Marc-Marie Huijbregts: ‘Johnny de Mol is gewoon aan het liegen’

Marc-Marie Huijbregts gelooft er helemaal niets van dat Johnny de Mol niet uitvoerig met zijn vader heeft gesproken over het schandaal rond The Voice of Holland. “Hij is doorzichtig aan het liegen.”

Marc-Marie Huijbregts en Johnny de Mol © RTL

De miljardairsfamilie van John de Mol ligt behoorlijk onder vuur vanwege het vermoedelijk creëren van een doofpot om het seksuele wangedrag van Jeroen Rietbergen bij The Voice of Holland onder de pet te houden. Linda de Mol wist sowieso (deels) van dat wangedrag en het lijkt waarschijnlijk dat John er ook van wist.

Doofpot

Johnny de Mol werd gisteren naar die doofpot gevraagd in zijn talkshow HLF8. “Dat is een goede vraag. Dat weet ik niet. Ik weet ook niet hoe dat toen is opgelost of af is gehandeld. Dat weet ik niet. Ik hoop alleen maar dat er met alle partijen en de desbetreffende dame is gezeten en dat er goed naar is geluisterd. Dat weet ik niet.”

Na lang aandringen gaf Johnny wel toe te dénken dat John ervan wist. “De leidinggevenden wisten daarvan. Dat hebben we kunnen lezen, dus ik neem aan hij ook. Kijk, wat daar toen is gebeurd en of er toen al excuses zijn gemaakt, dat weten we natuurlijk niet.”

Juristenwerk

Angela de Jong vindt dat héél vreemd, zegt ze in de talkshow Beau. “Dit fragment wat wij nu net zagen vond ik eigenlijk het meest cruciaal en daardoor dacht ik toch: dit is te veel geregisseerd en afgesproken met juristen op de achtergrond. (…) Je belt je vader op als de hel is losgebarsten over zijn belangrijkste show en wat vraag je dan? ‘Pap, wist jij dit?’”

Het is ongeloofwaardig dat Johnny dat níet heeft gevraagd, vindt Angela. “Blijkbaar heeft Johnny dan gevraagd: ‘Hoe is het weer daar in Portugal?’ Want hij wist niet of John het wist, hij wist het niet zeker, daar ging hij vanuit. Hij wist niet of zijn vader het had opgelost, maar daar ging hij vanuit, dat het netjes was opgelost met ‘die dame’.”

Doorzichtig liegen

Het is opvallend dat Johnny in enkelvoud sprak, vindt Angela. “Ik dacht: o, die dame? Wat was er dan voor concreet geval? Maar ja, vooral dat hij zegt: ‘Ik hoop maar dat het netjes is opgelost’… Dat is het dus niet! Jeroen Rietbergen mocht gewoon blijven zitten waar hij zat, terwijl hij wist dat er van alles speelde achter de schermen! “

Marc-Marie Huijbregts stelt dat Johnny gewoon een leugenaar is. “Hij had beter kunnen zeggen: ‘Ik kan hier niets over zeggen.’ Wat hij nu doet is eigenlijk een beetje doorzichtig liegen, want natuurlijk heeft hij het daar met zijn vader over gehad. Dat kan niet anders.”

Niet voorstellen

Beau van Erven Dorens daarop tot besluit: “Ik kan me dat ook niet voorstellen.”

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen