Viola Holt: ‘5 Uur Show? Niemand kijkt meer om 5 uur!’

Viola Holt vindt het schattig dat SBS 6 haar vroegere De 5 Uur Show met zo veel bombarie nieuw leven in gaat blazen. Er kijkt tegenwoordig bijna geen hond meer televisie om vijf uur ’s middags. Dat heeft ze gisteren gezegd in RTL Boulevard. SBS 6 brengt het allemaal leuk, maar het is volgens Viola toch echt vergane glorie. “Dat tijdslot is niet meer wat het vroeger was. De mensen zitten niet meer om vijf uur met hun bordje klaar van: we gaan gezellig naar De 5 Uur Show kijken.”

Waarom was het vroeger wél een succes? “De snelheid van De 5 Uur Show is het succes geweest, de nieuwheid ook – het was het begin van de commerciële zender en er was nog niet zo’n programma – en ik natuurlijk, ha ha ha.”

Heeft Viola een tip voor SBS 6? “Maak het in elk geval zo spraakmakend dat mensen – en dat hoop je allemaal – de volgende dag bij de koffieautomaat op kantoor toch zeggen van: ‘Heb je dat gezien?‘”

Dat is natuurlijk wishful thinking, al gelooft Viola’s vroegere co-host Catherine Keyl er wél in. “Ik vind het heel belangrijk dat twee betrouwbare journalisten zo’n programma gaan doen. Ze hebben alle twee op hun eigen manier hun sporen verdiend. Brecht heeft natuurlijk haar sporen verdiend bij Kassa.”

Ik ben heel blij dat SBS zich eindelijk realiseert dat dat de basis is van een goede zender. Niet sterren, niet de camping, niet bloot.”

Lees ook: Geen spektakel: SBS 6 zet saai duo op 5 Uur Show (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen