Megastijging NPO 1 na van de buis halen Rutger Castricum: +350%

Het van de buis halen van de Rutger Castricum-quiz De Bluffer levert NPO 1 een enorme kijkerswinst op. De zender incasseert met vervanger Bed & Breakfast een toename van maar liefst 350 procent.

Rutger Castricum © Wessel de Groot

De Bluffer hoort bij het infantiele tv-kwartet waardoor de NPO de afgelopen periode behoorlijk onder vuur kwam te liggen. Samen met de andere pulpprogramma’s Tik M Aan, Dino’s Bezorgservice en Showcolade hoopte de NPO de jongeren terug te winnen voor de NPO, maar dat is als een boemerang teruggekomen in het gezicht van de omroeptop.

Enorme kijkcijferstijging

Van deze vier programma’s was De Bluffer met Rutger Castricum veruit de grootste mislukking. Er zaten vorige week vrijdag nog maar 253.000 kijkers (4,8 procent marktaandeel) voor de buis, een bizar lage score voor NPO 1. Reden voor de publieke omroep om het programma direct van prime time te halen.

De vervanger, Bed & Breakfast, trok gisteren op precies hetzelfde plekje 1.137.000 kijkers (22 procent), een toename van maar liefst 350 procent. Hiermee realiseert de publieke omroep een ongekende kijkcijferstijging.

Fubeltje

Het toont ook direct aan dat het een fabeltje is dat álles op NPO 1 zou scoren, omdat veel mensen überhaupt nooit verder zouden zappen. Zelfs de meest vastgeroeste kijkers zappen door als ze écht slechte televisie voorgeschoteld krijgen.

En NPO-baas Frans Klein ondertussen maar volhouden dat vier van zijn vier infantiele tv-shows zijn geflopt omdat het ‘een kwestie van pech’ zou zijn. “Soms, als je iets nieuws wilt uitproberen, gaan er dingen mis.”

Late avond

Overigens is De Bluffer niet écht van de buis gehaald. Het programma is namelijk doorgeschoven naar 23.50 uur, maar dat staat eigenlijk gelijk aan van de buis halen.

De eerste aflevering op het nieuwe tijdstip trok vannacht 151.000 kijkers (10 procent).

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie ziet u liever van de buis verdwijnen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen