Giel Beelen na verbod op druppels: ‘Ik had helemaal nergens last van’

Giel Beelen reageert eindelijk op het uit de handel halen van zijn gevaarlijke Shambala-druppels. Hij stelt zelf nog nooit ergens last van te hebben gehad. “Het heeft mij heel erg geholpen.”

Giel Beelen © Annemieke van der Togt

NPO Radio 2-dj Giel Beelen liep in oktober enorme imagoschade op toen het programma Radar hem op het matje riep over de verkoop van de zogenoemde Shambala-druppels in zijn webshop. Deze druppeltjes van 40 euro zouden ‘je hart moeten openen’, maar zijn volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) levensgevaarlijk.

Gekke dingen

Giel is door de NVWA gesommeerd om zijn druppels uit de handel te halen en daar heeft hij naar geluisterd. Hij wil zichzelf echter niet verantwoorden in de media. Een laffe hond, vindt Albert Verlinde hem daarom.

In zijn nieuwe podcast Off the Record reageert Giel kort op het druppeltjesverbod. “Jongens, ik had heel graag shambala willen schenken, maar het is gewoon champagne geworden, waar je overigens ook hele gekke dingen van gaat krijgen als je te veel neemt”, zegt hij tegen zijn gasten.

‘Ik wilde helpen’

Giel wil er naar eigen zeggen niet omheen draaien. “Laat ik het in godsnaam maar benoemen, want het is Off the Record en hierin bespreken we alles off the record. Mag ik er dan één ding over zeggen? Ik bedoel: ik heb het ooit op de markt gebracht omdat het mij heel erg geholpen heeft en ik de intentie had om er andere mensen mee te helpen.”

Dat mag hij nu niet meer. “Nu heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, een autoriteit dus daar ga ik niets tegen zeggen, besloten dat het niet mag en dat het gevaarlijk is als je het heel veel neemt.”

Nooit last gehad

Zijn gast Henkjan Smits: “Maar drupje voor drupje heb jij er nog geen last van gehad?”

Giel: “Absoluut niet, maar nogmaals: het is klaar. We hebben champagne, proost.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Giel Beelen is volgens Marcel van Roosmalen een idioot. Bent u het daarmee eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen