Jan Roos protesteert tegen Jeangu Macrooy: ‘Idioot met dreadlocks’

Jan Roos is geen fan van Jeangu Macrooy, die dit jaar namens Nederland optreedt tijdens het Eurovisie Songfestival. De zanger is alleen maar gestuurd omdat hij zo lekker divers oogt, foetert hij.

Jan Roos en Jeangu Macrooy © YouTube

Jeangu Macrooy gaat optreden met het liedje Birth Of A New Age, ook wel bekend van de broccoli-ophef. Het liedje leeft totaal niet in Nederland en staat onderaan bij de bookmakers. Jan Roos denkt dan ook dat we volledig kansloos zijn op het liedjesfestijn, dat hij zelf omschrijft als een ‘nichtenfestival’.

Diversiteit

Het is volgens Jan zonde dat we dit jaar niet hebben gekozen voor een bekende artiest, zoals oud-deelnemers Ilse DeLange, Douwe Bob en Anouk. “Duncan Laurence heeft vorig jaar gewonnen, ook een hartstikke leuk nummer. En toen heeft er iemand gezeten die zei: ‘Nu is het afgelopen met succesvolle nummers, we moeten diversiteit!'”

Jeangue is puur uitgekozen omdat daarmee alle diversiteitshokjes kunnen worden afgevinkt, vermoedt Jan. “Ze zeiden: ‘Dus we sturen homofiele dreadlocks met vrouwenkleding aan en moeilijke oorbellen met een heel zwart koor erachter! En dan mi-mi-mi-broccoli zingen, want potverdikkie, een beetje diversiteit erin!'”

Bookmakers

Het resultaat mag er wezen, zegt Jan cynisch. “We staan nu bij de bookmakers geloof ik op 32, lager dan dat kan niet. Volgens mij hebben we van de afgelopen drie keer geleerd dat we ook gewoon succesvolle, goede zangers kunnen sturen waarvan je denkt: die maken kans.”

“Waarom moeten we er nou weer van die idioterie heen sturen? Ik begrijp er helemaal geen moer van.”

RoddelPraat

Jan doet zijn uitspraken in de nieuwste aflevering van RoddelPraat. Die kunt u onderstaand bekijken.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen