MAX overweegt opnieuw boycot Televizier-Ring Gala

Jan Slagter, die met zijn omroep MAX een groothandel in kijkcijferhits heeft, dreigt wederom met een boycot van het Gouden Televizier-Ring Gala. Zijn onvrede over de stemprocedure zit tegen het maximum aan. Dat laat hij weten aan het AD. Het is volgens Jan van de zotte dat Tim Hofman dankzij zijn grote achterban op sociale media de Zilveren Televizier-Ster heeft gewonnen ten koste van een grootheid als André van Duin. Hij vindt dat de stemprocedure volledig op de schop moet.

Jonge tv-sterren met een volgzame achterban op Instagram hebben altijd een streepje voor, zegt Jan. “Als je op sociale media goed zit, dan bereik je een grote groep mensen en ben je al een heel eind op weg. Maar daarmee vergeet je een heel grote groep mensen. Voornamelijk ouderen doen dat niet of zijn niet de gelegenheid.

Daar is Angela de Jong, het gezicht van het AD, het mee eens: “Als Tim een oproepje doet op zijn socials, levert dat met één simpele swipebeweging tienduizend nieuwe stemmen op.

Als André van Duin een oproep zou doen op televisie, dan moet zijn doelgroep eerst nog de weg naar het juiste stemplatform zien te vinden, legt Angela uit. Zij stemmen daarom minder snel. “Maar die oudere is wél de trouwe kijker van lineaire televisie.

Jan wil dat de totstandkoming van de winnaars dan ook rigoureus op de schop gaat. Wat stelt hij voor? “Ik pleit voor een landelijk onderzoek. Schakel Ipsos in, het marktonderzoekbureau in. Het kan telefonisch, met vragenlijsten. Zorg dat je mensen van nul tot honderd jaar de winnaar mee kunnen bepalen.”

Als de organisatie vasthoudt aan het huidige systeem, dan trekt Jan zijn medewerking in. “De AvroTros vindt het al jaren prima, maar het wordt tijd dat er daar iemand wakker wordt. Dat hierover gesproken wordt. Als dat niet kan, dan denken wij erover niet meer mee te doen.”

Overigens heeft tv-kenner Rob Goossens van De Telegraaf eerder deze week ook gedreigd het Televizier-gala te boycotten, vanwege schoffering van de pers. Hij dreigt met het Gouden Telegraaf-Ring Gala te komen.

Foto: AVROTROS

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen