‘Johan Derksen, waarom ben jij ineens zo gedraaid over Mark Rutte?’

Johan Derksen is nog nooit zo negatief geweest over minister-president Mark Rutte als nu. Waar hij vorig jaar continu in de bres sprong voor de minister-president, fakkelt hij hem nu voortdurend af.

Johan Derksen en Sam Hagens © SBS 6

De mening van Johan Derksen over minister-president Mark Rutte is 180 graden gedraaid. De invloedrijke tv-persoonlijkheid is helemaal klaar met de premier. Momenteel laat hij avond aan avond zijn kritische mening over Rutte en zijn beleid horen in het programma VI Vandaag. Waarom is hij plotseling zo gedraaid?

‘Het houdt een keer op’

Toen Johan gisteren in zijn talkshow bezig was om Rutte onder vuur te nemen, werd hij aangesproken door Hart van Nederland-verslaggever Sam Hagens: “Johan, Johan, mag ik hier iets over vragen? Want jij bent ook degene die het vorig jaar heel vaak voor Rutte heeft opgenomen.”

Johan: “Jazeker. Maar het houdt een keer op. Ik heb gezegd: ‘Ik heb weer op Rutte gestemd, omdat ik het alternatief niet zag.’”

‘Pleur eens op!’

Sam: “Maar waar komt jouw draai ineens vandaan? Want je was vorig jaar nog zo positief over Rutte.”

Johan: “Nou, eigenlijk is voor mij de druppel geweest wat er nu in Groningen gebeurt. Als ik daar gewone burgers in de rij zie staan als kinderen voor Jan L°l en dat ze halverwege zeggen: ‘Ja, jongens, het is op, zoek het maar uit!’, en hem dan zie rondlopen, lachend en schaterend van: ‘Ha, hoe is het met jou? We hebben er zin in!’ Dan denk ik: joh, pleur eens op.”

Subsidieloterij

Begin deze week stonden tienduizenden Groningers online in de wachtrij om een subsidie voor de verbetering van hun door aardbevingen getroffen woningen aan te vragen. Ook stonden honderden Groningers in de rij bij gemeentehuizen om deze 10.000 euro rijkssteun te bemachtigen.

Duizenden Groningers bleven in deze ‘subsidieloterij’ met lege handen achter: de subsidiepot was binnen een dag leeg. “Het is een loterij, schandalig dat we zo behandeld worden. We zijn boos, en wat betreft de nieuwe regering ook niet echt hoopvol”, zei een inwoonster van Sappemeer tegen de NOS.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen