Dave Roelvink boos op Wilfred Genee: ‘Het klopt gewoon niet!’

Dave Roelvink ergert zich er dood aan dat Wilfred Genee allemaal verhalen uit het verleden oprakelt die niet kloppen. “Het klopt gewoon niet wat hij zegt”, aldus de zoon van Dries Roelvink.

Dave Roelvink en Wilfred Genee © SBS

Aan het begin van zijn carrière werd het imago van Dave Roelvink zeer ernstig beschadigd, vanwege een omstreden juwelenroof en een uitgelekt filmpje van een meisje dat hem oraal bevredigde in een bubbelbad. “Ja. Maar het is nou wel lang geleden hoor, dat dat allemaal gebeurd is”, zegt hij vandaag geërgerd in De Telegraaf.

Zielige Dave

Het is al zeven jaar geleden, benadrukt Dave. “Natuurlijk heb ik daar sindsdien veel over nagedacht, over de dingen die toen niet goed gingen. En ook over wat die affaires met mij gedaan hebben, want veel dingen zijn ook een eigen leven gaan leiden.”

De media hebben Dave kapotgemaakt, vindt hij zelf. “Op het gevaar af dat mensen denken dat ik nu zielig ga doen, maar dat doe ik niet: die enorme druk, al die meningen. Dat was voor een jongen van net achttien natuurlijk niet te doen om dat allemaal te handelen. Voor mij is het nog altijd heel moeilijk om te gaan met de verhalen die gewoon niet waar zijn.”

Boos op Wilfred

De media zijn volgens Dave leugenachtig. “Ik bén niet beschuldigd van de meeste dingen waar ik in stukken en op tv wel van werd beschuldigd. Als ik in die tijd over straat liep, dacht ik echt: al die mensen denken nu werkelijk dat ik een meisje gedrogeerd heb en misbruikt. Dat ik filmpjes op internet gezet heb. Maar dat heb ik niet!”

Dat is uit de rechtszaak ook gebleken, zegt Dave. Toch worden volgens hem onwaarheden herhaald. “Laatst suggereerde Wilfred Genee ook weer op televisie dat ik seksfilmpjes zou hebben gepost, maar het klopt gewoon niet. Van al die dingen werd ik ook helemaal niet verdacht. En van de dingen die me wel werden verweten, ben ik vrijgesproken.”

Eigen leven

Al die verhalen zijn een eigen leven gaan leiden, aldus Dave. “Er zijn dus nog steeds mensen die denken dat ik een van de ergste dingen gedaan heb die je kunt doen, zo’n meisje helemaal vernederen. Dat zou ik nooit doen en dat heb ik ook niet gedaan.”

“Ja, ik ben nonchalant en ik heb een tijd gehad dat ik… Maar, ik ben een zachte, lieve jongen die wil dat het met iedereen goed gaat.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen