Samantha Steenwijk onder vuur na bagatelliseren Voice-rel: ‘Walgelijk’

Samantha Steenwijk moet het ontgelden bij de kijkers van RTL Boulevard na haar uitspraken over de misbruikrel rond The Voice of Holland. “Mensen zoals zij zijn onderdeel van het probleem!”

Samantha Steenwijk © RTL

The Voice of Holland is per direct van de buis gehaald na bevindingen van tv-maker Tim Hofman. Hij heeft ontdekt dat er al jaren seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik plaatsvindt bij het RTL 4-programma. Bandleider Jeroen Rietbergen, de geliefde van Linda de Mol, heeft een bekentenis afgelegd en tegen Ali B is nu aangifte gedaan.

‘Ik heb verhalen gehoord’

De Voice-presentatoren en de andere coaches haasten zich te zeggen dat ze nooit wat van het seksueel wangedrag hebben gemerkt. En dat terwijl Jeroen benadrukt dat hij jaren geleden al op de vingers is getikt door zijn opdrachtgever.

Samantha Steenwijk, oud-kandidaat van The Voice die Jeroen ‘een topper en een retegoede muzikant’ vindt, bekent in RTL Boulevard dat ze al wel vaker geruchten hoorde over wangedrag achter de schermen. “Ik heb dit dus totaal niet meegemaakt. Ik heb wel verhalen gehoord, natuurlijk, maar niet van de hoed en de rand.”

Secretaresse en directeur

Wat voor verhalen heeft Samantha dan gehoord? “Het was: ‘Die persoon met die kandidaat’, of weet ik veel, of dat er inderdaad een belofte tegenover stond van: ‘Dan kun je een ronde verder komen.’ Weet ik veel.”

Ze wijst er echter ook op dat artiesten gewoon veel aantrekkingskracht hebben. “Het was misschien ook gewoon omdat een kandidaat het interessant vindt om met een artiest naar bed te gaan, want dat hebben we natuurlijk ook heel vaak. De verhalen zijn er natuurlijk ook van de secretaresse met de directeur.”

‘The Voice wordt geblamed’

Samantha vindt dat we het allemaal niet zo moeten opblazen. Huh, RTL 4 haalt het programma van de buis en dan zijn het de media die het opblazen? “Het is niet alleen maar dat dit bij The Voice gebeurt. Ik vind nu wel heel erg dat The Voice wordt geblamed.”

“Ik heb het alleen maar ervaren als een prachtig mooi programma en een mooie springplank. Je krijgt een schema door en daarin staat: ‘Je moet er van 13 tot 17 uur zijn vandaag.’ Je bent geen seconde vrij! Als dit soort dingen al gebeurd moeten zijn, dan lijkt het me heel sterk dat het tijdens opnames of repetities is gebeurd.”

Verslaggever Aran Bade: “Ja, maar toch Samantha: ik krijg vandaag heel veel berichten binnen, en ook op de redactie, van mensen die met name bij The Voice deze problemen aankaarten.”

Samantha: “Ik heb dat dus nooit ervaren.”

Onder vuur

Samantha ligt door deze uitspraken flink onder vuur. Niet alleen omdat ze de rel bagatelliseert, maar ook omdat ze kennelijk al op de hoogte was van misdragingen. “Als Samantha Steenwijk de verhalen wel heeft gehoord, waarom trek je je bek dan niet los? Normaal kun je je scheur ook opengooien”, twittert Elize.

“Mensen als Samantha Steenwijk zijn onderdeel van het probleem. Het is wel duidelijk wie haar broodheer is”, zegt Marianne. En Hans: “Samantha Steenwijk vindt dat de Voice geblamed word… Veel dommer zijn ze er niet!”

Linda: “De ‘verklaring’ van Samantha Steenwijk zegt genoeg. Ach ja die medewerker deed het met die kandidaat, beetje directeur-secretaresse verhaal je kent het wel, The Voice is een prachtprogramma. 😯”

‘Zo teleurgesteld’

Queen vindt het ‘net Shownieuws’ bij Boulevard. “Met Samantha Steenwijk als Anouk Smulders en Clarice Stenger als Guido den Aantrekker. Walgelijk hoe ze viezeriken beschermen, omdat ze uit hun Gooische bubbel komen.”

Peter: “Zei Samantha Steenwijk bij Boulevard dat ze de verhalen (over het misbruik) wel kende? Als dat zo is, waarom meldde ze niets? Waarom vroeg je daar niet op door, Rob Goossens?”

Fragment

Samantha bij RTL Boulevard:

Samantha en Jeroen

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Samantha Steenwijk blijkt ook al jaren te weten van het wangedrag bij The Voice. Is zij onderdeel van het probleem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen