Jubileumserie Wie is de Mol: tien ex-kandidaten in Italië

Er is meer bekend over het extra jubileumseizoen van Wie is de Mol dat over dik een maand van start gaat: tien oud-deelnemers krijgen hierin een herkansing met het mooie Toscane als decor. Dat heeft AvroTros laten weten. In Italië starten de oud-deelnemers voor de tweede keer hun zoektocht naar de Mol. “Wie de tien kandidaten zijn, is de grote vraag. Anders dan voorgaande edities blijven de kandidaten voor elkaar en voor het publiek geheim totdat het spel is begonnen.”

Er is bewust gekozen voor Toscane. “Hier ligt de oorsprong van de Renaissance, wat letterlijk ‘wedergeboorte’ betekent. De ideale regio voor 10 oud-deelnemers om, met de wetenschap van toen, opnieuw jacht te maken op de Mol.”

Ze beginnen aan het spel in Val d’Orcia, een streek in Midden-Italië. “Tijdens hun zoektocht naar de Mol gaan ze langs de geboorteplaatsen en belangrijke bouwwerken van de reuzen van de Renaissance: Michelangelo, Caravaggio en Leonardo da Vinci.”

Wie lukt het om in deze bijzondere jubileumeditie het antwoord te vinden op die ene vraag? Wie is de Mol?

20 Jaar Wie is de Mol is vanaf zaterdag 5 september elke week om 20.30 uur te zien op NPO 1. Aansluitend kan men weer zappen naar NPO 3 voor het nabeschouwingsprogramma MolTalk.

Filmpje op de socials:

Foto: AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen