Linda de Mol krijgt kritiek van Jan Uriot: ‘Gedraag je als koningin!’

Linda de Mol krijgt flink wat kritiek te verwerken van Jan Uriot, de sterjournalist van weekblad Privé. Hij vindt dat de tv-koningin de mist ingaat met haar nieuwe zondagshow De Dating Quiz.

Linda de Mol en Jan Uriot © Privé TV

De Dating Quiz, waarin koppeltjes blind met elkaar daten en pas nadat ze elkaar zien mogen beslissen of ze door willen met elkaar, is van start gegaan met een voorzichtige 836.000 kijkers. Een daarvan was Jan Uriot, maar hij is niet heel erg onder de indruk. Hij vindt dat zo’n programma helemaal niet past bij een tv-koningin als Linda de Mol.

‘Be a queen!’

Jan is niet echt enthousiast, vertelt hij bij Privé TV. Hij vindt het wel heel erg retro-tv. “Het is geen Miljoenenjacht geweest qua kijkcijfers. Het is natuurlijk een beetje wat Carry Tefsen veertig jaar geleden al deed en dat is ook het punt dat ik een beetje wil maken, want ik gun haar gewoon betere programma’s.”

Dit is volgens hem een zwaktebod. “Ze zit bij een fantastisch productiehuis en het is de koningin van de Nederlandse televisie. Dat heeft ze niet zelf verzonnen, maar dat wordt over haar gezegd en dat laat ze zich ook lekker aanleunen. Dan denk ik: be a queen en ga inderdaad gala’s presenteren.”

‘Dit is helemaal niks’

Welke gala’s dan? “Nou, aanstaande zondag is de uitreiking van de Blijvend Applaus Prijs aan Willeke Alberti. Dat gebeurt in een klein gezelschapje in De Kleine Komedie van Amsterdam. Dat zou je enórm kunnen uitbouwen en dat zou dat productiehuis kunnen omarmen. Ze moet internationale sterren gaan doen, grote gala’s en niet dit…”

Ze zit nu gewoon een willekeurige datingquiz te presenteren, vindt Jan. “Ik vind dit helemaal niks. Waar zitten we nou naar te kijken? Al die datingprogramma’s leveren ook nooit een liefde op. Er komt nooit wat uit.”

Linda gelooft er wél in

Zelf is Linda enthousiaster. Ze denkt ook dat de kijkcijfers van haar programma gaan stijgen door mond-op-mondreclame. “Het is echt een leuk programma, dus als het balletje een beetje gaat rollen, dan komen die kijkcijfers vanzelf. Die zijn momenteel een stuk lager dan we gewend zijn, maar dat geldt voor alles en iedereen.”

“Ik ben allang blij dat ik met Miljoenenjacht weer 1,2 miljoen kijkers heb. Dan gaat echt de vlag uit, terwijl dat vroeger zo’n beetje de ondergrens was.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u De Dating Quiz van Linda de Mol oubollig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen