Albert Verlinde woest: ‘Kláár met deze decadente lockdown!’

Albert Verlinde heeft het coronabeleid heel erg lang gesteund, maar is er nu he-le-maal klaar mee. Hij stelt dat we in een ‘decadente lockdown’ terechtgekomen zijn. “Ik ben echt ontzettend boos.”

Albert Verlinde © SBS

Nog nooit eerder was het draagvlak voor een coronalockdown zó klein als nu en ook Albert Verlinde is er klaar mee. Hij vindt het een gotspe dat we als enige land op slot zitten, terwijl de impact van corona volgens steeds meer mensen vergelijkbaar is met griep. Er worden vanavond versoepelingen aangekondigd, maar naar verluidt níet voor horeca en cultuur.

Gekke Henkie

Onbegrijpelijk, vindt Albert het. Hij zegt tegen Goedemorgen Nederland: “Ik moet zeggen dat de woede wel een beetje daalt, maar ik was gisteren ontzettend boos, omdat als er één sector is die er alles aan gedaan heeft om te organiseren… De winkels gaan open op afspraak. Nou, dat doen theaters al jaren, dat heet reserveren.”

Nederland loopt volgens Albert achter. “Er wordt geen enkel gebaar gemaakt vanuit de overheid om de boel dan weer open te gooien. Terwijl in Duitsland, Engeland, Frankrijk: overal gebeurt het wel. Dus ik vind het ontzettend raar dat we altijd over Europa aan het roepen zijn en uniformiteit, maar als het hierover gaat zijn we ineens gekke Henkie die het helemaal anders doet dan de rest van de wereld.”

Demotivatie groot

Als minister-president Mark Rutte vanavond geen gebaar maakt naar de cultuursector, dan zet Albert zijn hakken in het zand. “Ik mag het hopen, omdat de demotivatie heel groot wordt. Je begint te merken dat het vak murw begint te raken, dat de strijdlust weg gaat, dat het talent wegloopt uit onze wereld en dat is een heel gevaarlijke situatie.”

Hij vervolgt: “Ik wil echt de regering oproepen en de nieuwe minister en staatssecretaris om daar aandacht aan te geven, want alles dat opgebouwd is dreigt in heel korte tijd teniet gedaan te worden.”

Decadente lockdown

We gaan nu té makkelijk van lockdown naar lockdown, vindt Albert. “Ik heb al een term bedacht voor waar we nu in terecht aan het komen zijn, dat heet de decadente lockdown. Omdat beslissingen heel snel genomen worden met het idee: ach, we vergoeden de schade toch wel!”

“Van: het geld klotst over de randen heen, geef die mensen wat geld en door gaan we weer! Maar nee: het gaat niet om geld, het gaat om talent en energie dat weer het land in moet.”

Ook Jan de Hoop boos

Veel meer BN’ers zijn hartstikke boos over de huidige coronalockdown. Ook RTL Nieuws-presentator Jan de Hoop heeft zijn limiet bereikt. “Onbegrijpelijk dat de horeca niet open mag. Vrijwel niemand komt door omicron op de IC. Niet te verkopen! Ziekenhuisbezetting blijft dalen.”

NPO-gezicht Margriet Vroomans zegt: “Als ik naar een concert of theater ga is dat altijd al ‘op afspraak’. Want: je prikt een datum en koopt een kaartje. Kan nu ook, en dat geldt ook voor musea.”

En volgens Gordon is alles beter in Dubai.

Fragment

De reactie van Albert:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Nederland zit als enige in Europa in lockdown. Tijd om de boel open te gooien en net als Engeland te leren leven met het coronavirus?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen