Daniël Verlaan vergeet naaistreek niet, dist Shownieuws

Daniël Verlaan, de stertechjournalist van RTL Nieuws, is gisteren benaderd voor een item in Shownieuws, maar heeft zijn medewerking geweigerd. Hij is niet vergeten dat de showrubriek hem twee jaar geleden keihard heeft genaaid. Dat laat hij weten op Twitter. Shownieuws wilde aandacht besteden aan het boek van Daniël, maar de journalist wil niets meer met het programma te maken hebben, zelfs niet als hij zijn boek kan promoten. Hij heeft het verzoek daarom naast zich neergelegd.

Daniël op Twitter: “Shownieuws belde. Of ik met hen wil praten over mijn boek. Ik heb ze herinnerd aan dit fragment, van twee jaar geleden, en bedankt – heb nooit excuses gehad of ook maar iets van die redactie gehoord.

Waar is Daniël zo boos over? Hij wijst op een uitzending van Shownieuws uit december 2018. Het programma besteedde toen aandacht aan zijn bevinding dat er een online netwerk is, waarop naaktfoto’s van gehackte BN’ers worden gedeeld.

Merkwaardig genoeg werd Daniël na het item keihard als leugenaar weggezet door presentatoren Airen Mylene en Evert Santegoeds. De twee wisten duidelijk niet waar ze over praatten, maar vonden zich wel deskundig genoeg om Daniël te diskwalificeren.

Sindsdien staat Shownieuws op de zwarte lijst bij Daniël. Hij laat weten: “I don’t forget en heb principes. Ook al raakt dat de verkoop van mijn boek.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen