Albert kan Guido’s bloed wel drinken: ruzie op SBS 6

Guido den Aantrekker heeft gisteren kwaad bloed gezet bij Albert Verlinde in de uitzending van Shownieuws. Het ging er pittig aan toe tussen beide heren, precies wat je wil aanschouwen als je tv kijkt. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Het ging over Dan Karaty, die een beetje heeft wat Marc van der Linden ook altijd doet: heel hard roepen dat je een operatie hebt ondergaan, maar dan niet willen zeggen wat er aan de hand is. Dan wil niet te veel kwijt over zijn ingreep.

Het Holland’s Got Talent-jurylid werd vorige maand opgenomen in het ziekenhuis en hij heeft laten weten dat ‘de artsen zijn oog in elk geval hebben kunnen redden’.

Gisteren plaatste Dan een geheimzinnige post met daarin: “Een beetje laat, maar dankjewel voor alle verjaardagswensen afgelopen weekend. Alles is een beetje anders nu, dus het betekent echt veel voor me.

De mensen hebben echter geen flauw idee wat er aan de hand is. Guido, de baas van Story, vindt het aandachttrekkerij. “Dyantha, ik moet je eerlijk zeggen: ik vind dit echt een vergaande vorm van aanstelleritus. Niemand weet wat er aan de hand is.”

Albert: “Maar dat betekent niet dat het niet heftig kan zijn.”

Dramatisch

Guido: “Nee, maar luister. Als je begin september zoiets hebt en je hebt zo veel fans ook… Er is in Amerika iets gebeurt waardoor hij in New York is opgenomen in een ziekenhuis. Er kwam een post op een gegeven moment van: ‘Ze hebben gelukkig mijn oog kunnen redden.’ Dat klinkt natuurlijk verschrikkelijk dramatisch en dan zou je toch denken: als je dit gaat posten, leg dan ook even – ook aan je fans die met je meeleven – wat er aan de hand is. Wat is het probleem?

Bram: “Je zegt: ‘Hij laat ballonnetjes op, maar voor de rest doet hij even niks.’”

Albert boos

Albert vindt het niet kunnen dat Guido sprak over aanstelleritus. “Ja, maar toch even: stel dat het heel erg is en dat die man blind is, dan vind ik niet dat je kunt zeggen: aanstelleritus. Het is zijn eigen keuze of hij dat wel of niet meedeelt. Als je dan zegt: ‘Het is gelukkig relatief goed afgelopen, maar het kwaad is nog niet geweken. Iemand hoeft toch niet een verklaring over alles af te leggen?’ Als de man nou zijn zicht kwijtraakt, dat is toch geen aanstelleritus?

Guido: “Albert, ik ga helemaal met je mee, ik bedoelde met aanstelleritus ook niet die ziekte.”

Albert: “Begin daar dan mee te zeggen, dat het heel erg is wat hij heeft.”

Guido: “We weten niet wat hij heeft! Wat ik bedoel met aanstelleritus, is de manier waarop hij communiceert.”

Vriendschap

Albert reageert zo emotioneel, omdat hij een vriendschappelijke band onderhoudt met Dan. “Ik ken de man buitengewoon goed en hij is nooit zo openbaar geweest.”

Guido: “Ja, maar als jij hem zo goed kent, Albert, dan weet je toch ook wat hij heeft of niet?

Albert: “Nee, even! Nee, even! Het interesseert me helemaal niet wat hij heeft. Wat mij interesseert is dat hij beter wordt. Je moet je ook voorstellen, Guido: soms kennen mensen mensen. Hij heeft eerst al de ellende met z’n kind gehad en toen is hij ook al niet heel open geweest. Daar heeft hij geen enorm circus van gemaakt. Zo zit hij in elkaar.”

Niet iedereen loopt overal mee te koop, zegt Albert. “Hij zit in een familie van dansers en mensen die hun eigen leven beschermen. Dat wil die man voor zich houden. Hij heeft daar toch het volste recht toe? Het is aan hem om naar buiten te komen.”

‘Hou toch op!’

Albert vindt dat Guido te weinig empathie toont. “ Als je zo’n verhaal vertelt, vind ik dat je mag beginnen te vertellen hoe erg het is en niet beginnen met dat het aanstelleritus is.”

Guido: “Ik weet niet hoe erg het is, Albert, en jij weet het kennelijk wel.”

Albert: “Je eerste zin is: ‘Ik vind het geval van aanstelleritus’. Hou nou toch op!

Guido: “De manier waarop hij communiceert. Dat leg ik duidelijk uit.”

Albert: “Dat mag je niet doen. Nee.”

Dyantha: “We weten dus niet wat er aan de hand is.”

Albert: “En we wensen hem beterschap.”

Guido: “Wat hij ook heeft.”

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen