Sander Schimmelpenninck huis uit gevlucht na ‘Alexia’

Geplaatst op di 04 aug 2020 om 11:20

Sander Schimmelpenninck is zijn huis uit gevlucht vanwege de rel rondom zijn uitspraken over prinses Alexia. Hij slaapt momenteel op een schuiladres. Dat laat de Op1-presentator weten op Twitter. De uitspraak van Sander (36) dat hij de 15-jarige Alexia het ‘lekkerste’ Oranje-prinsesje vindt, is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Sommigen gaan wel heel ver en beschuldigen hem van pedoseksualiteit. Hij heeft daardoor naar eigen zeggen doodsbedreigingen binnengekregen.

Sander maakt op dit moment een verschrikkelijke tijd door. “Erger is dat deze rel geheel geconstrueerd is door Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, een week na uitzending. Zij hebben mij moedwillig in de pedofielenhoek gedrukt, in de wetenschap van het kaliber van hun volgers. Een afrekening, zo simpel is het.”

Daarom moet ik nu ergens anders slapen, wordt mijn vriendin gestalkt en krijg ik ‘pedofiel’ naar mijn hoofd op een tankstation. Gelukkig zijn er ook goede mensen bij de Telegraaf, die precies zien wat hier is gebeurd“, vervolgt hij.

De rel in chronologische volgorde

Het is echt een smerig spelletje dat gespeeld wordt, vindt Sander. Hij ergert zich aan de ‘domrechtse’ mensen die hem zouden willen cancellen. “Zeg Telegraafmensen, laat ik het dan eens even chronologisch uitleggen. De uitzending is vrijdag 24 juli. 200k mensen luisteren, niemand stoort zich aan de Alexia-opmerking. Tot een week later, op donderdag Wierd D opeens begint te tweeten. In eerste instantie over Eva V.”

Daarna wordt dat gedeeld door oa Raisa Blommending, die natuurlijk bij onze onafhankelijk journalist op schoot zit. De reacties zijn alleen wat lauw – ‘dat is toch vvmu?’ vindt zelfs de eigen achterban.”

Maar daar is gelukkig Jan Dijkgraaf, dat waardeloze tassendragertje van domrechts. Hij ziet een mogelijkheid om er toch een echte rel van te maken: de onhandige, maar totaal onschuldig bedoelde Alexia-opmerking.”

Dat komt goed uit! Snel fietst Eva V de prinses nog even in haar uithuilblog op Elsevier (waar de prinses eerst niet in voorkwam). Daarna gaat de smerige Jan Dijkgraaf er overheen met zijn ‘briefje’ waarin ik een halve pedofiel wordt genoemd.”

En natuurlijk nemen de zolderkamerdebieltjes van DDS en hun middelmatige ooms bij de Mediacourant en de T het graag over: want als je mij kan beschadigen, en dan ook nog met het door- en door lasterlijke etiket van pedofiel, dan moet je dat doen, natuurlijk.”

Resultaat: doodsbedreigingen en oproepen mij te cancellen. Een gefabriceerde rel. Niet volgens vooropgezet plan vermoedelijk, maar het liep wel zo.”

Wierd en Jan reageren

Wat vinden Wierd Duk en Jan Dijkgraaf van deze tirade? Wierd begrijpt er niks van: “Ik heb, meen ik, geen woord vuil gemaakt aan zijn omschrijving van dat prinsesje. Ik heb mij slechts afgevraagd waarom hij zoveel ad hominems nodig heeft en vrouwen als Eva Vlaardingerbroek diskwalificeert als ‘extreemrechtse schildmaagden’. Deze jongen is in meltdown en heeft hulp nodig.

En Jan: “LOL. Eerst iemand blocken en ‘m dan achter dat block andermaal beschuldigen van iets dat hij juist níet deed (je tot pedofiel bestempelen). ‘Kleuter’ is echt nog te hoog gegrepen voor deze WNL-presentator, ‘weetjewel’. Ik ben wel uitgespeeld met dit muisje.

Lees ook:
Sander Schimmelpenninck: ‘Alexia lekkerste prinsesje’ (30 juli)
‘Enorme viezerik’ Sander reageert op Alexia-rel (31 juli)
Sander na Alexia-rel: ‘Domrechts wil mij cancellen’ (31 juli)
Sander met dood bedreigd na ‘pedo-grapje’ over Alexia (1 augustus)
Shownieuws slacht Sander af na Alexia-rel: ‘Corpsbal!’ (1 augustus)
Diederik Jekel: ‘Sander Schimmelpenninck geen pedo’ (3 augustus)
Op1-Sander: ‘Telegraaf voert lastercampagne tegen mij’ (3 augustus)

Foto: RVD, NPO
107 Reacties op “Sander Schimmelpenninck huis uit gevlucht na ‘Alexia’”


 1. Teuntje

  Triest dit

 2. Curryworst

  Zijn opmerking was als een natte wind die hij zelf weet uit te wrijven tot een grote bruine vlek in zijn eigen onderbroek.

 3. Remi

  Meneertje Schimmel vól in de slachtofferrol ;)

 4. snuifje

  Luister nou gewoon eens naar die podcast en de context waarin dit wordt gezegd. Al die sneuneuzen die loepen te roeptoeteren. Ga zelf eens leven in plaats van je frustraties op anderen bot te vieren.

 5. Grace

  Oh wat erg

 6. Sem

  Dat pedofilieverhaal is natuurlijk belachelijke onzin.

  Maar dat deze man even op zijn plaats wordt gezet en tot nadenken wordt gebracht over zijn eigen optreden in de verschillende media is positief.

 7. pepe

  tja de graaf begon het gepeupel te stalken toen beet het gepeupel terug

  toetje van eigen deeg noemen we dat kan ie niet tegen

  incasseren moet je leren

 8. Kim Wieft

  Tuurlijk Sander. Het ligt weer eens niet aan jou maar aan alle domrechtse mensjes die een hypocriete lul als jij gewoon op z’n plek zet. Pedofiel vind ik zwaar aangezet maar seksistisch en kleinerend naar vrouwen toe ben je zeker.
  Wat dat aangaat zit je helemaal goed bij achterlijk links.

 9. Dominic

  Laat die Duck Telegraf en FvD bruinhemden toch barsten.

  Sta er boven. Ze graven hun eigen graf.

 10. Tsja

  Nu speelt ie de slachtoffer kaart. Omg zo zielig voor Sander. Hopelijk kan hij z’n tranen drogen met al z’n geld.

 11. Kanjer.

  Het ligt niet aan die 2 mannen, het ligt puur aan jezelf , zulke uitspraken doe je gewoon niet.
  En niet omdat het over Alexia gaat, want voor mij is ieder 15 jarig meisje gelijk.
  Hij zal 1 ding wel geleerd hebben, hij zal dit geen tweede keer meer flikken.

 12. Robert

  Iedereen vindt dat het lekkerste prinsesje, waarom die drukte.

 13. By the way

  Wat de bedoelingen ook zijn geweest, het is eens te meer duidelijk dat je gewoon op je woorden moet letten. En daar is niks mis mee. Gewoon andere ‘grappen’ maken, wees creatief.

 14. Marc

  Nu nog vluchten bij Op1

  Haal Jeroen Pauw terug en wel solo!

 15. Britt Scholte Lover

  OP 1 moet ingrijpen en deze smeerlap ontslaan!

 16. Bart

  Hilarich. Tuurlijk wordt het allemaal veel groter gemaakt. Maar Sander maakt het zelf allemaal nog veel groter.
  Geef gewoon aan dat het niet zo’n nette uitspraak was en door….

 17. insider?

  Het getuigde al niet van veel maatschappijverstand om ‘alexiaatjes’ te maken laat staan dat z’n huidige tirades getuigen van enig social media verstand. ’t Verstand kan toch niet zitten bij “Quote-tjes”??

 18. Wilfred Degens

  Blijkbaar is een groot deel van onze bevolking steeds ontvankelijker voor massahysterie. De ontzetting mag terecht zijn, maar doodsbedreigingen voor een aanname, dat Sander S een pedo is, gaat alles te buiten. Anderzijds gaat hij bepaald heikneuter om met deze door hemzelf veroorzaakte volksreuring. Noem ”t maar uitdagend. Niet zo slim van deze Quote warrior uit het rode boekje.

 19. Nana Mouskouri

  Op weg naar een censuur-Nederland. Sociale media werkt er zelf erg hard aan.

 20. RaymondVL

  Kabouter Schimmelpiemel slaat wild om zich heen. En WNL lijkt het allemaal maar best te vinden.

 21. Wilfred Degens

  heikneuterig!

 22. Analyticus

  Sander S. is niet alleen een eigenwijs, seksistisch hittepetitje enz. Hij blijft ook dom ‘cancellen’ schrijven en ‘je kan’ in plaats van cancelen en je kunt.

 23. Jantju

  Wat vind zijn Zweedse meisje hier eigenlijk van vraag ik me dan af. Is een zeer strakke harde dame, die dit niet leuk zal vinden.

 24. Patty

  Gevlucht uit zijn paddenstoel.

 25. ome H

  Sander heeft alleen maar gezegd wat vele mannen denken. Kan me herinneren dat er een jaar of 3 geleden in een kroeg al ‘gedebatteerd’ werd wie er later het lekkerste prinaesje ging worden.

 26. man pan

  Als ik Schimmelpenninck was zou ik maar kappen met die podcast, er luister geen hond en dat ballerige branie bezorgt hem alleen maar problemen. Vorig keer met Yolanthe, nu met Alexia.

 27. Ria Visser

  Jan Dijkgraaf is een mislukte man, in alle facetten van het leven.

 28. Zalmneusje

  Een adellijke titel geeft geen enkele garantie op beschaving, zo bewijst Sander maar weer.

 29. Jim Bakkum

  Hoi,

  Toen ik 15 was en aan Idols meedeed, vonden alle vrouwen ‘ongeacht hun leeftijd’ mij ook een lekkertje. Dat vond niemand een probleem. Maar andersom kan het blijkbaar niet…

 30. Sander Schimmeldoos

  Sandwr Schimmelkut neemt iedereen de maat en kijkt overal op neer, maar is nu zelf eens de klos door zijn achterlijke gewauwel. Te trots om zich te verontschuldigen. Cancelen die man.

 31. pepe

  @Jimmi dat is een generatie geleden doen waren we nog niet zo gepolariseerd in onze opvattingen zo verpreutst

 32. pepe

  @ Ria Visser nee Mart Smeets was lekker zeker

 33. Uno reverse

  nstant karma voor graaf schimmelpiemel
  jaren dag in dag uit andere mensen kleineren en wegzetten als grof vuil en nu in de slachtofferrol!

 34. Falco Buteo

  Dus nanojort leeft nu het leven van menig domrechts politicus. Over karma gesproken.

 35. Graaf Lilliputter

  Hij blijft ook maar doorgaan hè.
  Gewoon niet snappen wanneer je ff je muil moet houden wanneer je geknipt en geschoren wordt.

 36. anoniem

  landgenoten

  dit kan toch niet

  Mark Rutte

  neem actie

  dit is toch hypocriet ten top!!

  ik weet zeker die sander heeft het echt niet zo bedoeld

  Koning help!!!!!!die jongen!!!!!!!!!!!ruuuuuuuuuuuuubje

 37. Jantien Visser

  Ik gun het deze zelfingenomen en zichzelf hoog boven het klootjesvolk verheven halve gare, van harte. Hoop dat het louterend werkt

 38. Jantien Visser

  Ik gun het deze zelfingenomen en zichzelf hoog boven het klootjesvolk verheven halve gare, van harte. Hoop dat het louterend werkt

 39. MolTalk

  Sander Schimmelpenis, Schimmelzak, Schimmelpiemel, Schimmelpick, Schimmelaars, bah!!

 40. K Lojo

  Sander, zou het er misschien mee te maken hebben dat je gewoon een irritante blaaskaak bent? Altijd overtuigd van eigen gelijk en niet bereid tot introspectie.

 41. Leona

  Leg eerst gоdver-motherfuck-domme eens uit wat vvmu betekent!

 42. anoniem

  voor dat het mis gaat.

  help sander

  hij heeft het niet zo bedoeldddddddddddddddddd

  hypocriet nederland.

 43. q8

  waar is arie nu je m nodig hebt

 44. rooie Rinus

  oei, na overmoed begint de val, gevolgd door paranoia. Sterkte, hij kan altijd nog stukje gaan tikken voor de joop.

 45. Joshua Liverstrop

  Sander Schimmelpenninck is een jankmuil eerste klas, wie hem volgt weet dat zijn modus operandi bestaat uit het continu beledigen van anderen. Vrouwen die hem niet aanstaan zijn mokkels, hoeren, schildmaagden of snoepjes om aan te likken.

 46. Umfufu

  Ku t he, die cancel cultuur.
  Wacht maar, tot Arie B. de adverteerders gaat bellen.
  Bel Johan D. voor tips ?

  Groetjes,
  A. v. O.

 47. X

  WNL is toch van de telegraaf voor het rechtse geluid.
  Wat een gezwam. Dat dat WNL uberhaupt zoveel zendtijd krijgt is al een lachertje. Kneuzen.

 48. critikast

  Ali B, Arie B, Claudia de B., Peter R., Luuk I., Olcay G., Sylvana S., Gordon, Jeroen v.d. B., Paul de L., en vele anderen ‘barricadebeklimmers”….ik mis jullie inbreng !

 49. Pia

  Nu gaat die pedo dwerg huilie huilie doen? pedo dwerg Sander Schimmelpenninck beledigt mensen, hij zet groepen mensen weg als dom rechts, hij doet pedo uitspraken over een minderjarig kind, deze slappe pedo dwerg duldt geen kritiek, hij stond vooraan deze slappe pedo dwerg om NSB’er Arie Boomsma te steunen tegen Veronica Inside, want zij deugen en de rest niet.

  Ik heb nieuws voor je slappe pedo dwerg Sander Schimmelpenninck :
  wie de bal kaatst kan hem terug verwachten

  Rot snel op naar dat verziekte Zweden deugkneus!

 50. Topografisch taalkundig expert

  Is Sander S. uit het huis in Kroatië of Zweden gevlucht? Vermoedelijk Zweden, want zijn vriendinnetje lijkt me een behoorlijke ‘heibij’ die dit soort puberale fantasietjes van S. niet pikt. (Heibij is de hypercorrecte spelling van haaibaai. Vooral gebruikt door ‘lekker maaisie, blaaif-baai-maai’typetjes, zoals Sandertje die kennelijk nu veel liefdesverdriet heeft.

 51. Woordkunstenaar

  Graaf lilliputter Schimmelpenninck, het domme rechtse gepeupel is jou helemaal zat. Het gepeupel heeft schoon genoeg van jouw beledigingen. Ik mag hopen dat je een keiharde dreun op je arrogante rotkop krijgt van een dom rechtse kerel van formaat (ik bedoel dit als beeldspraak).

 52. Elsa

  Schimmelpenninck vind ik een stiekeme viespeuk.

 53. Max

  Hier had deze verwende arrogante ijdeltuit niet op gerekend. ‘Karma is a bitch’ Sander Schimmelpenninck.

 54. Corry Jankbal

  Sander Schimmelpenninck lijkt mij geen pedofiel. Wel was het uiterst smakeloos en ongepast om zoiets te zeggen.

  Wel voert Sander al jaren een haat campagne tegen het FvD. Hiervoor misbruikt hij een tijdschrijft (Quote) van zijn werkgever.
  En Schimmelpenninck steunt de sadistische plezierjacht (mensen die een kick beleven door het doodmartelen van dieren).
  Geen pedo, maar wel pervers, immoreel en onbetrouwbaar.

 55. Chelsey

  Dit heeft niets te maken met “domrechts” of “domlinks”, meer met de ontzettende domoor die jij eigenlijk bent om niet te kunnen inzien dat zulke uitspraken richting een jonge Dame van het Koningshuis totaal niet kunnen en zeker niet als deze door een Bn-er gedaan worden, zelfs niet in een land als Nederland. Denk voortaan dus goed na beste Sander voordat je je hartje laat spreken! Wees nu eens een keer een échte Kerel en hou op met dat jankerige gedoe van je en biedt gewoon toch je excuses aan?! Laat die twee andere Bn-ers, slappelingen Arie B. en Akwasi O., zien hoe het nu wérkelijk zou moeten! Blijf vooral niet hardleers weigeren om jouw “slip of the tongue” op te lossen. Het zal aan je blijven kleven en je zal er last van blijven ondervinden doordat jouw aangezicht steevast associaties zal blijven oproepen met pedofilie. Jouw uiterlijke kenmerken zullen in dat geval helaas geen positieve bijdrage leveren aan het beeld dat jij onnodig over jezelf hebt afgeroepen!

 56. Karin

  tja, je moet ook niet van die domme dingen zeggen dommerik.

 57. Chausson

  Houd toch op met dit gezeur
  Als Sander dit gezegd had over een meisje uit de straat om de hoek was niemand erover gevallen
  Opeens worden er andere normen aangelegd voor een nu al naast haar muiltjes lopend lid van het koningshuis.
  Alsof het gepeupel zich verantwoordelijk voelt voor het plaatsvervangend verdedigen van dat kind.

 58. Veronica Inside is leuk

  Moet die nsb’er Arie Boomsma de adverteerders niet bellen? Waar blijven die oude Paardenbekken Claudia en Glennis? En waar is zijn die andere griezels zoals Halina Reijn, Erik van Muiswinkel en die paar andere schreeuwers? Moeten Albert Heijn, Gillette, Mojo Concerts niet reageren en zich beraden om Schimmelpenninck te boycotten?

 59. Simone

  @ Corry Jankbal

  Je schrijft: “Sander Schimmelpenninck lijkt mij geen pedofiel” Precies lijkt.

  Maar het is niet altijd wat het lijkt. De meest sympathieke man zou zomaar een seriemoordenaar of een pedofiel kunnen zijn.

 60. DerkJan

  Tja. Incasseren is toch wat moeilijker dan uitdelen voor graaf Sander! Of hij een pedofiel is? Ik denk van niet. Wel is het behoorlijk vunzig voor een 36 jarige om een dergelijke opmerking te maken over een 15 jarig meisje. Welk meisje dan ook!
  Ik zie hem dat in real life nog niet zomaar dien tegenover een vader met 3 dochters!
  Verder moet hij niet zo janken over de reacties. Hij heeft voortdurend zelf de mond vol over anderen. Grow a pair, man!

 61. Arie

  Nu zit Schimmelpenninck aan de ontvangende kant vanwege zijn onhandige uitspraken. Wederom, want dit is niet de eerste keer. Het is wel de eerste keer dat hij ten prooi is gevallen aan de “cancelcultuur”. Uiteraard wijst hij, zoals altijd, weer naar anderen en steekt nooit de hand in eigen boezem.

  Schimmelpenninck heeft geen enkel probleem met de “cancelcultuur” zolang het een ander treft en gooit met liefde olie op het vuur, net als Stasi-Arie Boomsma.
  Nu hij aan de ontvangende kant zit doet hij zich voor als het grootste slachtoffer sinds WOII.

 62. Daar ga je.

  Zo, de mails naar de grootste adverteerders rond zijn programma en in Quote zijn eruit. Tevens gevraagd waarom ze een potentiele pedo en misogyn als hoofdredacteur/presentator steunen, en waarom ze niet publiekelijk afstand nemen van zijn gedachtegoed.

 63. Freek

  Oh dat ontbrak ook nog, Schimmelkaas & de kutprinses. Is dit nou echt nieuwswaardig?

 64. cancellen

  @ Daar ga je.

  Dat vind ik heel goed van je want ik kan me zo voorstellen dat organisaties zich verre willen houden van c.q. zich niet willen verbinden aan een vermeende pedofiel die aan de lopende band mensen publiekelijk beledigt en als die beledigde mensen dan vervolgens daarop gaan reageren er moord en brand wordt geschreeuwd door deze vermeende pedofiel.

  Je naam verbinden aan een man als Sander Schimmelpenninck lijkt me daarom niet bevorderend voor het imago van organisaties.

 65. Sven D.

  ” Ik heb mij slechts afgevraagd waarom hij zoveel ad hominems nodig heeft”. Precies dat Wierd.

 66. Freek

  Die kleine suffe ogen van Alexia zeggen iets. Die zit of ligt de hele dag met haar doos te spelen. Ja, ook meisjes kunnen zich sufmasturberen.

 67. Harry

  Het is heel simpel:

  Van de drie royale pogingen

  is er één geslaagd. Het feit dat

  de heer Schimmelpenninck dit

  simpele gegeven niet -op zijn

  manier- mag benoemen, zegt

  meer over de bekrompenheid

  van het klootjesvolk dat hier

  een probleem mee heeft dan

  over de heer Schimmelpenninck,

  die nu is ondergedoken omdat

  fatsoenlijke burgers hem op-

  jagen en met de dood bedreigen…

  Tip voor dhr. Schimmelpenninck:

  de volgende keer uw woord-

  keus zo bepalen, dat het kort-

  gelonte deel der natie niet de

  noodzaak voelt om direct

  naar haar knuppels/hooi-

  vorken en fakkels te grijpen.

  (Hij rept bovendien van ‘lekkerSTE’,

  waarmee hij de zussen van de be-

  treffende prinses veel meer eer

  doet toekomen dan zij verdienen.

  Maar dit geheel terzijde uiteraard.)

 68. roevka

  Wat een aansteller zeg. Nog even en hij wil dezelfde beveiliging als een WimLex zelf. Man maakt zich volkomen belachelijk.

 69. Lora

  Het niveau van Nederland gaat er echt op vooruit (NOT!).

  Sander drukte zich wat onhandig uit (had trouwens wel gelijk), maar die extreme rechtsactionairen houden van een rel en gaan daarbij meestal veel te ver.

  Sterkte Sander! Hopelijk is er gauw weer een nieuwe storm over iets anders.

 70. H Dreef

  Mensen ,mensen toch wat hebben we allemaal weer een grote mond op sociaal media .Steek nu eerst allemaal je hand in eigen boezem. Hoe kom t deze eruit Ook wel een beetje zwart..verbeter de wereld maar begin bij je jezelf .

 71. Nick

  Kabouter Schimmelpik is zijn paddenstoel uit moeten vluchten.

 72. ZeerNetteHeer

  Landgenoten
  Paardenkloten
  Dorpsbewoners
  Piemeltoners
  Schimmelgraven
  Knuppelstaven

  Ja, de hoofdredacteur van Quote
  Gaat nu met zijn billen bloot!

 73. Levi

  Kabouter Schimmelpenninck krijgt eindelijke een koekje van eigen deeg. Arrogante kwast is het. Ga een weerbaarheidstraining volgen kaboutertje Schimmelpenninck als je wil uitdelen moet je ook kunnen incasseren. En nu voorgoed wegwezen sukkel we hebben genoeg van je.

 74. Kabouter Plop

  @ Lora

  Ga maar gauw een pannetje soep brengen naar kneus Sander met zijn grote bek.

 75. Bart

  De viespeuk heeft gesproken.
  Ik heb gelezen dat zijn vriendin hem niet meer thuis wil.
  En dat hij dáárom is gevlucht.
  Deze viespeuk slaat om zich heen met allerlei verwijten om zijn nøkertje te overtuigen van zijn onschuld maar daar trapt niemand in.
  Sander is een vies mannetje, daar helpt niet één klein mediarelletje tegen, ik denk dat dit de Quote niet echt goed doet.

 76. Bart

  De viespeuk heeft gesproken.
  Ik heb gelezen dat zijn vriendin hem niet meer thuis wil.
  En dat hij dáárom is gevlucht.
  Deze viespeuk slaat om zich heen met allerlei verwijten om zijn nøkertje te overtuigen van zijn onschuld maar daar trapt niemand in.
  Sander is een vies mannetje, daar helpt niet één klein mediarelletje tegen, ik denk dat dit de Quote niet echt goed doet.

 77. Samantha

  Haha, een opgestookt zooitje. Misschien beïnvloed door de pandemie of de daarop volgende pandemie-maatregelen (volgens sommigen vele malen erger dan de pandemie zelf). Misschien beïnvloed door het feit dat de kijkcijfers van het NTR Sinterklaasjournaal niet inzakten door het aanpassen van Zwarte Piet terwijl bijna de hele bevolking van Nederland tegen het aanpassen van Zwarte Piet is. Wel duidelijk daarbij aankaartend dat er geen alternatief met Zwarte Pieten klaarstond. Ongewenst forceert de landelijke media de roetveegpiet waardoor de ouders geen ander programma kunnen voorzetten aan hun kinderen, de kinderen hebben dus geen keuze.

  (Bijna) Heel Nederland is voor Zwarte Piet terwijl de racisme-special van VI één van de hoogst scorende afleveringen ooit was, waarschijnlijk aanvullende ramptoeristen die misschien zelfs buiten de doelgroep vallen waardoor adverteerders er ook eenmalig mogelijk helemaal niets aan hebben.

  Een compliment over een 15-jarig meisje is niet erg en kan zelfs als beleefd worden gezien, maar dat de landelijke media (misschien onbedoeld) de boel enorm kan opstoken zagen we al bij de zogenaamde ‘zwartepietendiscussie’: door de landelijke media zou je denken dat Zwarte Piet officieel als racistisch beoordeeld is en dat heel Nederland Zwarte Pieten zou haten, terwijl het tegendeel waar bleek: niets uit die hele traditie is racistisch terwijl (bijna) heel Nederland juist voor Zwarte Piet is.

  Mijn theorie is dat de door kijkcijfers beluste media burgeroorlogen verergert. Arme Sander.

 78. Graaf van Duk thoe Dijk

  Lekker ventje. Als het water aan z’n lippen staat, geeft hij snel Donald Duk en de dijkgraaf de schuld.

 79. Peter de Koning

  Hoe je een imago in een paar dagen om zee helpt. Sander is aardig door de mand gevallen en kan slecht tegen kritiek. Het aanvankelijk symphatieke is er helemaal vanaf.

 80. Slim Links meisje

  Sterke Sander

 81. Irene

  Waarom mag men niets over de familie oranje zeggen??

  PlussiZe mag niet. Haar zusje doet zelf heel sexy met haar pruilmondje. Alles straalt dat ze het liefst model zou willen worden.

  Zoals Veel 14 jarige. Er wordt gewoon over Veel meisjes ietstaat gezegd.

  Daar moet je mee leren dealen.

  Gewoon een sterk wijf worden.

  En ja mannen en ook vrouwen oordelen over anieren.

  Helaas ben er niet voor. Maar om het koningshuis zo te sparen kom op.zeg. Sander doorgaan trek het je niet aan en.probeer een goede kritische journalist te worden.

 82. Geronimo

  Schimmelwortel heeft geen zelfreflectie. Komt op mij een beetje narcistisch over dat om je heen slaan als je op je gedrag wordt aangesproken. En wat die opmerking van dit clowntje betreft: hopelijk is het blaffen, maar niet bijten.

 83. Penny Wise

  Na zwarte piet en sinterklaas nu ook de schimmel onder vuur… Nederland anno 2020.

 84. Alexia

  Ik zou Sander anders gewoon doen hoor. Tiktok aan en gáán met die schimmelbanaan.

 85. Telewezel

  Ongelooflijk dat er mensen zijn die denken dat hij echt een pedofiel is! Als hij iets mankeert is het eerder Efebofilie! En eigenlijk heeft hij toch gewoon gelijk? dat prinsjes is ook de knapste van de 3 dat ziet vincent bijlo ook nog wel! Wat een hetze weer!

 86. Marijke

  Snapt hij nou echt niet wat er nodig is? Drie woorden. ‘Ik zat verkeerd.’ Of: ‘Het was ongepast.’ Elke dag langer dat deze woorden uitblijven en Sandertje in plaats daarvan mensen met terechte kritiek wegwuift op hun vermeende politieke voorkeur (wat trouwens helemaal niet ter zake doet, een 15-jarig kwetsbaar kind met fatsoen behandelen staat los van op welke partij je stemt), is elke dag meer olie op het vuur. Toon je nou eens de vent die je hoort te zijn op je 36’e. Zeg sorry. Nu.

 87. Samantha

  @ Marijke: Waarom? Met het compliment zoals beschreven door de redactie van MC is niets mis.

  Als activisten of bedreigers Sander zover krijgen om excuses aan te bieden voor iets dat niet verkeerd is dan krijgt men een onjuist beeld van de maatschappij. Een mening hoort nooit door angst te veranderen.

 88. Sjaak echt

  @Samantha
  Het erotiseren van kleine meisjes door oudere mannen wordt door de meeste mensen niet gewaardeerd. Dat had Sander kunnen weten.

 89. Samantha

  @ Sjaak echt:

  1. ‘Erotiseren’ heeft een betekenis die niet van toepassing is op de actie.
  2. ‘Klein meisje’ is deel van een reeks in een evolutie, als de officiële standaard erbij gehaald wordt is ‘klein meisje’ niet van toepassing. ‘Klein meisje’ schetst een verkeerd beeld van deze situatie, zo zal waarschijnlijk ook de gemiddelde biologie-onderwijzer erkennen.
  3. Iedereen heeft recht op een mening, ook Sander.

 90. Sandra

  Even zielig doen als iemand een huis koopt wat een ziek zooitje zelf hebben ze elk land geplunderd en nou janken om een grachtenpand die zijn voorouders hebben gebouwd met bloed geld leer je geschiedenis dom zooitje

 91. Ger

  Het is niet mijn vriend maar hij heeft het niet zo bedoeld.

 92. AxelF

  Laat Sander eens een weekje op stap gaan met:
  Gordon en Ferry en blijven slapen een week

  nieuw format 833.000

 93. anoniem

  In alle ophef wordt er totaal aan voorbijgegaan hoe het voor een 15-jarige moet voelen, als er zo’n rel over hem of haar in de media wordt geschopt..

 94. Alexia

  @Anoniem

  Vind ik eigenlijk best lekker hoor.

 95. Keta Minek [de echte]

  Schimmelpenis misbruikt nu dus deze door hem zelf uitgelokte rel om niks, om vervolgens weer vrolijk door te gaan met het proberen zwart te maken van Wierd Duk. Jezus wat een vreselijk sneu figuur is het toch. Niet te doen.

 96. AxelF

  Keta Minek [de echte]
  di 04 aug 2020 om 22:34

  Aan Duk moet hij niet komen deze infectieeuro.

 97. Bastiaan

  zielig mannetje, vlucht zo ver mogelijk weg van hier!

 98. Suresh Bhagwandin

  Sander Schimmelpennick is een fantastische gozer, gewoon afgunst naar hem.
  Waar bemoeien jullie je mee, misschien is je vader en moeder pedofielen, maar Sander Schimmelpennick niet.
  Intelligente jongeman, die het gaat maken, samen met Arie Boomsma en Peter R De Vries, de beste en intelligente MANNEN van de Nederlandse TV.

 99. HBaz

  Jullie hebben de drie zusjes weer een leuke avond bezorgd. Die liggen in een deuk.

 100. Grote Grief

  Deze opmerking is verkeerd gevallen, dus tijd voor Sander om netjes en beleefd zijn woorden te herzien.

 101. Retose

  Wat een zielige reageerders hier. Lekker veilig achter je mobieltje of computer iemand veroordelen. Te triest voor woorden. Laat MC eerst maar eens een registratieplicht instellen met verplicht email adres in beeld,
  en dan maar kijken hoeveel er gereageerd wordt.

 102. Suckerpunch, de enige en de echte

  Retose; dit is iets wat jij niet bepaald, en anders maak ik toch gewoon een fake email adres, en dan log ik toch gewoon in via een VPN….. Ben ik nog steeds anoniem hoor. En wat ga je zowiezo doen met een ip adres?? Kan je weinig aan zien!

  Denk maar niet dat je slim bent en alle antwoorden hebt! Je weet he-le-maal NIKS!!!

 103. F55RTU9GG6

  6:28
  ‘Ben ik nog steeds anoniem hoor’

  Dat denk je.

 104. Suckerpunch, de enige en de echte

  Voor noobs als retose is een vpn genoeg om volledig onzichtbaar te zijn

 105. Jeanne zegers

  Wat een onzin om Sander aan het kruis te nagelen je mag blijkbaar niets zeggen over het koningshuis ik heb ook al een keer een opmerking geplaatst waarom ze geen belasting hoeven te betalen terwijl er zo veel mensen niet meer rond kunnen komen en waarom de koning een boot koopt van 2 millioen

 106. Nw

  Ja en wij pikken dat allemaal

 107. Cees van Vliet

  Hij is nergens meer veilig….ergens loopt wel een gek

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.