Angela de Jong walgt van Roethof-omroep EVNS: ‘Word geen lid’

Angela de Jong vindt het echt heel erg ranzig dat de nieuwe omroep EVNS vrijdag in de talkshow Beau reclame maakte over de rug van de vermoorde Nicky Verstappen (11). Dat schrijft ze vandaag in haar column in het AD.

Angela de Jong en Gerald Roethof Beeld: Beau

Gerald Roethof, de advocaat van Nicky’s belager Jos B., zat aan tafel bij Beau om over de veroordeling te praten, maar aan het eind van het gesprek begon hij reclame te maken voor de nieuwe omroep van zijn zus Mildred Roethof. Ranzig vonden veel kijkers. Lief, vond Mildred.

Empathieloos

EVNS heeft voor het einde van het jaar 50.000 leden nodig om kans te maken op een plekje in het NPO-bestel en de 1,5 miljoen kijkers van Beau konden voor een boost zorgen in het ledenaantal, zo was de gedachte. “Al moet je daarvoor dwars over de rug heen van een dood 11-jarig jochie en je eigen cliënt”, schrijft Angela.

Het opentrekken van zijn colbertje, om te wijzen op het EVNS-logootje, legde ook het ‘egocentrisch en volstrekt empathieloze karakter’ van Gerald bloot, vindt Angela.

Onsympathiek

Angela vond Gerald altijd al bijzonder onsympathiek, maar had professioneel gezien wél respect voor hem. “Nu is zelfs het professionele respect weg, dankzij dat rode labeltje.”

“Wat minstens zo walgelijk is: niemand van die nieuwe omroep (het zal u nog verbazen welke nette mensen er achter staan) nam afgelopen weekend publiekelijk afstand van de actie. Of maakte excuses aan de familie Verstappen. Zus Mildred stapte als enige naar voren. Om de actie van haar broer te verdedigen.”

“Dus lezer, onthoud het logo. En de naam. Van die omroep wil geen enkel weldenkend en invoelend mens lid zijn.”

Jörgen Raymann

EVNS wordt naar eigen zeggen gesteund door onder meer Jörgen Raymann, Soundos El Ahmadi, Monic Hendrickx, Romana Vrede en Maria Goos. Ook zij hebben geen afstand genomen van het walgelijke pr-moment.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen