Mark Rutte bij Boulevard: ‘Wanneer ik voor het laatst heb gezoend?’

Minister-president Mark Rutte werd dinsdagavond in RTL Boulevard gevraagd wanneer hij voor het laatst heeft gezoend en of dat ‘in de afgelopen jaren’ nog is gebeurd. Dat was te zien op RTL 4.

Mark Rutte © RTL Boulevard

Verslaggever Lex Uiting gedroeg zich tegenover de premier behoorlijk vrijpostig. Het begon nog redelijk onschuldig, toen hij begon over Rutte’s vrienden en het huishouden. “Het zijn drukke campagnetijden, maar wie runt het huishouden eigenlijk thuis? Poetsen en wassen?”

Rutte stofzuigt zelf

Rutte daarop: “Dat doe ik zelf allemaal.” Lex: “Wat is het laatste huishoudelijke klusje dat Mark Rutte deed?” Rutte: “Zuigen. Het trappenhuis.” Lex: “Wanneer?”

Rutte: “Zaterdag.” Lex: “En het is weer schoon?” Rutte: “Uiteraard! Je kunt van de grond eten!”

Krijgt Rutte kinderen?

Daarna ging Lex over op Rutte’s liefdesleven. “U bent sinds jaar en dag de meest populaire politicus van Nederland. Hoe kan het toch zijn dat de populariteit politiek gezien zich niet vertaalt naar de populariteit in de relationele sfeer?”

Aanvankelijk was Rutte nog vrij open. “Ah, ik denk al: welke kant gaat dit op? Ja weet je, dat kan een keer gebeuren. Dan moet je tegen iemand aanlopen. Daar sta ik ook voor open en als het een keer gebeurt, dan heb je misschien ineens een vrouw aan mijn zijde en wellicht ook nog een heel gezin, maar dat moet dan gebeuren.”

Brutale vraag

Vervolgens begon Lex over de intimiteit in Rutte’s leven. “Ik heb één brutale vraag – u kunt er tegen denk ik – want ik vraag me oprecht af wanneer Mark Rutte nou voor het laatst een amoureuze liefdeszoen heeft ontvangen of gekregen. Wanneer is er voor het laatst gezoend, meneer Rutte?”

Rutte: “Maar die hou ik nou echt voor mezelf. Ik vind de vraag heel leuk, maar ik moet een beetje ook de grenzen trekken met wat ik nog wel of niet deel. Nee, nee, nee, dat ga ik niet delen.”

Lex: “Maar die kus is er wel geweest in de afgelopen jaren?”

Rutte: “Ook daar ga ik niks over zeggen.”

Fragment

Het fragment uit RTL Boulevard:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen