Receptrover Sonja Bakker nog niet ontslagen door weekblad Story

Sonja Bakker is nog steeds niet ontslagen door weekblad Story. De inmiddels beruchte receptrover mag gewoon wekelijks een receptje blijven droppen bij het blad van Guido den Aantrekker.

Sonja Bakker © RTL

Het is inmiddels ook door Sonja Bakker toegegeven: er zijn op haar socials allerlei gejatte recepten en foto’s geplaatst. Volgens Luuk Ikink zijn echter ook de recepten die ze in de Story plaatst niet origineel. Toch blijft Story-baas Guido den Aantrekker haar vooralsnog verdedigen. Ondertussen blijven de beschuldigingen doorgaan.

Liegende Sonja

De afgelopen dagen blijven er allerlei boze foodbloggers opstaan die Sonja beschuldigen van het stelen van recepten. Zo zegt foodblogger Silvia Dunnirvine in Shownieuws: “Ik nam contact met haar op in de hoop dat ze de recepten gewoon weg zou halen en dat we het daarna achter ons zouden laten. Ze heeft echter nooit gereageerd, dus ik werd er alleen maar bozer over.”

Sonja blíjft liegen in de media, zegt ze. “Je bent gewoon aan het liegen. Je hebt het eerder gedaan en ik denk dat je het weer zou doen. Je neemt geen verantwoording, je hebt nooit sorry gezegd. Niets wijst erop dat je het op wil lossen, je wil alleen maar dat mensen geloven dat je het oplost.”

Guido reageert

Wordt het nu toch niet een beetje tijd dat Sonja de laan uit wordt gestuurd bij de Story? Guido in Shownieuws: “Wij hebben uiteraard Sonja om wederhoor gevraagd en die heeft naar ons toe gereageerd met één woord en dat is ‘waanzin’.”

“Ik moet wel zeggen dat ze natuurlijk een beetje het nadeel van de twijfel heeft, omdat ze natuurlijk die plagiaat ook gepleegd heeft. Aan de andere kant moeten we even afwachten hoe dit balletje gaat rollen, maar dat dit een smulsoap is, is wel duidelijk.”

Smet op Story

Albert Verlinde: “Wat doe jij er nou mee? Want ze heeft bij jou die receptenrubriek. Heb je nou niet onderhand dat je denkt: daar moet ik van af, dit is een smet op mijn blad!”

Guido: “Nee, ik vind dat je het een beetje moet scheiden. Zij is natuurlijk nog steeds een naam op dat gebied, wat mensen er ook van denken. Zij heeft ons verzekerd, zoals jij mij vorige week ook heel netjes verwoordde, dat de fotografie sowieso door haar eigen team – en daar heb ik ook het bewijs van – in studio’s gemaakt is.”

Plagiaat

Eigenlijk valt het allemaal wel mee, vindt Guido. “De receptuur die zij geeft… Je kan er lang en breed over kletsen, maar spaghetti kun je op tien verschillende manieren maken bij wijze van spreken.”

“Er zit altijd wel een stukje… Plagiaat wil ik het niet noemen, maar iedereen leent inspiratie. Zolang bij mij niet bewezen is dat het op onrechtmatige manier verkregen is…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Sonja Bakker moet worden gecanceld?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen