BNNVARA reageert op vermeende transfer Rob Stenders

BNNVARA gaat niet in op de zeer hardnekkige geruchten dat Rob Stenders na twee mislukte pogingen alsnóg de overstap maakt naar het Talpa Radio van John de Mol. Dat laat de omroep weten aan De Telegraaf. Na de primeur van radio-insider Patrick Kicken, pakt ook journalist Rob Goossens uit met de geruchten. Ook hij heeft van ‘Hilversumse bronnen’ te horen gekregen dat Rob voor tonnen naar Radio Veronica gaat. BNNVARA wil daar in dit stadium niet op reageren.

Het zegt genoeg dat BNNVARA de geruchten niet glashard ontkent: “Dat is een vraag die is gebaseerd op een gerucht. En daar gaan we niet op in.

Momenteel heeft Stenders samen met zijn radiomaatje Leo Blokhuis al een kanaal op het audioplatform JUKE van Talpa. Met dat nietszeggende online zendertje verdient hij volgens De Telegraaf al 300.000 euro per jaar, naast zijn contract bij de NPO, waar een salarisplafond van 201.000 euro geldt.

Door die deal is hij eigenlijk al met één binnen bij Veronica”, zegt een bron in De Telegraaf. “Wat een overstap daarnaast interessant kan maken, is het feit dat er momenteel twee vacatures zijn bij de zender. Behalve een nieuw middagprogramma zoeken ze daar namelijk ook nog een nieuwe muziekbaas.

De Telegraaf krijgt overal nul op rekest: Rob Stenders neemt de telefoon niet op, NPO Radio 2 wil niet reageren en Talpa Radio ook niet. Wel zegt Talpa volgende week met nieuws naar buiten te komen over Radio Veronica.

Foto: Ben Houdijk, BNNVARA

36 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Bert ten Hoorn Boer
oktober 23, 2020 09:37

Rob Stenders is een echte muziekliefhebber. Op radio 2 is hij net weer begonnen met de verrukkelijke 15, dan ga je toch niet zomaar weg! Hij zal daar niet gelukkig van worden. Veel luisteraars van radio 2 trouwens ook niet.

Gast
AlexF
oktober 22, 2020 20:49

ja was al sprake van tijd van Giel. Hij gaat.

Gast
kritisch avro-lid
oktober 22, 2020 12:18

Frank van t Hof is inderdaad een goede vervanger, mits hij of ik een Ritalin pilletje innemen.

Gast
Zo zit het
oktober 22, 2020 12:09

Het zou zonde zijn als Stenders weg zou gaan. Maar inderdaad, Frank van ’t Hof doet het ook goed. Anders vrees ik inderdaad dat Giel Beelen het gaat overnemen. Of zou Annemieke dan het tijdslot krijgen. Wel typisch eigenlijk, nu de Verrukkelijke 15 weer begonnen is. Een programma dat niet kan op Radio Veronica in zijn huidige opzet.

Gast
Pakalu Papito
oktober 22, 2020 01:29

Rob Stenders begint met die terugtrekkende haargrens steeds meer op Andy Pipkin te lijken. Maar nog één keer flink cashen, geef hem eens ongelijk. Laat Frank van ’t Hof de uren van Stenders maar overnemen, duopresentatie met Wouter van der Goes, niemand die het merkt.

Gast
Arie Spareribbens
oktober 21, 2020 22:57

Beste landgenoten,

Rob Stenders had met zijn gezin niet naar Griekenland op vakantie moeten gaan.
En Koning Willem-Alexander moet niet directeur worden bij Veronica Radio

Gast
Veronica is back bitches by Rob Goossens
oktober 21, 2020 20:11

Rob Stenders
Edwin Evers
Adam Curry

Gast
Arend Scholtmeijer
oktober 21, 2020 19:57

Rob zal dan ook de schier oneindige reeks van radio stations moeten aanpassen in zijn “leesvermaak” boek…
En beloven dat alle kopers een update krijgen bij elke toekomstige wisseling van station.
Wat betreft de invulling van die 2 uurtjes denk ik persoonlijk aan Henk Mouwe…
Of Annetye van Trigt….of ach laat ook maar.
Maar in godtsnaam geen Geel Beelen!!!!

Gast
Marry Hens
oktober 21, 2020 19:07

Heb even niet opgelet de laatste jaren. Dacht dat meneer Stenders al een tijdje in het Rosa Spier-huis deel uitmaakt van het schilderclubje voor draaideuren.

Gast
Ra de Maker
oktober 21, 2020 18:40

€ 300.000,00 voor een Tapla (p)juke kanaaltje? Dan zijn die tiental luisteraars wel heel erg duur. Maar goed, bij Talpa kan alles. En de groeten van Adriaantje.

Gast
Bart
oktober 21, 2020 18:35

@Rob en Albert Helemaal niet dom. Het is de beste zet die hij kan doen. Doorgaan zoals nu gaat nooit iets worden. Ik meen dat ik dit al vaker aan je heb uitlegt Rob? Het is niet zoals in jou hoofd dat als iets op een bepaalde manier bestaat dat je dat niet kunt veranderen. Met de naam SBS kan de Mol helemaal niets. Behalve het huidige SBS6 en 9 zo noemen. SBS heeft helemaal niets meer te maken met het moederbedrijf dat zo heet. De Mol wil graag ook in het buitenland bouwen aan zijn imperium. Dat kan hij niet met de naam SBS.
Los daarvan heeft de naam SBS in Nederland een slecht en negatief imago. Er zijn veel mensen die programma’s niet kijken alleen maar omdat het op SBS6 komt. Niet omdat ze het programma wel of niet goed vinden.
De afgelopen jaren is er steeds aan het format van Veronica gesleuteld en weinig geld in geïnteresseerd. Als het merk Veronica het hoofdmerk word dan kan dit heel goed weer worden opgebouwd. Voor een brede doelgroep maar jong, snel, wild, ruige inslag maar voor de hele familie. Bij een goede aanpak ook uit te rollen naar andere landen. Sowieso moet er meer eenheid in de radio en tv zenders komen. Nu is het te onduidelijk voor de kijkers en luisteraars. Daarvoor ze naam SBS gebruiken dat zo pas heel dom zijn.

Gast
ano@niem.nl
oktober 21, 2020 17:44

Stenders gaat helemaal niet naar Veronica. Dit is een grote luchtballon.

Gast
Rob Goossens speculeert er weer op los
oktober 21, 2020 17:02

Stenders Late Vermaak komt ook terug bij Veronica TV.

Gast
Geurtje Tabak
oktober 21, 2020 16:40

Robje Goossens is weer fake aan het verspreiden!

Gast
Patty Koot
oktober 21, 2020 16:12

Albert
wo 21 okt 2020 om 16:08

De domheid bij Talpa zie je sowieso al aan de naam Talpa.

Gast
Albert
oktober 21, 2020 16:08

Zou zeker dom zijn van Talpa wat Bart heeft geschreven.
We zullen zien

Gast
Patty Koot
oktober 21, 2020 16:05

Het ‘merk’ Veronica kan al 30 jaar bij het grof vuil.

Gast
Rob
oktober 21, 2020 16:02

Bart Talpa zal heel dom zijn ooit de naam SBS omdopen in Veronica.
Je heb gelijk Veronica die naam is niks bij de naam SBS wereldwijd in hoeveel landen komt SBS niet voor in de media wereld. Veronica met een naam die we hier alleen kennen.
Veronica komt bijna nooit in de top 25 in de kijkcijfers.
En SBS is de vlaggenschip van John. Dus wat jij zeg zet vraagtekens.

Gast
Fan van Van Inkel
oktober 21, 2020 15:27

Nationale Flitspalenactie”. Jeroen roept luisteraars op om flitspalen onklaar te maken en hiervan melding te maken. Deze oproep tot burgerlijke ongehoorzaamheid valt bij de overheid zeer slecht en het OM stelt een onderzoek in. Het komt echter niet tot een veroordeling.

Gast
Luisteraar van Radio Oranje
oktober 21, 2020 15:14

Beste Bart,

Gelukkig is de ironie van mijn eerdere reactie je niet ontgaan.

Gast
L. Koopmans
oktober 21, 2020 15:11

Onbegrijpelijk dat Stenders dit doet, het maakt hem doodongelukkig. Maar als hij dan toch gaat: neem dan nieuwslezer Martijn Nijhuis mee. Ze hebben een bijzondere klik samen.

Gast
Bart
oktober 21, 2020 15:00

@14:26 Zo werkt het niet bij de NPO. De uren van Gijs en Ruud zijn van KRO-NCRV en de uren van Rob van BNNVARA. Mocht het waar zijn dat Ruud naar Veronica gaat dan komt of van Inkel of Beelen op de plek van Stenders. Ik vrees Beelen.

Gast
Bart
oktober 21, 2020 14:58

@Luiteraar van Radio Oranje Zo jij hebt echt geen verstand van radio. Rob is een van de beste dj (zo niet de beste dj) die Radio 2 heeft.

@Alex Al eerder aan je uitlegt bij al je andere namen, als Talpa echt iets wil bereiken met de tv zenders dan moeten ze juist af van de naam SBS en van SBS6 de zender Veronica maken. Veronica is niet zo groot merk op dit moment maar dat valt wel op te bouwen. Iets wat met SBS nooit het geval is geweest en ook nooit gaat gebeuren vanwege het negatieve imago. De zender Veronica omdopen in SBS radio is dus wel het aller domste at ze ooit kunnen doen.

Gast
PedoGiel
oktober 21, 2020 14:26

Als Rob de baas wordt bij Radio Veronica wordt kan hij Giel toch gewoon weer terughalen daar? Probleem voor Radio 2 opgelost. En die van Inkel zit met zijn Back to the 80’s presentaties op tijdstippen dat nette burgers gewoon op bed liggen.

Het is jammer dat Frank van t Hof zijn vriendin achterna gaat naar 538 anders had hij de uren van Stenders kunnen overnemen. Misschien de lunch show van Gijs en de drive through show van Ruud allebei een uurtje langer maken dan?

Gast
Poehee
oktober 21, 2020 14:15

Gewoon even lekker cashen en na de mislukking weer terug naar de npo, net als Giel

Gast
kritisch avro-lid
oktober 21, 2020 14:00

Jammer als Stenders weg gaat. Dan krijgen we die onaangename Giel Beelen terug. Luister eens voor de lol tussen 04.00-06.00 naar zijn programma. Tenenkrommend slap gelul. Of, bijna net zo erg, die Jeroen van Inkel die nog steeds niet normaal weet te praten op de radio. Hij praat niet, maar stoot de woorden uit zijn mond. Tig jaar terug was dat misschien wel hip en flitsend. Maar nu ronduit irritant.

Beide heren zijn zwaar “over the hill”. Nooit ingezien wat hun talent nou precies is

Gast
Alex
oktober 21, 2020 13:54

Radio Veronica die naam moet Talpa veranderen in SBS. Wat veel hier op de site al hebben gezegd.
Door de verandering krijgen de zender SBS6 en SBS9 meer bekendheid en meer waarde.
Radio en tv Veronica is op dood spoor.
En SBS9 die naar kanaal 9 van Net 5 en die meer een voetbal zender enz. maken.
Weet niet wie bij Talpa de programmering doet. Dom Dom Dom.
Hart van Nederland stond niet eens in de top 25. Vaste programma’s nooit weghalen op zender.
Kijkers zijn gewend hoe een programma begint en op welke zender. Dus gooi SBS9 op kanaal alle voetbal wedstrijd en de jongens van insiders op SBS 9. Met Veronica bereik Talpa niks

Gast
Rob Stenders is geen vliegtuig geworden. Nog niet
oktober 21, 2020 13:53

Transfer? Wat nu weer. Is hij een vliegtuig geworden?
O, het gaat gewoon om verandering van baan.
Tegenwoordig wordt er nogal veel gezeurd over trans en seks en negers.
Op het eerste gezicht zou je denken, dat het daar over gaat.

Gast
Luisteraar van Radio Oranje
oktober 21, 2020 13:44

Stenders past ook helemaal niet in de programmering van Radio 2. Er gewoon tussen gepropt bij top DJ’s als Gijs Staverman en Ruud de Wild. Gijs en Ruud zijn de Champions League van de Nederlandse DJ’s. En Stenders is toch derde zondagsklasse amateur competitie met zijn nerd radio.

Hij zit er alleen maar omdat radio maffiosi Lex Harding gedreigd heeft toentertijd. De uren behoren gewoon toe aan Radio MILF Annemieke Schollaardt.
Alleen zij moet die uren ook niet krijgen want er loopt nu gewoon nieuw toptalent bij Radio 2 rond te weten Kimberley Dekker. Nu nog verstopt woensdag en donderdag nacht. Maar hoort gewoon op de plek van Stenders dadelijk.

Ik neem aan dat Radio2 dit zo spoedig gaat regelen.

Gast
Nana Mouskouri
oktober 21, 2020 12:56

Is het wellicht al niet rond sinds hij op juke zit?

Gast
Helio
oktober 21, 2020 12:41

Waarom heb ik eigenlijk nog een 9 to 5 baan als al die infuencers, instasnollen, podcasters, internetradiomensen etc. bakken met geld verdienen??

Heb ik de boot gemist?

Gast
Brekend
oktober 21, 2020 12:34

Het is al lang rond, maar er zit een embargo op. Volgende week wordt het officieel bekend. Tot die tijd is het ‘mondje dicht’ voor Rob en alle betrokken. Daar is het de vorige poging ook op mis gelopen waardoor hij nog steeds bij Radio 2 zit.

Gast
Flauwe Kul
oktober 21, 2020 12:31

Ik gun iedereen een loonsverhoging!

Maar muzikale vrijheid is ook veel waard en dat gaat nooit bij Talpa lukken!

Beste Rob, kies met je hart en niet uit financiële overwegingen!
Volgens mij is het salaris bij de NPO best wel redelijk, toch? ☺

Gast
Mart
oktober 21, 2020 12:31

@jamaar – dan ben je niet echt op de hoogte.
PS: verloochent.

Gast
jamaar
oktober 21, 2020 12:27

Gaat ie niet, daar heeft ie 10 x minder luisteraars. Rob verloochend zichzelf heus niet.

Gast
Zomaar een persoon
oktober 21, 2020 12:26

Rob Stenders leert het ook niet. Hoe veel hij er ook gaat verdienen, verkeerd aflopen doet het bij de commerciëlen sowieso. Financieel mogelijk binnen, maar inhoudelijk en geestelijk helemaal afgeknepen. Zie alle verhalen uit het verleden: Power FM, Kink FM, enzovoort.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen