Tv-exit Sander Schimmelpenninck: na Op1 ook weg bij Dragons’ Den

De tv-carrière van Sander Schimmelpenninck was van korte duur. Het lijkt erop dat we hem in 2021 niet meer terug zien als tv-presentator: na Op1 ligt hij er namelijk ook uit bij Dragons’ Den.

Sander Schimmelpenninck in Dragons' Den © WNL

Sander Schimmelpenninck vond de presentatie van Op1 niet goed bij hem passen, maar na zijn vertrek bij dat programma liet hij weten nog wel open te staan voor Dragons’ Den. Kennelijk heeft Omroep WNL echter een andere keuze gemaakt, want de presentatie gaat naar Sanders opvolger bij Op1: Jort Kelder.

‘Sander ontslagen’

Columnist Jan Dijkgraaf denkt dat Sander ontslagen is. “Dus Sandertje ook ontslagen bij Dragons’ Den”, twittert hij. “Omroep flikkert Iemand eruit. Iemand: ‘Mag ik zeggen dat het mijn eigen keuze was?’ Omroep: ‘Tuurlijk, joh!'” Over wie gaat dit? “Sandertje bij WNL.”

Jan vindt het goed dat omroep WNL nu voor Jort Kelder kiest. “Dragon’s Den krijgt een presentator die wel kan presenteren. Jort Kelder. Goeie zet van Bert Huisjes.”

Dragons blij met Jort

Twee ‘dragons’ uit het programma, Nikkie Plessen en Michel Perridon, hebben vanochtend in Goedemorgen Nederland enthousiast gereageerd op de komst van Jort Kelder. Hij is geen onbekende van het format: Jort presenteerde de tv-show in 2007 en 2008 ook al, toen nog onder de vlag van de KRO.

Nikkie Plessen, een van de dragons, zegt: “Jort Kelder is de nieuwe presentator. Ja, hoe leuk? Ik vind dat heel erg passen.”

En Michel Perridon: “Ja, het is een man met aanzien in Nederland. Hij heeft het in de televisiewereld heel goed gedaan de laatste jaren. Het is een heel grote persoonlijke vriend van onze minister-president, dus dat is ook best leuk. Het is een bijzonder mens. Ik mag hem steeds meer.”

Jort reageert

Jort Kelder zelf vertelt tegen De Ondernemer: “Ik verheug mij op de dragons en hoop dat ze geconfronteerd worden met een eindeloze reeks slimme, bizarre, ongelofelijke en vooral onmisbare ideeën. Nooit in de moderne geschiedenis was er een tijd dat we ondernemers meer nodig hebben dan nu.”

U kunt zich hier aanmelden voor het nieuwe seizoen.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen