Frank Dane: ‘Gerard Joling, geniet jij ervan om Gordon te plagen?’

Radio 538-ster Frank Dane heeft Gerard Joling in zijn radiostudio gevraagd waarom hij altijd het bloed onder de nagels van Gordon vandaan probeert te halen. “Jij geniet er toch ook een beetje van?”

Gerard Joling Beeld: YouTube

Frank Dane en zijn sidekicks kwamen er niet onderuit om Gerard nog even te vragen naar zijn ruzie met Gordon. Niet alleen mengde Gerard zich onlangs in de discussie over Gordons hondje, ook suggereerde hij een opleving van zijn verslaving. “Je bent mooi onder die rechtszaak uit gekomen, hè?”, aldus een lachende Jelte van der Goot.

Onder Gordons huid

Gerard daarop: “Hij dacht dat ik dat niet gewonnen had ofzo. Hahahaha.”

Frank: “Maar Gerard, wat zit jij onder zijn huid zeg. Jij geniet er toch ook een beetje van?”

Gerard: “Ik moet er eigenlijk heel erg om lachen. Ik heb eigenlijk een beetje mededogen met hem. Dat meen ik uit de grond van mijn hart. Gordon heeft me weer afgebrand tot de grond aan toe en ik deug voor niets, ik ben slecht, verrot en heb alles van hem gestolen…”

‘Jij geniet ervan!’

Frank: “Maar hoe jij het weer van dat hondje naar het coke snuiven krijgt… Daar geniet jij toch van?”

Gerard: “Nou ja, kijk. Op een gegeven moment heb je zo veel informatie. Dan denk je: waarom verspreid ik dat, ik kan maar beter helemaal mijn mond houden. Maar iedereen begint er ook altijd over.”

Frank: “Maar waarom doe je het?”

Gerard: “Ik had een interview gegeven aan Shownieuws over dat hondje. Ik wist ook al gewoon dat hij een paar keer een hond had gehad. Drie of vier keer had hij een hondje gehad. Ik zeg: ‘Nou, als je zo druk bent, zou ik daar voorzichtig mee zijn.’ Want straks is hij het misschien wel weer zat, dus denk daar over na.”

“Dat dat beest een plat neusje had en geen lucht heeft, daar had ik het nog iet eens over gehad. Ik was hartstikke netjes, maar hij was als een wésp gestoken en kreeg alles over me heen.”

Spijt?

Frank: “Maar jij vindt dat toch wel leuk om hem een beetje te…?”

Gerard: “Nou, ik moet daar om lachen en ik heb daar toen toch wel een beetje pittig op gereageerd bij Boulevard. Dat had ik misschien beter niet kunnen doen, maar weet je…”

Frank: “Heb je er spijt van?”

Gerard: “Nee, absoluut niet. Ha ha ha. Nee, spijt, waarvoor? Moet je goed luisteren! Het is niet handig, laat ik het zo zeggen.”

Haatreacties

Gordon strijdt momenteel tegen haatreacties op internet. Hoe staat Gerard daarin? “Ik geloof dat ik me dat minder aantrek ofzo. Het is natuurlijk gewoon een beerput dat hele sociale media. Ik zit bijvoorbeeld op Instagram, TikTok, mijn YouTube-kanalen, Twitter en Facebook. Ik heb iets meer dan een miljoen volgers. Je denkt toch niet dat al die mensen altijd leuk vinden wat ik doe?”

“Wij filteren een beetje op het kantoor. Daar hebben we stagelopers voor. Maar het valt eigenlijk best wel heel erg mee. Het ligt wel eens aan als je uitspraken doet over een ander, dat je dan zélf de wereld over je heen krijgt. Ja, dat is actie en reactie. Ik denk dat ik daar minder gevoelig voor ben ofzo.”

Bellen

Waarom bellen Geer en Goor niet om hun geschil uit te praten? “Ik heb geen zin om te bellen. Ik heb zo veel leuke andere dingen en andere mensen om me heen, waar ik nooit dit soort dingen mee heb. Ik heb nooit met iemand een confrontatie, alleen met hem. Hij heeft ook altijd ruzie met iedereen.”

“Als ik het zo om me heen hoor: daar heeft hij problemen mee en daarmee. Ja, ik ga lekker, ik ben prima, ik voel me goed en ik gun Gordon het allerbeste.”

Het interview met Gerard Joling kunt u terugzien op de website van Radio 538.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen