Pauw en Van Nieuwkerk zijn nu overburen in miljonairscomplexen

Jeroen Pauw is de overbuurman van Matthijs van Nieuwkerk geworden. De twee heren kunnen naar elkaar zwaaien vanuit hun woningen in twee beroemde miljonairscomplexen in Amsterdam: de Pontsteiger en de Silodam.

Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk © BNNVARA

Tegenwoordig gelden er bij de publieke omroep allerlei strenge salarisnormen – NPO-sterren moeten anno 2020 van een schamele twee ton per jaar rondkomen – maar tot enkele jaren geleden was the sky the limit voor de Jeroen Pauws en Matthijs van Nieuwkerken van deze wereld. Hun zakken zijn daardoor dus goed gevuld en daarom kunnen de heren nu resideren in peperdure miljonairscomplexen.

Zwaaien naar elkaar

Een geestig nieuwtje in de bladen is dat Jeroen Pauw zich nu aan de westkant van het Amsterdamse Silodam-complex heeft gevestigd, terwijl Matthijs in het oostelijke deel van de Pontsteiger huist. De heren kijken dus uit op elkaars appartementen (zie Google Street View). ‘NPO-veelverdieners kunnen met hun loonstrookjes zwaaien naar elkaar’, kopt Story.

Voor Matthijs is het appartement in de Pontsteiger een tweede woning; zijn hoofdverblijf bevindt zich in het buitengebied van Almen. Voor Jeroen is het zijn hoofdverblijf in Amsterdam. Naast zijn villa op Curaçao, bewoonde hij tot voor kort een 44 vierkante meter klein studiootje in Amsterdam, maar nu gaat Pauw voor een volwassen appartement.

950.000 euro

Het 133 vierkante meter grote appartement van Jeroen Pauw in de Silodam heeft 950.000 euro gekost. De helft kocht hij met eigen geld, voor de rest verstrekte hij zichzelf een hypotheek met zijn Pief Paf Pauw Holding. “Door deze constructie woont hij bijna voor niets”, weet de Weekend.

Foto’s van het appartement staan op de Weekend-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen