Sander Schimmelpenninck huis uit gevlucht na ‘Alexia’

Sander Schimmelpenninck is zijn huis uit gevlucht vanwege de rel rondom zijn uitspraken over prinses Alexia. Hij slaapt momenteel op een schuiladres. Dat laat de Op1-presentator weten op Twitter. De uitspraak van Sander (36) dat hij de 15-jarige Alexia het ‘lekkerste’ Oranje-prinsesje vindt, is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Sommigen gaan wel heel ver en beschuldigen hem van pedoseksualiteit. Hij heeft daardoor naar eigen zeggen doodsbedreigingen binnengekregen.

Sander maakt op dit moment een verschrikkelijke tijd door. “Erger is dat deze rel geheel geconstrueerd is door Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, een week na uitzending. Zij hebben mij moedwillig in de pedofielenhoek gedrukt, in de wetenschap van het kaliber van hun volgers. Een afrekening, zo simpel is het.”

Daarom moet ik nu ergens anders slapen, wordt mijn vriendin gestalkt en krijg ik ‘pedofiel’ naar mijn hoofd op een tankstation. Gelukkig zijn er ook goede mensen bij de Telegraaf, die precies zien wat hier is gebeurd“, vervolgt hij.

De rel in chronologische volgorde

Het is echt een smerig spelletje dat gespeeld wordt, vindt Sander. Hij ergert zich aan de ‘domrechtse’ mensen die hem zouden willen cancellen. “Zeg Telegraafmensen, laat ik het dan eens even chronologisch uitleggen. De uitzending is vrijdag 24 juli. 200k mensen luisteren, niemand stoort zich aan de Alexia-opmerking. Tot een week later, op donderdag Wierd D opeens begint te tweeten. In eerste instantie over Eva V.”

Daarna wordt dat gedeeld door oa Raisa Blommending, die natuurlijk bij onze onafhankelijk journalist op schoot zit. De reacties zijn alleen wat lauw – ‘dat is toch vvmu?’ vindt zelfs de eigen achterban.”

Maar daar is gelukkig Jan Dijkgraaf, dat waardeloze tassendragertje van domrechts. Hij ziet een mogelijkheid om er toch een echte rel van te maken: de onhandige, maar totaal onschuldig bedoelde Alexia-opmerking.”

Dat komt goed uit! Snel fietst Eva V de prinses nog even in haar uithuilblog op Elsevier (waar de prinses eerst niet in voorkwam). Daarna gaat de smerige Jan Dijkgraaf er overheen met zijn ‘briefje’ waarin ik een halve pedofiel wordt genoemd.”

En natuurlijk nemen de zolderkamerdebieltjes van DDS en hun middelmatige ooms bij de Mediacourant en de T het graag over: want als je mij kan beschadigen, en dan ook nog met het door- en door lasterlijke etiket van pedofiel, dan moet je dat doen, natuurlijk.”

Resultaat: doodsbedreigingen en oproepen mij te cancellen. Een gefabriceerde rel. Niet volgens vooropgezet plan vermoedelijk, maar het liep wel zo.”

Wierd en Jan reageren

Wat vinden Wierd Duk en Jan Dijkgraaf van deze tirade? Wierd begrijpt er niks van: “Ik heb, meen ik, geen woord vuil gemaakt aan zijn omschrijving van dat prinsesje. Ik heb mij slechts afgevraagd waarom hij zoveel ad hominems nodig heeft en vrouwen als Eva Vlaardingerbroek diskwalificeert als ‘extreemrechtse schildmaagden’. Deze jongen is in meltdown en heeft hulp nodig.

En Jan: “LOL. Eerst iemand blocken en ‘m dan achter dat block andermaal beschuldigen van iets dat hij juist níet deed (je tot pedofiel bestempelen). ‘Kleuter’ is echt nog te hoog gegrepen voor deze WNL-presentator, ‘weetjewel’. Ik ben wel uitgespeeld met dit muisje.

Lees ook:
Sander Schimmelpenninck: ‘Alexia lekkerste prinsesje’ (30 juli)
‘Enorme viezerik’ Sander reageert op Alexia-rel (31 juli)
Sander na Alexia-rel: ‘Domrechts wil mij cancellen’ (31 juli)
Sander met dood bedreigd na ‘pedo-grapje’ over Alexia (1 augustus)
Shownieuws slacht Sander af na Alexia-rel: ‘Corpsbal!’ (1 augustus)
Diederik Jekel: ‘Sander Schimmelpenninck geen pedo’ (3 augustus)
Op1-Sander: ‘Telegraaf voert lastercampagne tegen mij’ (3 augustus)

Foto: RVD, NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen