KRO-NCRV houdt vast aan Johnny de Mol, aangifte geen struikelblok

Johnny de Mol blijft op kerstavond gewoon te zien als de verteller van het kerstverhaal op NPO 1, ondanks dat er een aangifte tegen hem ligt wegens mishandeling en poging tot doodslag.

Johnny de Mol © KRO-NCRV

De KRO-NCRV komt op kerstavond met een muzikaal live-programma vanuit de Domkerk in Utrecht, waarin Johnny de Mol ‘aan de hand van het aloude kerstverhaal een heel persoonlijke kerstvertelling brengt’. De miljardairszoon zal kerst vieren met artiesten als Iris Hond, Simone Kleinsma, Edsilia Rombley, Samantha Steenwijk en de 3J’s.

Geen struikelblok

Nu Johnny de Mol onder vuur ligt vanwege de vermeende mishandeling van zijn ex-vriendin, vragen sommigen zich af of de KRO-NCRV niet beter afstand kan nemen van deze presentator als kerstverteller. De omroep blijft, ondanks alles, echter pal achter Johnny staan. Het is voor de omroep geen ‘struikelblok’, meldt het AD.

Een woordvoerder van KRO-NCRV tegen het AD: “We zijn ervan overtuigd dat Johnny de Mol een hele mooie invulling gaat geven aan de Nationale Kerstavond op 24 december. Johnny weet als geen ander een bijbels verhaal een hedendaags gezicht te geven: een eeuwenoud verhaal relevant te maken in de wereld van nu.”

Twijfels

Dat KRO-NCRV pal achter Johnny de Mol blijft staan, doet vermoeden dat de omroep twijfels heeft over de integriteit van zijn ex-vriendin Shima Kaes. De omroep, die normen en waarden predikt, was vast en zeker op zoek gegaan naar een vervanger als zij de aangifte geloofwaardig had gevonden.

Het scheelt in het geval van Johnny de Mol ook dat hij van goede komaf is, waardoor hij mogelijk sowieso het voordeel van de twijfel krijgt. Zelf ontkent de presentator stellig dat er sprake zou zijn geweest van zware mishandeling of poging tot doodslag. Hij heeft nog niet voor de camera gereageerd op deze kwestie.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen