Jubileumserie Wie is de Mol: tien ex-kandidaten in Italië

Geplaatst op ma 27 jul 2020 om 12:30

Er is meer bekend over het extra jubileumseizoen van Wie is de Mol dat over dik een maand van start gaat: tien oud-deelnemers krijgen hierin een herkansing met het mooie Toscane als decor. Dat heeft AvroTros laten weten. In Italië starten de oud-deelnemers voor de tweede keer hun zoektocht naar de Mol. “Wie de tien kandidaten zijn, is de grote vraag. Anders dan voorgaande edities blijven de kandidaten voor elkaar en voor het publiek geheim totdat het spel is begonnen.”

Er is bewust gekozen voor Toscane. “Hier ligt de oorsprong van de Renaissance, wat letterlijk ‘wedergeboorte’ betekent. De ideale regio voor 10 oud-deelnemers om, met de wetenschap van toen, opnieuw jacht te maken op de Mol.”

Ze beginnen aan het spel in Val d’Orcia, een streek in Midden-Italië. “Tijdens hun zoektocht naar de Mol gaan ze langs de geboorteplaatsen en belangrijke bouwwerken van de reuzen van de Renaissance: Michelangelo, Caravaggio en Leonardo da Vinci.”

Wie lukt het om in deze bijzondere jubileumeditie het antwoord te vinden op die ene vraag? Wie is de Mol?

20 Jaar Wie is de Mol is vanaf zaterdag 5 september elke week om 20.30 uur te zien op NPO 1. Aansluitend kan men weer zappen naar NPO 3 voor het nabeschouwingsprogramma MolTalk.

Filmpje op de socials:

Foto: AvroTros
31 Reacties op “Jubileumserie Wie is de Mol: tien ex-kandidaten in Italië”


 1. Máxima de Bourbonham

  Het is een mooi programma maar vond het de laatste versie best wel ingewikkeld. Wat niet hielp dat ik een vette hekel heb aan Buddy Vedder die werkelijk in normale tijden in echte elke kwis presentatie etc. zit en er tot de laatste ronde in zat. Zelfde met Kees Tol en ik hoop van harte dat hij er niet in zit. Zou zomaar kunnen want hij heeft buiten VT wonen en een muziek kwis geen donder te doen. Presentatie van het programma is geweldig en de beelden ook. Nu nog leuke kandidaten.

 2. ik reageer ook ff

  En dan wederom met die BN-ers die alleen maar acteren dat ze de Mol zijn, vreselijke edities die Nederlandse versies. De deelnemers hier in Nederland doen alleen maar mee om even weer in de picture te staan.
  Geef mij maar de Belgische edities met onbekende Belgen die NIET voor hun eigen carriere mee doen aan deze show. De show is ook veel beter qua spellen daar, niet van die rare moeilijke opdrachten waar de kijker thuis niks van snappen

 3. naam verplicht...

  De Belgische edities zijn zoveel malen beter, met meer twists en spanning, en vooral niet onbelangrijk…onbekende mensen die ECHT een spel spelen en niet om met hun bekende kop weer eens op TV te moeten komen.

 4. Mike

  Afgelopen seizoen vond ik ook te ingewikkeld waardoor ik ben afgehaakt. Ga het dit seizoen weer opnieuw proberen.

 5. Wendy's dealertje

  Idd, zou beter zijn met onbekenden, zoals de eerste 4 seizoenen. En graag terug naar de donderdagavond. Op donderdagavond is geen fuck op tv.

 6. Ron

  Misschien hadden ze deze editie beter als backup kunnen gebruiken voor mocht de reguliere WIDM niet door gaan begin volgend jaar. Hoor nog niets dat ze weer ergens kunnen draaien, net als Expeditie Robinson niet.

 7. Bart

  @Ron Eens! Had dit seizoen bewaard voor januari.
  Had De Beste Zangers gewoon op zaterdag gekund
  Klem op donderdag.

 8. Bart

  Hopen dat ze volgend seizoen eindelijk eens voor de Belgische variant gaan.
  En met onbekende Nederlanders!

 9. Beste paard van stal

  @Ron, dat was ook mijn gedachte. Want ik zie het niet gebeuren dat er in januari alweer een nieuw seizoen komt.

 10. Saskia

  Ik kan niet wachten tot het begint.

  Heimwee naar mooi Italië. Maar ja, ik heb altijd de foto’s nog.

 11. Karel de Grote

  Er is bewust gekozen voor Toscane omdat het verder nergens kan

 12. Sigmund

  @naam verplicht…, de Belgen zijn over het algemeen beter in spelletjes bedenken, dat is nl een vak.

 13. Leo

  Corona editie dus? Wie is de Mol die Corona naar Italië heeft gebracht?

 14. josja

  @Ron expeditie is allang afgelast… dat heeft overal in gestaan. wie is de mol maakt dat zeker niet bekend of er al gefilmd is of niet. dat blijft altijd geheim, tot het moment… trust nobody…

 15. Ron

  @Beste paard van stal: of ze moeten as we speak al ergens aan het draaien zijn, zoiets wordt altijd strikt geheim gehouden.

 16. MolTalk

  Dus een goedkope editie, met gerecycelde kandidaten en dichtbij.

 17. Bep

  WIDM 21 BEGIN MAART 2021 OP TV.

 18. Albert Verhinderd

  Met de D-artiesten die nu meedoen zijn het toch onbekende Nederlanders. Die zanger met die hoed, who the fuck is hij?

 19. Briljant

  Kandidaten pas bekend tijdens de eerste uitzending.

 20. MolTalk

  Doet Akwasi nog mee?

 21. Zomaar

  Verwacht Ron Boszhard in de herkansing.

 22. Gwendolyn

  Karen Gillan moet gewoon meedoen. Al komt ze niet uit Nederland. En aan Expeditie Robinson, want ze moet in bikini.

 23. Piet

  Ik verwacht ook wel M die was toen ook de Mol

 24. Lau

  @Ron/Bart;
  Begrijp de keuze wel om het toch uit te zenden.
  De beslissing is al een tijd terug genomen en voor na de zomer is er minder voor handen. Tevens is het al gecommuniceerd en ingepland. NPO is daar helaas nog steeds te log voor. Waarschijnlijj was/is er de hoop dat ze na de zomer kunnen gaan opnemen. Zal helaas met die oplevingen niet gaan werken.

  De beslissing om Beste Zangers nu op donderdag te zetten vind ik dan wel weer vreemd. Bewaar dit dan voor het weekend, waar het prima scoort.

 25. Joke

  Ik zou het heel erg leuk vinden ,als Nikki de jager terug komt

 26. Ray

  Met onbekende Nederlanders gaat niet meer gebeuren, hooguit een paar ON’ers erbij zoals een paar jaar geleden.
  De eerste vier seizoenen waren met ON’ers, en toen waren de kijkcijfers zo slecht dat de AVRO ermee wilde stoppen. Het vijfde seizoen, met BN’ers, was het eerste echt succesvolle seizoen.

 27. Ray

  Ik corrigeer mezelf. ON’ers erbij, dat was in Expeditie Robinson.

 28. jelle

  Zijn er al namen bekend, ergens? Ik gok zelf dat ze Ron Boszhard wel terug laten komen. En dan zal hij ook wel de Mol zijn, anders vliegt hij er weer na één aflevering uit.

 29. Bart

  Uitspraak Frans Klein: Kijker zal na de zomer op tv niets merken van de corona dip qua opnemen maar vanaf januari wel.

 30. shrink

  Naar die belangrijke bouwwerken van Caravaggio ben ik wel benieuwd. Want dat is een spectaculaire ontdekking, gezien het feit dat de man als kunstschilder naam heeft gemaakt (en als moordenaar). De rest kan me gestolen worden. Onbegrijpelijk gedoe.

 31. Bastiaan

  Wie is Mol, met BN-ers en dat geneuzel, ik haal af, geef mij maar de Belgische Mol

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.