Angela de Jong nog niet klaar met Talitha Muusse: ‘Op1-stagiaire!’

De tv-carrière van Talitha Muusse is nog geen tien dagen oud, maar ze krijgt nu al voor de tweede keer klappen van de in Hilversum zo gevreesde Angela de Jong. Ze noemt haar vandaag een stagiaire.

Angela de Jong © RTL, Wessel de Groot

Op1 werd zondagavond voor de tweede keer gepresenteerd door het nieuwe duo Sven Kockelmann en Talitha Muusse. Sven wordt al jaren geprezen als een van de beste interviewers van het land, maar Talitha wordt volledig afgekraakt. Zowel de kijkers als de gasten aan tafel ergeren zich aan de nieuwe tv-presentatrice.

Op1-stagiaire

Het halve land stond gisteren op zijn kop vanwege de coronarellen in meerdere steden in Nederland. ’s Avonds ging een belangrijk deel van de uitzending van Op1 erover. Angela de Jong vindt dat je dan moet kunnen rekenen op twee gerenommeerde presentatoren en niet op iemand die bij wijze van spreken net van straat is gehaald.

Angela vindt het goed dat Op1 zo veel aandacht besteedde aan de rellen. “Maar ook hier was het nieuws niet dusdanig ernstig bevonden dat Jeroen Pauw was gebeld om stagiaire Talitha Muusse te vervangen”, bitcht de opiniediva in haar column. Het zal hard aankomen bij Talitha; voor geen enkele presentator is het leuk om stagiaire genoemd te worden.

Typisch Nederlands

Het is de tweede keer dat Angela (44) keihard uithaalt naar Talitha (29). Vorige week gaf Angela aan zich er behoorlijk aan te ergeren dat Talitha op Op1 is gezet. “Het straalt iets typisch Nederlands uit: wat nou, talkshowhost een vak? Laat Jeroen, Eva en Matthijs zich niks verbeelden, iedereen kan het.”

Waarom Talitha zo bliksemsnel carrière kan maken bij de NPO is volstrekt onduidelijk. Ze heeft nog nooit eerder een programma gepresenteerd. Normaal gesproken moeten tv-presentatoren zich jaren inwerken voordat ze überhaupt een talkshow krijgen aangeboden.

Nog meer Angela-kritiek

Angela vindt verder dat de Nederlandse televisie gisteren te weinig aandacht besteedde aan de rellen in het land. “Wie zondagavond televisie keek, kan niet anders dan concluderen dat Washington kennelijk dichter bij Hilversum ligt dan Eindhoven.”

“Bij de bestorming van het Capitool aarzelde de NPO geen moment en kwam meteen in actie. Maar als Eindhoven in brand staat, wat gebeurt er dan?”

Ze omschrijft het in haar column. U kunt het stuk lezen op de AD-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen