Viola niet heel enthousiast over nieuw 5 Uur Show-duo

Viola Holt loopt niet héél erg warm voor het nieuwe presentatieduo van De 5 Uur Show. Ze had graag twee iets minder serieuze gezichten gezien op de tv-show. Dat heeft ze gezegd op NPO Radio 1. Uitgerekend het volkse SBS 6 heeft twee dames uit de VARA- en VPRO-hoek gekozen om Henk en Ingrid te gaan vermaken: Brecht van Hulten en Carolina Lo Galbo. Een totale mismatch natuurlijk en ook Viola had, ondanks haar sympathie voor de dames, liever andere namen gezien.

Viola is niet zo enthousiast. “Ik snap het deels wel, maar ik had liever gezien dat het toch nog een beetje gecombineerd was. Wat lichter met wat entertainment. Je komt thuis van je werk en je wil toch een beetje lachen.”

Met Brecht en Carolina wordt het niet lachen, wil Viola zeggen. “Dat ligt aan de dames. Het zijn alle twee heel goede journalisten. Ik hoop dat ze hun lichtere kant laten zien. Ik vind Brecht leuk bij Kassa en Carolina ken ik niet.”

Zelf had Viola voor namen uit het amusement gegaan. “Heel lang geleden stond ik op een feestje met Caroline Tensen en Irene Moors en die hadden het alle twee heel graag willen doen. Ze hebben mij gezegd: ‘We willen graag De 5 Uur Show doen’, maar het is er nooit van gekomen.”

De revival van De 5 Uur Show zal redelijk geruisloos aan de kijker voorbijgaan, vreest Viola. “Spraakmakendheid kun je niet afdwingen in deze tijd met zo veel zenders. Je mag hopen dat het gebeurt dat iemand bij het koffieapparaat zegt: ‘Dat was een leuk onderwerp.’ Dat is niet meer van deze tijd. Je mag blij zijn als je 300.000 kijkers hebt op die tijd.”

Wat zou wél scoren om vijf uur? DWDD, adviseert Viola. “Als je dat om vijf uur uitzendt – het is een heel duur programma natuurlijk – dan zou je scoren.”

Lees ook:
Geen spektakel: SBS 6 zet saai duo op 5 Uur Show (20 juli)
RTL Boulevard zet Brecht van Hulten te kakken (21 juli)
Viola Holt: ‘5 Uur Show? Niemand kijkt meer om 5 uur!’ (21 juli)
SBS 6 dist Henk en Ingrid: exit Lingo en Man Bijt Hond (21 juli)
‘5 Uur Show wordt 6 Inside, maar dan uurtje eerder’ (22 juli)
Catherine Keyl: ‘Waarom dóe je dit, Rob Goossens?’ (23 juli)
Ook man 5-Uur-Brecht niet blij met Rob Goossens (24 juli)

Foto: NPO Radio 1

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen