaart enzo. Hij wilde niet langskomen om meer toelichting te geven over de mondkapjes.”

Diederik zegt af

Sywert is niet de enige BN’er die niet langs wil komen bij VI Vandaag. Zo zou eigenlijk Diederik Gommers gisteren aan tafel zitten in het programma. “Maar hij heeft afgezegd. De eerste afzegging is dus al binnen. Dat gaat hard, hè, in dit programma? Een rel en een afzegging. Dat is scoren”, aldus Wilfred.

In plaats van Diederik was gisteren de Vlaamse viroloog Marc van Ranst te gast in het programma.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het leuk vinden om Sywert van Lienden weer te zien als gast in talkshows?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen