Albert Verlinde: ‘Claudia de Breij, je bent een muts’

Albert Verlinde vindt het heel erg eigenaardig dat cabaretiers als Claudia de Breij en Richard Groenendijk roepen dat ze absoluut niet kunnen optreden voor 100 man publiek. Dat zei de baas van Stage Entertainment dinsdagavond in Shownieuws. Claudia gaat een stap verder en verwacht zelfs óók in 2021 niet op te kunnen treden. “Ik vind het raar. Als er nou één genre is wat je voor dertig man kunt doen, dan is het cabaret. Ik ben in het theater begonnen met zes man.”

Het is verwaand gedrag van dit soort steenrijke cabaretiers, aldus Verlinde. “Ik vind het ook een beetje verwend. Zo’n Claudia de Breij ook die zegt dat het nog twee jaar kan duren. Dan denk ik: zeg, muts! Je staat in je eentje! Ga er staan als het voor 100 of 200 man kan.”

Volgens De Breij gedijt haar voorstelling niet bij een klein publiek. “Je werk gedijt toch ook bij wat je aan het doen bent en het een soort energie is. Als mensen die alleen op het podium staan al zeggen dat het niet kan voor 30 of 100 mensen, dan denk ik: nee, nu moet je voor iets anders gaan staan. Nu moet je voor je vak gaan staan.”

Je moet gewoon knokken, vindt Verlinde. “Al treed je maar 40 keer op daarvoor snap je? Dat theaters denken: we hebben wel Claudia de Breij, Jochem Myjer of Richard Groenendijk hier staan.”

Verlinde heeft er even schoon genoeg van. “Ik vind wel dat die cabaretiers altijd maar wijzen naar anderen wat ze allemaal goed doen of fout doen. Ze staan altijd naar anderen te wijzen. Nu zitten ze zelf als grootkapitalist te zeggen: ‘Nee, dat kan niet, ik kan niet in m’n eentje voor 100 man staan.’”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen