Maarten van Rossem walgt van René van der Gijp: ‘Zwaar onbeleefd’

Maarten van Rossem vindt René van der Gijp een buitengewoon onbeleefde man. Hij heeft de voetbalanalist ontmoet toen hij in 2012 te gast was in het programma VI Oranje. “Het was beledigend.”

Maarten van Rossem en René van der Gijp © NPO, SBS

De 77-jarige Maarten van Rossem is twee keer te gast geweest bij de mannen van VI. De eerste keer is hem goed bevallen. “De eerste was vrij normaal, want toen was Gijp er niet bij, dus dat scheelde enorm in de normaliteit van de uitzending. Toen hebben we een heel aardige conversatie gehad”, vertelt hij op BNR Nieuwsradio.

Maarten hekelt René

Zijn tweede optreden bij de VI-heren was voor Maarten reden om nooit meer terug te keren. “De tweede keer was in een soort waaierige tent in Scheveningen met ik schat 160 adolescente mannen die zo zat als een tor waren met alle gevolgen van dien. Allemaal dachten zij dat Gijp de here Jezus zelf was.”

Zelf is Maarten echter he-le-maal klaar met René van der Gijp. “Ik vond hem eerlijk gezegd, in die ene uitzending waarin ik hem heb meegemaakt, ronduit onheus en onbeleefd. Hij hoort ook bij die show en kennelijk vindt hij dat het erbij hoort dat je dan die gasten moet of kunt beledigen die jij graag wil beledigen.”

Wat is er gebeurd?

Even terug naar 2012: wat gebeurde er precies in VI Oranje? Maarten deelde aan de talkshowtafel een plaagstootje uit over een van de items in het programma. “Als ik jullie een advies mag geven: dit duurde zeker de helft te lang.”

René vervolgens keihard: “Nou heb ik jouw conference op tv gezien en die duurde anderhalf uur te lang. Dat zal ik jou zeggen. Echt, ik zweer het je. Kijk, je mag een aardige Amerikakenner zijn, maar dit was echt zo verschrikkelijk. Vond je het zelf goed wat je deed?”

Slechte herinnering

Onsympathiek, zegt Maarten nu. “Ik zag eigenlijk heel weinig redenen om mij direct in de tang te nemen. Ik vond dat gewoon niet gepast. Er zaten nog een aantal andere druiloren die daar graag aan meewerkten. Johan overigens niet, die bleef vrij rustig. Maar de rest vond ik… Nee, ik was daar niet kapot van.”

Maarten is daarom klaar met VI. “Maar ik had geen slechte herinneringen aan die eerste uitzending. Ik had toen ook nog heel gezellig gepraat met die bandleider die later wereldberoemd geworden is. Danny Vera, ja. Dat vond ik een heel aardige man en daar had ik een heel leuk gesprek mee.”

Fragment

Het bewuste fragment uit 2012:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie steunt u in deze ruzie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen