Bonnie dreigt te emigreren door Agentschap Telecom

Bonnie St. Claire sluit niet uit dat ze ooit uit Nederland emigreert vanwege alle regeltjes, zoals die tegen radiopiraterij. Ze walgt van het Agentschap Telecom, dat piratenzender uit de lucht haalt. Dat zegt ze in de podcast Lomp. Het gelal van Bonnie klinkt tegenwoordig alleen nog op de piratenzenders in, met name, het oosten en noorden van het land. “Ik zou aan het Agentschap Telecom willen mededelen dat ik vind dat piraten alle steun moeten krijgen“, zegt de 70-jarige zangeres.

Bonnie is woest over de strijd tegen radiopiraten. “De artiesten die ik ken zijn zeer blij met piraten. Potverdorie wat kan het voor kwaad dat piraten in de lucht zijn. Ik denk dat ze heel veel mensen heel blij maken.

Als er ergens een piratenzender wordt geconstateerd, dan trekt het agentschap het land in. Piratenfanatici publiceren op internet zelfs foto’s van de auto’s van het agentschap. “Het budget dat over is gebleven door de piraten niet uit de lucht te halen (tijdens de coronacrisis, red.) is omgezet in nieuwe auto’s zoals je ziet“, staat er dan bij.

Die woede tegen het agentschap begrijpt Bonnie heel goed. “Ik vind het onzin dat dit tegengewerkt wordt. Ik zou tegen de piraten willen zeggen: ik zou gewoon keihard doorgaan! Als ik ooit Nederland ga verlaten, is het gewoon allemaal om die rot regeltjes.”

Bonnie wordt er doodmoe van. “Het gaat om muziek waar je mensen blij mee maakt. Niemand heeft er last van, het is zelfs heel positief. Een groot gedeelte van de Nederlanders is dol op piraten.

En ook Bonnie steunt ze van harte. “Tegenwoordig komen piraten tijdens optreden steeds meer met het verzoek om Duitse platen te zingen die ik aan het begin van mijn carrière heb opgenomen. Als ze vragen wil je dat zingen, dan doe ik dat.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen