Richard Groenendijk boos op Albert Verlinde: ‘Dit is zó makkelijk’

Richard Groenendijk vindt het heel goedkoop dat Albert Verlinde in de lente zulke stevige kritiek op hem heeft geuit in Shownieuws. Dat laat de komediant maanden later weten in de Weekend.

Richard Groenendijk © William Rutten

Albert Verlinde uitte in mei felle kritiek op theatermakers die hun neus ophaalden voor het toen geldende theatermaximum van honderd man publiek. Hij richtte zich met name op Claudia de Breij (“dan denk ik, muts!”), maar ook de naam van Richard Groenendijk werd genoemd. Echt heel erg flauw, vindt de komediant het.

‘Bedankt voor de tip!’

Het zit Richard nog steeds hoog. “Albert ging in de studio los op mij en Claudia de Breij dat wij voor ons vak moeten gaan staan en alternatieven moesten verzinnen. Dat heb ik gedaan, maar nu zijn we gesloten. Bedankt nog voor de tip. Als er iemand voor z’n vak staat, ben ik het wel.”

Het is onzin dat hij niet zou willen spelen voor een klein publiek, aldus Richard. “Ik werk al 23 jaar keihard, heb jarenlang voor minder dan 30 man gespeeld. Het is altijd zo makkelijk om dingen te zeggen zonder dat je écht weet wat er precies binnen iemands bedrijf speelt. Als je niet bij me komt kijken, weet je ook niet wat ik doe.”

Polarisatie

Albert is van het polariseermodel, vindt Richard. “Ik vind dat we elkaar nu juist moeten steunen als theatermakers, in plaats van elkaar af te vallen.”

Het is voor Albert ook makkelijk praten: hij is multimiljonair, terwijl Richard nog steeds moet buffelen. “Momenteel gaat mijn spaargeld er lekker doorheen, maar gelukkig heb ik een buffer, waar ik voorzichtig mee omspring. Het blijft natuurlijk jammer dat die spaarpot erdoorheen glipt, want het liefst houd je die voor je zestigste.”

Gelukkig kan Richard binnenkort wat bijschnabbelen op televisie. “Ik ga nu iets met de zorg doen op televisie.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen