Albert Verlinde: ‘Claudia de Breij, je bent een muts’

Geplaatst op wo 20 mei 2020 om 11:45

Albert Verlinde vindt het heel erg eigenaardig dat cabaretiers als Claudia de Breij en Richard Groenendijk roepen dat ze absoluut niet kunnen optreden voor 100 man publiek. Dat zei de baas van Stage Entertainment dinsdagavond in Shownieuws. Claudia gaat een stap verder en verwacht zelfs óók in 2021 niet op te kunnen treden. “Ik vind het raar. Als er nou één genre is wat je voor dertig man kunt doen, dan is het cabaret. Ik ben in het theater begonnen met zes man.”

Het is verwaand gedrag van dit soort steenrijke cabaretiers, aldus Verlinde. “Ik vind het ook een beetje verwend. Zo’n Claudia de Breij ook die zegt dat het nog twee jaar kan duren. Dan denk ik: zeg, muts! Je staat in je eentje! Ga er staan als het voor 100 of 200 man kan.”

Volgens De Breij gedijt haar voorstelling niet bij een klein publiek. “Je werk gedijt toch ook bij wat je aan het doen bent en het een soort energie is. Als mensen die alleen op het podium staan al zeggen dat het niet kan voor 30 of 100 mensen, dan denk ik: nee, nu moet je voor iets anders gaan staan. Nu moet je voor je vak gaan staan.”

Je moet gewoon knokken, vindt Verlinde. “Al treed je maar 40 keer op daarvoor snap je? Dat theaters denken: we hebben wel Claudia de Breij, Jochem Myjer of Richard Groenendijk hier staan.”

Verlinde heeft er even schoon genoeg van. “Ik vind wel dat die cabaretiers altijd maar wijzen naar anderen wat ze allemaal goed doen of fout doen. Ze staan altijd naar anderen te wijzen. Nu zitten ze zelf als grootkapitalist te zeggen: ‘Nee, dat kan niet, ik kan niet in m’n eentje voor 100 man staan.’”

Foto: SBS
29 Reacties op “Albert Verlinde: ‘Claudia de Breij, je bent een muts’”


 1. Sandertje

  Ja ga gewoon voor minder mensen en dus minder geld werken. Die bekende mensen willen alleen maar meer en meer geld. Verwaand gedrag. Tegenwoordig kun je ook veel online doen. Stream een show zou ik zeggen.

 2. Albert Verlinde

  Hoer!!!

 3. xandertje

  Claudia de Breij ‘links lullen, rechts vullen’ wil niet optreden voor 100-200 man. Want dat verdient niet genoeg volgens über gütmensch wonend in een grachtenpand in Amsterdam.

 4. Echt Sjaak

  Waarom niet optreden voor 100 man? Te min voor haar? Claudia de Breij is inderdaad erg arrogant en leest anderen graag de les. Maar vluchtelingen opvangen in haar eigen huis doet ze niet.

 5. teuntje

  Heb het altijd een rot wijf gevonden andere mensen moeten hun vakantiegeld inleveren of gaan failliet en zij heeft nog babbels mag hopen dat er geen mens komt

 6. Jantje

  Alle sterren zullen komende jaren ontdekken dat hun marktwaarde in rook is opgegaan. De tarieven zullen drastisch omlaag moeten anders voor hun 100 anderen op een over verzadigde markt. Veel mensen zullen ontdekken dat een beginnend cabaritier uit de buurt in een kleine zaal net zo leuk is en het bandje uit de buurt ook lekker speelt en je kan ook nog vooraan staan en met hun op de foto.

  De Coldplays van deze wereld worden nu volledig CO2 neutraal want hoeven nergens meer naar toe afgezien voor een prive optreden voor een olie miljardair

 7. Hallo!

  Als dit nog een lang duurt zullen ze helemaal vergeten wie Albert of Claudia is.

 8. Captain Caveman

  Vreemd eigenlijk dat ze straks weer met honderdduizenden tegelijk op minkukels afrennen zoals de toppers of nog erger; Dreetje! Plaatselijke bandjes en optredens zijn een stuk frisser! En goedkoper dan die toppers kermis die alleen wordt gehouden om de zakken even goed te vullen. Sukkels van betalend publiek komen toch wel!! Neem aan dat je daar niet gratis naar toe kan?

 9. bo

  Bij Claudia lacht misschien net een kwart van de zaal. Of lacht; waarschijnlijk glimlachen ze een beetje. En dat is met 100 man in de zaal een beetje pijnlijk natuurlijk.

 10. One and only

  Claudia de Breij moet gewoon optyfen met die scheve paardemuil van dr.

  Ze is ook echt niet grappig

 11. Mairo

  Volgens mij ging het in Claudia’s originele bericht niet zozeer om de 30 of 100 mensen, het ging haar er meer om dat al die mensen dan met anderhalve meter onderlinge afstand van elkaar zitten en je daardoor niet de sfeer krijgt waarin dijenkletsers goed vallen.

 12. Tycho Graagnat

  Echt Sjaak
  wo 20 mei 2020 om 12:02,

  Ik ook niet, geen vluchteling dus.
  Daar is alle ellende mee begonnen.

 13. Bep

  Wat nu wel grappig is is dat de gefrustreerde artiesten helemaal los gaan op elkaar. De irritaties lopen hoop op.
  Iedereen heeft kritiek op iedereen.Ze missen hun aandacht.
  Maar over “steenrijk” gesproken Albert……

 14. Wie is Albert ?

  Jemig Albert, serieus, jij meent hier iets voor te mogen/kunnen zeggen?? gaat heen !!

 15. MarcoB

  Claudia is een lekkere linkse snol. Ze moet niks van mannen hebben anders had ik haar zeker gepakt.

 16. Echt Sjaak

  @Tycho Graagnat
  Maar lees jij anderen de les dat zij wel vluchtelingen moeten laten schuilen? Daarzit de crux, Claudia de Breij leest iedereen de les maar doet het zelf niet.

 17. Martini Blanco

  Het zou voor iedereen het beste zijn als deze walgelijke mevrouw helemaal niet meer gaat optreden. Het wordt tijd voor een revolutie zoals in Frankrijk vroeger, waar de rijken uit hun huizen en paleizen werden gesleurd en een kopje kleiner gemaakt.

 18. Zomaar

  Huur van de zaal en ook nog minstens een pianist is niet te betalen met 30 bezoekers.

 19. Pietpiet

  De pot verwijt de ketel… Albert was de eerste die begon te roepen dat theaters niet open kunnen voor 100 man… Een beetje aanpassingsvermogen en relativeringsvermogen is hem totaal vreemd…

 20. jos

  Welke idioot gaat er nou naar de mislukte Claudia de Breij kijken.
  Die mag blij zijn áls ze ooit 30 man in haar zaaltje krijgt.

  Wat een vervelende aandachts zoekster wordt dat, met haar kinderachtig gedoe.
  Mens ga koken !

 21. bijna

  Laten we vanavond klappen voor Claudia. 20:00. Zij verdient steun.

 22. pepe

  Claudia de Breij is ook een muts totaal nep (en ik kom haar regelmatig tegen echt waar)

 23. Petra Pruimedant

  Zitten te zeggen…..

  Euh, okee….?

 24. Ron

  Moet Albert hier gelijk in geven. Al die hysterische teksten van ‘dit gaat nog heeeeel lang durrrrennnn’ ‘ik zie het heeeeel pessemistisch innnn’ Zo kom je er niet in het leven. Pak gewoon eens door en kijk wat en hoe je het wel op kunt lossen.

 25. Bastiaan

  misselijk wijf die de Breij, net als muts albert

 26. jur

  En dat komend uit de mond van zo´n talentloze zwaar over het paard getilde Vara mevrouw. Al tientallen jaren onterecht de cabaretier uithangend, wat kan omdat ze het juist linkse strontverhaaltje verkondigt. Zoals ook J.J. vd Wal. Ze kunnen allemaal helemaal niets en blijkbaar zijn ze nog dom ook. Bovenstaand is het bewijs.

 27. Bert

  @Jur, wat dacht je van S.Wallis de Vries. Als die niet dom en over het paard getild is…

 28. 5

  Spijkerman, Guido Weyers, de hele comedytrain, ze kunnen er allemaal niets van. Allemaal neergezette mensen. De echte belangrijke mensen worden weggetreiterd, om niets. Onthoudt dat. Altijd.

 29. Westerneng

  Wil die OUWE PISNICHT soms ook graaien uit de pot met geld van de regering.laat die ENGERD gewoon gaan werken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.