Marieke Elsinga stopt per direct met Crime Desk, Vivienne stapt in

Marieke Elsinga stopt per direct met de presentatie van Crime Desk, de maandagse kijkcijferflop van RTL 5. Ze wordt opgevolgd door Boulevard-collega Vivienne van den Assem.

Crime Desk © RTL

De reden dat Marieke Elsinga ermee stopt is nogal voorspelbaar: het wordt haar allemaal net iets te veel. Ze kan de presentatie ‘helaas niet combineren met haar werkzaamheden voor RTL Boulevard, de opnames van het tweede seizoen van I Can See Your Voice en haar dagelijkse ochtendshow op Qmusic’, aldus RTL.

Tweede serie

Het eerste seizoen van acht afleveringen Crime Desk zit er inmiddels op en RTL gaat direct door met een tweede, zevendelige serie. “Crime Desk krijgt hiermee wat langer de tijd om zich als expertiseprogramma te laten vinden door de kijker en is nog tot en met april te zien.”

Met Vivienne als presentator dus. “Crime Desk is een geweldig mooie uitdaging. Ik kijk er naar uit om dit programma te maken, met de absolute top van de Nederlandse misdaadjournalistiek. Het is voor mij persoonlijk een mooie toevoeging op RTL Boulevard, waar dit soort onderwerpen altijd mijn nieuwsgierigheid wekken.”

Ze vervolgt: “Er zijn veel zaken waar we de kijker ook bij nodig hebben, Crime Desk zorgt ervoor dat zij de zaak ook echt verder kunnen helpen.”

Nieuw RTL 5-profiel

Hoewel er bijna niemand kijkt naar Crime Desk, gelooft RTL er nog steeds heilig in. “Crime Desk sluit helemaal aan bij het nieuwe RTL 5 profiel waar crime een grote rol speelt, want de zender brengt spraakmakende verhalen en onthullende reportages.”

In de eerste reeks afleveringen legde Crime Desk onder meer een wapenarsenaal van de Mocro Maffia bloot en zorgde het met uitzendingen over de cold casemoord op ‘opaatje’ Pieter Baams in 1996 voor nieuwe informatie.

Tevreden

De doeltreffendheid van Crime Desk stemt betrokkenen tevreden. “Media besteedden volop aandacht aan deze ontwikkelingen en het publiek weet het programma goed te vinden, blijkt uit de vele tips die Crime Desk krijgt.”

“Het vaste onderdeel waarin de politie de aandacht vraagt voor onopgeloste misdrijven heeft al resultaten geboekt, zoals bij gezochte relschoppers waarvan beelden getoond werden.”

Crime Desk, een productie van Johns eigen bedrijf Act of crime, is elke maandag om 20.30 uur live te zien bij RTL 5.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen