‘Waarom is bizarre opmerking Caroline Tensen er niet uitgeknipt?’

Caroline Tensen is normaal gesproken altijd van onbesproken gedrag, maar toch was ze vrijdag ineens het middelpunt van een heuse mediarel. Waarom is ze voor de leeuwen gegooid?

Caroline Tensen © RTL

Het zal even behoorlijk schrikken geweest zijn voor Caroline toen ze na de donderdagse uitzending van Wie Ben Ik? rondkeek op de socials. De mensen waren behoorlijk verbolgen over haar ongepaste, ’transfobe’ uitspraken over Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials.

‘Waarom niet geknipt?!’

De kritiek op Caroline was natuurlijk niet onterecht. Ze liet zich, kennelijk onbewust, wel héél onaardig uit over Nikkie, die vorig jaar uit de kast kwam als transgender. “Ja, het was even een dingetje. Geen man, geen vrouw, het is natuurlijk een vrouw nu. Ja, het is een vrouw, hè?”, merkte de presentatrice op.

Entertainmentkenner Marije Knevel begrijpt er niets van dat tv-producent EndemolShine dit in de uitzending heeft laten zitten. “Ik denk dan vooral: waarom heeft niemand dit uit de montage geknipt? Want het is een onhandige opmerking, die echt niets toevoegt daar.”

Voor de leeuwen

Op deze manier wordt Caroline gewoon voor de leeuwen gegooid, aldus Marije. “Zo’n community is over Caroline heen geklapt. Ik weet zeker dat zij dit niet verkeerd heeft bedoeld. Dat is het lastige: je moet het gesprek met elkaar blijven aangaan. Je wordt op dit moment zó snel aangepakt en iedereen is dan boos, maar het helpt gewoon niet.”

Gelukkig is Nikkie een sportieve vrouw en accepteerde ze de excuses van Caroline. “Ik ben wel blij dat het in één dag is opgelost en dat we daar ook van kunnen leren”, aldus Marije.

Excuses

Caroline is op haar Instagram, én persoonlijk tegen Nikkie, diep door het stof gegaan. “Ik heb haar verteld dat het zeker niet mijn bedoeling was haar te kwetsen en mijn oprechte excuses aangeboden. Daar reageerde ze heel lief op en daar ben ik haar dankbaar voor.”

“Zo heb ik weer wat meer geleerd over de gevoeligheid van dit specifieke onderwerp. En ik heb ook geleerd dat met elkaar in gesprek blijven leidt tot meer kennis en begrip!”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen