Talitha Muusse slaat terug naar Angela de Jong: ‘Seksistisch!’

Talitha Muusse vindt het ronduit seksistisch dat Angela de Jong haar een stagiaire heeft genoemd. Ze zou dit nooit zeggen tegen een mannelijk tv-talent. Dat zegt de Op1-ster in gesprek met de Viva.

Angela de Jong © RTL, Wessel de Groot

AD-diva Angela vindt dat Talitha uitermate zwak begon aan haar presentatie van Op1 en haalde in januari dan ook stevig naar haar uit. De presentatrice debuteerde bij Op1 toen de coronarellen uitbraken. “Ook hier was het nieuws niet dusdanig ernstig bevonden dat Jeroen Pauw was gebeld om stagiaire Talitha Muusse te vervangen”, schreef Angela.

Seksistisch

Deze uitspraak kan echt niet door de beugel, vindt Talitha. “Ja, dat is dus gewoon seksisme. Door een vrouw nota bene. Dit zou echt nooit tegen een jonge man worden gezegd. Maar ze is de enige niet, hoor. De lelijke reacties die ik krijg, zijn zo vaak racistisch en seksistisch.”

Talitha wordt voortdurend aangesproken op haar vrouw-zijn of haar achtergrond, klaagt ze in het tijdschrift. “Ik ben óf de stagiaire, óf ze proberen een diversiteitsbokaal te winnen. Dat is zo flauw, dat het me eigenlijk al niet meer raakt.”

Niet serieus

Zelfs aan haar talkshowtafel heeft Talitha hier last van. “Ik merk soms dat politici mij anders antwoord geven dan Sven, geacteerd, versimpeld. Dat is een persoonlijke frustratie.”

Ze zit dan ook naast een echte autoriteit: Sven Kockelmann. “Zeker, hij kan mensen echt klemzetten. Maar dat betekent niet dat een politicus mij niet serieus moet nemen. Jongeren hebben veel minder belangen, die kunnen vanuit die zuivere houding heel essentiële vragen stellen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen