Lee Towers luidt noodklok: ‘Stop per direct met windmolenparken!’

Lee Towers luidt de noodklok. De zanger vindt dat we in Nederland per direct moeten stoppen met het bouwen van windmolenparken. Volgens hem is dit namelijk helemaal niet de oplossing.

Lee Towers © AvroTros

Er is steeds meer verzet tegen de windmolens in ons land. Een groep medici waarschuwde onlangs dat windenergie helemaal niet past in een dichtbevolkt land als Nederland en Lee Towers sluit zich daar nu bij aan. Hij waarschuwt in een interview met weekblad Weekend dat we echt op de verkeerde weg zitten.

Lee pleit voor kernenergie

Vanuit zijn appartementencomplex in Scheveningen, waar ook Erica Terpstra woont, kijkt Lee tegenwoordig tegen de windmolens aan. “Ja, met helder weer. Ik zie ze in de hoek richting Katwijk”, zegt hij.

Lee gelooft totaal niet in windenergie. “En windparken op zee zijn ook de oplossing niet. Ze moeten gewoon heel serieus aan de slag met kernenergie, want je kunt niet heel Nederland volbouwen met windmolens. Dan is er straks geen stukje groen meer over en er moeten ook nog een miljoen huizen gebouwd worden. Waar dan?”

Horizonvervuilend

Die windmolens zien er bovendien niet uit, vindt Lee. “Het is ook allemaal horizonvervuilend, dus ik geloof daar niet in. Je moet verder kijken dan je neus lang is, veel verder. Wij hebben zelf eind vorig jaar de overstap gemaakt van een gasgestookte centrale blokverwarming naar elektrische verwarming met connectoren.”

Dat werkt prima, zegt Lee. “Natuurlijk was dat kostbaar en ik begrijp heel goed dat er een heleboel mensen zijn die dit niet van de ene op de andere dag kunnen realiseren. Maar wij zijn er blij mee.”

Geen koffie met Erica

Tot slot: komt hij zijn buurvrouw Erica Terpstra eigenlijk wel eens tegen? “Jawel, je komt elkaar natuurlijk tegen. Erica woont hier ook al heel lang. Wij kennen elkaar jaren, want ik heb vroeger Sterrenslag bij de AVRO gedaan, net als zij, dat is al 45 jaar geleden. Zolang kennen wij elkaar.”

Ze zitten echter niet elke middag bij elkaar aan de koffie. “We zeggen elkaar gedag, sturen een kaartje met een verjaardag, geven een belletje en zo gaat het eigenlijk met alle collega’s.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u het eens met Lee Towers?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen