‘Marco Borsato zoent kandidate The Voice ongewenst op de mond’

Marco Borsato heeft een deelneemster van The Voice of Holland vlak voor haar optreden ongewenst op de mond gezoend. Dat zegt een kandidate die mee heeft gedaan aan de show tegen RTV West.

Marco Borsato © William Rutten

Nu de The Voice of Holland-beerput opengetrokken is, staan er steeds meer slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het programma op. De regionale omroep RTV West heeft met een kandidate uit de regio Westland gesproken. Zelf had zij negatieve ervaringen met bandleider Jeroen Rietbergen, een ander met Marco Borsato.

Plat op de mond

Volgens RTL Boulevard is er een appgroep met ruim veertig slachtoffers van wangedrag bij The Voice. Ook deze anonieme kandidate die haar verhaal doet bij RTV West heeft contact met andere slachtoffers.

Ze vertelt: “Van één deelneemster weet ik dat Marco haar vlak voor een optreden plat op haar mond zoende. Zij is daar toen boos over geworden, waarop Marco alles weer ontkend heeft.”

Borsato-barbecue

Zelf heeft deze kandidate geen negatieve ervaringen met Marco. Ze zat zelfs in zijn team. Toch durfde ze jarenlang niet naar zijn jaarlijkse Voice-barbecues te gaan. “De eerste paar jaar dat ik werd uitgenodigd voor de jaarlijkse barbecue van ’team-Borsato’ bleef ik weg, omdat ik wist dat Jeroen daar ook was.”

En Jeroen is een engerd, zegt ze. “Het is een nekhijger, ik voelde me nooit veilig met hem in mijn buurt. Hij zei [tijdens repetities] dat ik er lekker neukbaar uitzag op televisie. Nu ik erover praat, zit ik gewoon weer te trillen.”

Billenknijper

Jeroen zat ook fysiek aan kandidaten, vertelt ze. “Hij kneep ook in de billen van medekandidaten en toen een andere deelneemster een keer door een wesp gestoken was, en ik de angel bij haar eruit probeerde te halen, kwam hij naar me toe en vroeg: ‘Zuig jij privé ook zo lekker?'”

Ze heeft nooit eerder haar mond opengetrokken over Jeroen. “Hij heeft me in principe met geen vinger echt aangeraakt. Dus je denkt in het begin: doe ik nou zo moeilijk? Je wilt geen klachtenbaai zijn of dat ze denken: zij kan ook niks hebben. In het ergste geval word je helemaal niet geloofd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Marco Borsato maar beter vast een emigratie kan voorbereiden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen