AD gaat ‘racistische’ Angela de Jong niet ontslaan

Hoofdredacteur Hans Nijenhuis van het AD is vooralsnog niet van plan om Angela de Jong te ontslaan. Hij vindt het geen probleem dat ze op de redactievloer van de krant wordt uitgekotst. Dat laat hij weten in Nieuwe Revu. Angela heeft zich vrij conservatief uitgelaten in de rel rondom rapper Akwasi. Op een gegeven moment werd zelfs gesuggereerd dat zij een racistische PVV’er zou zijn, die misschien ook wel gecanceld moet worden. Voorlopig ligt Angela veilig in de armen van Hans.

Heel veel mensen zijn het gewoon met Angela eens, zegt Hans. “Elke keer als er wat kritiek is op haar column, krijg ik mails van lezers die zeggen dat ze haar geweldig vinden en beslist niet willen dat ze wordt ontslagen. Er is echter geen spráke van dat we haar zouden ontslaan vanwege een column.”

Wat vindt hij ervan dat AD-columnisten Nynke de Jong en Thijs Zonneveld haar het liefst tussen het eikenhout zien liggen? “Dat andere columnisten van het AD zich op social media distantiëren van haar column: prima. Niemand zegt dat columnisten dezelfde mening moeten hebben.”

BN’ers kotsen ook al op Angela. “Dat er van tijd tot tijd een BN’er boos is op Angela, doet zeker iets met de uitstraling van de krant. Het betekent namelijk dat er over ons wordt gesproken.”

Hans geniet juist van al die aandacht voor Angela, die op de redactie ook wel ‘Angsj’ genoemd wordt. “Op feestjes begint men tegen mij ook vaak over Angela’s columns en stiekem lach ik dan in mijn vuistje, want vijf jaar geleden gebeurde dat nooit.”

Angela vragen of ze vijf keer per week haar mening wil opschrijven over wat ze ziet op tv en daar als een van de gezichten van het AD af en toe op radio en tv iets over zeggen, is een van de betere beslissingen sinds mijn aanstelling als hoofdredacteur vier jaar geleden.”

Over de Angela-Akwasi-rel:
Oei: Akwasi krijgt nu ook Angela de Jong over zich heen (juni)
Geert Wilders begrijpt Angela de Jong heel goed (juni)
Is Angela de Jong een racistische PVV’er? (juni)
Oorlog op AD-redactie: woede over Angela de Jong (juni)
Angela de Jong: ‘Grachtengordel vindt mij een nazi’ (juni)
Laten Arie en Glennis ook Angela de Jong cancellen? (juni)
Albert Verlinde: ‘Angela de Jong is zielige mevrouw’ (juni)
Angela de Jong opnieuw uitgekotst op AD-redactie (juni)

Foto: NPO, RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen