RTL Boulevard zet Brecht van Hulten te kakken

Het is een beetje de rode lijn door de carrière van Brecht van Hulten heen: roepen dat je je niet wil verlagen tot verstrooiende programma’s, om vervolgens toch braaf de autocue voor te gaan lezen in commerciële programma’s vol ditjes en datjes. Waar ze in 2009 aan de slag ging voor RTL Boulevard, gaat ze nu de gesponsorde middagshow De 5 Uur Show presenteren. RTL Boulevard nam gisteren zoete wraak op de 50-jarige presentatrice, die ondanks Kassa nooit echt is doorgebroken.

Brecht nam in 2008 publiekelijk afstand van rubrieken als RTL Boulevard: “Ik zou nooit RTL Boulevard kunnen doen. Afschuwelijk. Ik moet er niet aan denken dat ik me moet verdiepen in het privéleven van Patty Brard of Estelle Gullit. Het interesseert me gewoon niet waar zij hun boodschappen doen.

Tv-kenner Rob Goossens gisteren in Boulevard: “Brecht van Hulten heeft een bijzondere verhouding tot lichtvoetige tv-programma’s. Ze heeft namelijk in 2008 iets gezegd over RTL Boulevard, namelijk dat ze daar nóóit zou kunnen werken. Dat vond ze afschuwelijk. Toen gebeurde er in 2009 dit.”

Boulevard liet de beelden zien van hoe Brecht van Hulten in 2009 achter de desk zat, samen met Albert Verlinde en Sandra Schuurhof. “Hoe kom ik hier terecht? Op zoek naar werk, gebeld en daar zit ik“, sprak Brecht.

Collega Eddy Zoëy tegen Rob: “En ze zitten alle drie ook bij SBS, hè, op dit moment. Ik weet niet of dat een teken aan de wand is…

Draai

Al snel lag Brecht er weer uit bij Boulevard en gaf ze de showrubriek een trap na: “Ik ben zelf zeer gehecht aan mijn privacy en houd niet van het gewroet in de privélevens van BN’ers. Ik wil niet in conflict met mijn geweten komen.

Waar Brecht toen nog eerlijk toegaf dat ze Boulevard zélf had gebeld uit nood, kwam ze afgelopen december – tien jaar na haar presentatieklus – ineens met een draai. “Nou, ik werd gevraagd en ze zaten vreselijk omhoog“, beweerde ze ineens.

Ah, ze deed het uit medelijden. “Ze hadden niemand: iedereen was op vakantie of ziek.

A. Vogel

Die Brecht die zo graag serieus genomen wil worden gaat nu het door de Postcode Loterij gesponsorde De 5 Uur Show presenteren. In het zusterprogramma Koffietijd moeten de presentatrice regelmatig allerlei gesponsorde onderwerpen bespreken.

Niet alleen moeten de Koffietijd-dames verplichte praatjes houden over de goede doelen die de loterij steunt, maar ook zijn er gesponsorde items voor bijvoorbeeld de producten van A. Vogel.

Dat staat Brecht nu ook allemaal te wachten. En dat terwijl ze naar eigen zeggen net een baan had aangenomen in het Van Gogh Museum. Toch weer laten schieten voor iets beneden haar stand.

Lees ook: Geen spektakel: SBS 6 zet saai duo op 5 Uur Show (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen