‘5 Uur Show wordt 6 Inside, maar dan uurtje eerder’

Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen, maar de SBS 6-ezel wel. De 5 Uur Show is namelijk gewoon hetzelfde als het jammerlijk mislukte 6 Inside, maar dan een uurtje eerder. Dat zegt RTL’s tv-kenner Rob Goossens tegen Privé TV. 6 Inside was in de eerste helft van 2019 een megaflop, al heeft Rob er wel zijn tv-carrière aan te danken. Als Rob de omschrijving van De 5 Uur Show leest, dan lijkt het erop alsof het programma een soort 6 Inside 2.0 wordt, zegt hij.

Het is een herhaling van zetten, meent Rob. “Ze hebben het al een keer geprobeerd met 6 Inside, maar dan een uur later. Dat was anderhalf jaar geleden en daar werden nog twee topsterren voor binnen gehaald, namelijk Jan Versteegh en Albert Verlinde. En ik, precies. Dat mocht helaas niet baten. Nu proberen ze het dus een uur eerder, maar met twee heel andere presentatoren.”

Het gaat om Kassa-bekendheid Brecht van Hulten en journaliste Carolina Lo Galbo. “Het zijn allebei vakvrouwen, maar het zijn geen topnamen in het presentatorencircuit. Eigenlijk laat je daarmee blijken van: de ambitie die we toen hadden met 6 Inside is echt helemaal weg en we gaan het op een lager niveau proberen neer te zetten. Daarmee geef je toch de indruk aan de kijker dat ze NPO 1 en RTL 4 never nooit meer gaan inhalen, maar er gewoon wat van proberen te maken.”

In het 18.00 uur-slot komt straks het actualiteitenprogramma van Natacha Harlequin. “Het lijkt heel erg op EenVandaag. Ze hebben er zelfs een opiniebureau bij betrokken. Ze probeerden het vorig vorig jaar op dat tijdslot met 6 Inside. Dat was een RTL 4-kloon en nu gaan ze EenVandaag op NPO 1 klonen. Erg origineel vind ik het allemaal niet.”

Eigenlijk wilde SBS 6 een talkshow met Patty Brard en Gordon gaan maken op dat tijdstip, maar vanwege de coronacrisis zijn die plannen gestaakt. “Daar gaan we niets meer over horen. Dat is een programma dat je nu sowieso niet kunt maken vanwege corona en het was erg duur. Ik denk niet dat het er nog van gaat komen.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen