René Le Blanc kotst op Angela de Jong: ‘Ver beneden peil’

Volkszanger René Le Blanc, een van de hoofdpersonen uit de SBS 6-reeks Ik Geloof In Mij, vindt dat Angela de Jong ver beneden peil opereert. Hij hekelt de opiniediva van het AD. Dat laat hij weten in de VARAgids.

René le Blanc Beeld: Wessel de Groot

Angela de Jong schreef behoorlijk denigrerend over René Le Blanc, die door kijkers is omarmd als held. Ze bitchte dat hij ‘aan alle clichés van het fenomeen volkszanger voldoet’. “Van zijn te ver open geknoopte overhemd en net te zwart geverfde haar tot het tappen van platte moppen in de platenstudio.”

“En hij vergeet nooit, echt nooit, om iedereen die zich toevallig in zijn buurt ophoudt eraan te herinneren dat hij de Nederlandse Engelbert Humperdinck is”, voegde Angela toe.

Sneu

Maar dat was niet het enige. Angela: “René is ervan overtuigd dat hij een plekje in de Toppers verdient. Maar ondertussen ziet de kijker hem omkleden in een net te kleine camper, waarin hij moet bukken om een slok water te nemen, voor een optreden voor drie knikkebollende bejaarden. Net als je denkt dat het niet sneuer kan, wordt hij aangekondigd met de verkeerde naam.”

René Le Blanc, die in werkelijkheid René de Wit heet, neemt haar dat niet in dank af. “AD-columnist Angela de Jong schreef over mij een stuk dat niet klopte. Wees zo stoer om mij te bellen, denk ik dan, en vraag of het klopt. Nu publiceert zij een verhaal dat niet op waarheid berust. Ik vind dat ver beneden peil.”

‘Dit raakt mij’

Al die negatieve reacties vindt René lastig. “Ik geniet ontzettend van alle aandacht. Ik merk dat door al die televisieaandacht iedereen nu een mening over mij heeft. Zo heb ik gezegd dat ik vind dat ik tot de A-categorie zangers behoor en dan lees ik op sociale media terug dat ik een kapsoneslijder ben. Dat vind ik als gevoelsmens – ik ben een mensen-mens – heel vervelend.”

De volkszanger hoopt dat hij dankzij zijn huidige bekendheid kan gaan oogsten. Hij wil ook een eigen tv-show. “Ik zou heel graag zien dat een programma als Op volle toeren terug zou komen. En dan zou ik mij graag ook graag als presentator willen aanbieden”, zegt hij.

“Van wie ik veel geleerd heb, is Matthijs van Nieuwkerk. Hij is net als ik een mensen-mens”, besluit hij in de VARAgids.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen