Catherine Keyl: ‘Waarom dóe je dit, Rob Goossens?’

Catherine Keyl heeft op de radio keihard uitgehaald naar Rob Goossens, de tv-kenner van Boulevard en De Telegraaf. Ze vindt het walgelijk dat hij de nieuwe 5 Uur Show nu al heeft afgebrand. Dat heeft ze gezegd op Radio 1. Aangezien Catherine op verzoek van de VARAgids het nieuwe 5 Uur Show-duo Carolina Lo Galbo en Brecht van Hulten heeft geïnterviewd, is zij nu als enige fan van het tweetal. Ieder ander ziet dat deze dames totaal niet passen bij het volkse SBS, zo ook Rob.

Van Catherine mag je echter alleen kritiek uiten als een programma al vele weken op de buis is geweest. Daarom brandt ze Rob nu af. “Dat vind ik zo erg dat hij dat doet. Deze twee vrouwen hebben nog nooit één zin gepresenteerd in een programma en ze worden al afgebrand, weet je wel.”

Catherine is teleurgesteld in Rob. “Dan denk ik: waarom doe je dat nou? Geef ze nou even de kans. Laat ze even twee weken iets doen en kom dan met je oordeel. Het is zo makkelijk om iedereen af te branden. Dat is gewoon het makkelijkst wat er is.”

Rob stelt he-le-maal niks voor, briest Catherine. “Rob Goossens vindt zeker dat hij daar erg veel autoriteit voor heeft. Nou, dat vind ik minder. Ik vind het jammer dat dat gebeurt.”

En Robs RTL Boulevard? Dat vindt ze een lachertje. Ze denkt dat De 5 Uur Show veel beter gaat worden. “RTL Boulevard is wel heel erg snel en oppervlakkig. Ik denk toch dat ze er iets beters van willen maken, ja.

Nieuwe richting Talpa

Catherine denkt dat Talpa het journalistieke licht heeft gezien. “Ik zie duidelijk dat er een soort richtingverandering is bij Talpa. Voordat Talpa het over had genomen waren ze bezig om van SBS 6 een soort campingzender te maken, daarna werd het een sterrenzender en nu – denk ik onder invloed van oud-ANP-hoofdredacteur Marcel van Lingen – gaan ze toch veel meer waarde hechten aan informatie.”

Ze is heel erg blij met mediatycoon John de Mol. “Ik ben zo dankbaar dat die omslag wordt gemaakt. De basis van een goede zender is betrouwbare informatie. Zeker in deze tijd wordt dat elke dag belangrijker.”

Rob reageert

Rob heeft de uitspraken van Catherine gehoord op de radio en is niet onder de indruk. “Opmerkelijk. Catherine Keyl vindt dat ik niks mag zeggen over 5 Uur Show-gezichten Carolina Lo Galbo en Brecht van Hulten omdat we ze nog nooit samen iets hebben zien presenteren. Maar ze gaan de 5 Uur Show helemaal niet samen presenteren?

Lees ook:
Geen spektakel: SBS 6 zet saai duo op 5 Uur Show (maandag)
RTL Boulevard zet Brecht van Hulten te kakken (dinsdag)
Viola Holt: ‘5 Uur Show? Niemand kijkt meer om 5 uur!’ (dinsdag)
SBS 6 dist Henk en Ingrid: exit Lingo en Man Bijt Hond (dinsdag)
‘5 Uur Show wordt 6 Inside, maar dan uurtje eerder’ (woensdag)

Foto: NPO

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen