AD gaat ‘racistische’ Angela de Jong niet ontslaan

Geplaatst op zo 12 jul 2020 om 14:00

Hoofdredacteur Hans Nijenhuis van het AD is vooralsnog niet van plan om Angela de Jong te ontslaan. Hij vindt het geen probleem dat ze op de redactievloer van de krant wordt uitgekotst. Dat laat hij weten in Nieuwe Revu. Angela heeft zich vrij conservatief uitgelaten in de rel rondom rapper Akwasi. Op een gegeven moment werd zelfs gesuggereerd dat zij een racistische PVV’er zou zijn, die misschien ook wel gecanceld moet worden. Voorlopig ligt Angela veilig in de armen van Hans.

Heel veel mensen zijn het gewoon met Angela eens, zegt Hans. “Elke keer als er wat kritiek is op haar column, krijg ik mails van lezers die zeggen dat ze haar geweldig vinden en beslist niet willen dat ze wordt ontslagen. Er is echter geen spráke van dat we haar zouden ontslaan vanwege een column.”

Wat vindt hij ervan dat AD-columnisten Nynke de Jong en Thijs Zonneveld haar het liefst tussen het eikenhout zien liggen? “Dat andere columnisten van het AD zich op social media distantiëren van haar column: prima. Niemand zegt dat columnisten dezelfde mening moeten hebben.”

BN’ers kotsen ook al op Angela. “Dat er van tijd tot tijd een BN’er boos is op Angela, doet zeker iets met de uitstraling van de krant. Het betekent namelijk dat er over ons wordt gesproken.”

Hans geniet juist van al die aandacht voor Angela, die op de redactie ook wel ‘Angsj’ genoemd wordt. “Op feestjes begint men tegen mij ook vaak over Angela’s columns en stiekem lach ik dan in mijn vuistje, want vijf jaar geleden gebeurde dat nooit.”

Angela vragen of ze vijf keer per week haar mening wil opschrijven over wat ze ziet op tv en daar als een van de gezichten van het AD af en toe op radio en tv iets over zeggen, is een van de betere beslissingen sinds mijn aanstelling als hoofdredacteur vier jaar geleden.”

Over de Angela-Akwasi-rel:
Oei: Akwasi krijgt nu ook Angela de Jong over zich heen (juni)
Geert Wilders begrijpt Angela de Jong heel goed (juni)
Is Angela de Jong een racistische PVV’er? (juni)
Oorlog op AD-redactie: woede over Angela de Jong (juni)
Angela de Jong: ‘Grachtengordel vindt mij een nazi’ (juni)
Laten Arie en Glennis ook Angela de Jong cancellen? (juni)
Albert Verlinde: ‘Angela de Jong is zielige mevrouw’ (juni)
Angela de Jong opnieuw uitgekotst op AD-redactie (juni)

Foto: NPO, RTL
63 Reacties op “AD gaat ‘racistische’ Angela de Jong niet ontslaan”


 1. MEDIAHUIS & DPG: VOOR AL UW BRUSSELE EU PROPAGANDA

  EDIAHUIS & DPG: VOOR AL UW BRUSSELE EU PROPAGANDA

 2. Teuntje

  Angela is niet racistisch wat een onzin

 3. Garry glamour

  Angela is geweldig , daar blijf je met je poten vanaf .
  1 van de weinige die taal van de gewone mens spreekt , en niet meegaat in politiek correct geneuzel.

 4. Marc

  Als Nynke en Thijs je “uitkotsen” dan heb je het prima gedaan.

  Dat zijn 2 zelfingenomen wezens met het motto :
  Onze mening deugt, iedere andere is verwerpelijk

  Angela heeft haar mening, haar goed recht

 5. Piet

  Weer voorbeeld dat wij niets erover mogen zeggen
  En dan zeggen dat wij aan racisme doen, maar sorry ze veroorzaken het toch zelf en helaas hebben ze dit nooit door
  Kijk je elke week opsporing verzocht dan zie je toch welke soort daders er zijn

 6. Wilfred Degens

  Goed dat Angela niet beroepshalve van Wilfred Genee types is. Goed gezien, ik denk dat de meerderheid van de kijkers haar helemaal oké vinden in wat ze schrijft en zegt. Ik ga mij nu abonneren op AD en stop mijn abonnee op de Telegraaf.

 7. Annoniemus

  Gelukkig zijn er nog mensen die een reëel beeld hebben van de maatschappij waar in we leven , waar de rol van de Nederlander steeds kleiner word , en we langzaam de controle over ons eigen land verliezen .
  De Overheid is hier de grote boosdoener in met het weggeven van ons land aan lui , die met wat geschreeuw dit voor mekaar hebben gekregen .
  Daarom een stoel in het Torentje voor Angela de Jong !!!

 8. Harry

  Nijntje De Jong en Thijs Zonneveld

  schrijven cursiefjes. Zij slagen er

  prima in om hun lezers in slaap

  te schrijven. Angela daarentegen

  is een columniste. Het is haar taak

  om tweespalt te zaaien. Zo vervullen

  ze allemaal hun taak binen het AD.

  En nu geen ruzie meer maken, hoor!

 9. Wolter

  Ze doet het ook met haar baas.

 10. Viola

  Angela is geweldig!!!

 11. Derhal Flynn

  Héla, het is vandaag de dag gemeengoed geworden om iemand een racist te noemen. Oorzaak?
  Beetje lange tenen, beetje zin in een relletje, makkelijk scoren, gebrek aan aandacht, gebrek aan werk en inkomen, hatsikidee …. Zo snel heb ik al vijf redenen opgenoemd.

  En als een irritante mafklapper publiekelijk bedreigingen gaat uiten dan mag er niks van gezegd worden. Dat klopt niet. Volgens mij moet de discussie over de uitlatingen van de irritante mafklapper gaan. En iedereen die dan met het racisme-thema aan de haal gaat is niet goed wijs.
  Irritante mafklappers zijn er namelijk in alle kleuren.
  En die moet je aanspreken op hun gedrag.
  Ongeacht de kleur. En dat is geen racisme maar normaal fatsoen.

  Angela de Jong verwoordt het prima.

 12. Plop!

  Nienke de Jong moet die wratten in haar gezicht eens weg laten halen!

 13. Matthijs Zelf.

  PVV’ers kunnen niet bij het AD werken weg ermee.

 14. arie

  Wat is dit voor een raar land aan het worden ?
  De redactie bij het AD bestaat dus hoofdzakelijk uit marxisten, die heel planmatig ons vaak ongenuanceerd en onjuist informeren.
  Ook bij de door ons betaalde NPO zitten ze er.

  Ik was nooit een fan van Angela de Jong, maar nu blijkt inderdaad dat zij gewoon haar eigen kijk op de zaak en haar eigen mening geeft in de krant. Prima!
  Dat zou het AD – toch nu een linkse krant – weer een beetje haar imago terug kunnen geven dat de krant ( zoals heel vroeger! ) vrij en onafhankelijk is.

  Als je in dit land blijkbaar een eigen mening hebt, waar de activisten en linkse geiten wollen sokken club het niet mee eens is, loopt je dus gevaar je baan te verliezen , achtergesteld en nog net niet geliquideerd te worden.
  Ik zit te wachten op het geuzenbloed in het DNA van de allochtone Nederlander.

 15. chris?

  Ik denk dat de hoofdredacteur een beetje bang is van Angela. Overigens kan ze bij ontslag direct naar de Telegraaf of wellicht naar 1 van de zenders van John de Mol.

 16. Chelsey

  Het wordt hoog tijd dat Angela de Jong eens kleur gaat bekennen en gaat stoppen met haar zogenaamde recensies en columns in het AD. Ze is al heel lang geen objectieve recensente c.q. columniste meer en dat weet iedereen inmiddels. Bij Talpa Network wil ze niet aan de slag gaan prima, ze zou gewoon ook voor een goed salaris aan de slag kunnen gaan bij AD mediapartner rtL-nederland in het programma Boulevard. Dan heeft ze tenminste datgene bereikt wat ze altijd al stiekem graag wilde: bekende Nederlander worden. Rtl zal haar met beide open armen hartelijk verwelkomen dat is iets wat zeker is. Haar rol als recensente bij dpg is bedenkelijk en niet objectief te noemen. Zij blij en de kijker blij, verlost van dat eeuwige gezeur om aandacht en zogenaamd goedbedoelde steken onder de gordel onder de noemer van een objectieve recensente, terwijl het eigenlijk gewoon om het beschadigen van directe concurrentie gaat. Bij rtL Boulevard kan ze dat openhartig en openlijk doen zonder al die valse fratsen van haar! Het kan zijn dat ze stiekem zeer veel geld betaald krijgt voor haar stukjes waar ze niet zoveel tijd kwijt is om die te schrijven, dan is het logisch dat ze een cariére als presentatrice niet ambieert omdat ze daar in eerste instantie veel meer voor moet gaan doen. Met haar alsmaar dikker wordende luie reet voor de tv verdient ze immers in dat geval beter en makkelijker, bovendien kan ze als mediageile troela voor een paar centen extra toch nog regelmatig haar gezicht tonen op tv. Er komt een keer dat men haar gaat uitkotsen als ze op deze voet verder gaat. Kies dus kleur beste gifslang!

 17. Nadege

  Nienke de Jong, weg met dat mormel!

 18. Bart

  Angela is absoluut iet racistisch. Omdat een paar deug mensjes als Nynke en Thijs dat vinden is geen reden om haar te ontslaan. Als er dan 2 mensen uit moeten dna eerder die laatste 2 die deze mening alleen maar hebben omdat iedereen om hen heen en de meeste bn’rtjes deze mening ook hebben. Geen echt eigen mening maar er zich uit om zo te deugen. Walgelijke mensen! De ziekte van deze tijd. Je kan en mag het eens of oneens zijn met Angela maar ze is op dit moment de enige die relevant over media schrijft. Dat veel bn’rtjes het er niet mee eens zijn of daar niet tegen kunnen zegt meer over hun dan over Angela. Het laat zijn hoever ze van de kijker af zijn komen te staan. Slecht als dat de mensen zijn waarvoor je doet.

 19. Dirk

  Van die Nienke heb ik nog nooit de moeite genomen een column te lezen.
  Zonneveld ook niet. Mogen van mij morgen verdwijnen uit die krant.Ik lees ze nooit!

  Goed hoor dat de Jong gewoon lekker haar eigen mening blijft weergeven.
  Zo hoort dat in een democratie en niet bij lieden die hier een soort DDR land van willen maken.

 20. chris?

  @Dirk 14.19: Waarschijnlijk leest U alleen de column van de stukjesschrijfster Angela. Een duur abonnement als U alleen haar stukjes leest.

 21. Analyticus

  Als iemand niet deugt dan is het Thijs Z. De uitstraling van de Jong is irritant en randstedelijk pedant. Maar in de affaire Akwasi heeft ze helemaal gelijk.

 22. Den Donder

  Laat Angsj maar schuiven. Zij draagt de hele krant. Zonneveld en Nynke horen sowieso tot het kamp Boomsma/Genee. Achterbakse figuren die voor de gelegenheid meeliften omdat ze bang zijn aan populariteit in te boeten.

 23. Aktievoeren

  STOP.
  DE.
  KWETSWOEDE.

 24. Richard

  Altijd handig dat 90% van de media in Buitenlandse handen is…not.

 25. E. Hartsma

  Angela de Jong lees ik graag en ben ik het vaak mee eens. Nynke mag wegblijven.

 26. COSA NOSTRA

  Angela is helemaal top! Ze zegt gewoon wat Iedereen denkt. DeugNienke is helemaal ruk!!!!

 27. Cees

  Het AD noemt blanken ook wit. Alle columnnisten voorop. Behalve Angela de Jong.

 28. Pegode

  BN’ers kotsen ook al op Angela.
  Goh ik KOTS op BN’ers!

 29. Merel

  Kenonne Chelsey, wat moet jij een hekel aan Angela hebben. Onbegrijpelijk dat je je zo laat leeglopen.

  Ik lees de commentaren van Angela de Jong graag. Die van Thijs Zonneveld “scan” ik en soms lees ik ze, soms sla ik ze over.
  Ga zo door Angela.

 30. Henry

  Prima aangeland. Weg met die Nynke

 31. Bataafsch Belang

  Als straks maar suggereert dat iets anders kan zijn dan het letterlijke woord, dan sta je al voor het inquisitiegerecht van de anti racisten.. Maar als je homo bent, of anderszins afwijkend, vreemd, of verre immigrant, dan is alles in orde, want anti blank of anti natuurlijk. Het toont wel aan in hoeverre dit landje dingen gewoon worden aangepraat die 100 jaar terug als volkomen krankzinnig zouden worden beleefd.

 32. Captain Caveman

  Zonder Angela stort het AD in, dan kunnen haar fijne collega’s eindelijk lekker solliciteren bij een echte linkse krant. Kunnen ze daar lekker backstabben met hun nietszeggende deugpraatjes. Stripblad MAD is realistischer!

 33. Echte Angela

  Tegenwoordig heb je al een kudde Syvana’s en Akwasi’s op je nek als je zegt dat je witte chocolade lekkerder vindt dan bruine chocolade.

 34. Peter

  Diederik G. de 5. Kolonne
  1. Toen een IC verpleegkundige zei dat zij
  meer zeggenschap wilde hebben keek hij
  Beteutert
  2. Toen hij geen. € 1000 bonus zou krijgen
  En andere wel was het bij hem huilie
  3. En zich een mening hebben over BLM

  En nu steekt hij het kabinet een mes een in de rug!

  Een man zonder ruggengraat….

 35. rob

  thijs zonneveld en nynke de jong moeten misschien is onderzoek doen naar de lezers van het AD die het over het algemeen juist eens zijn met Angela. En anders: aanpassen of oprotten. Zo simpel is het leven. En ……. heb respect voor iemands zienswijze of mening. Intolerantie is het kenmerk van deze tijd.

 36. rob

  Die twee betekenen ook helemaal niks. Trekken geen aspirant abonnee aan, jagen eerder mensen weg

 37. azijnzeiker

  Ik drink mijn koffie zwart, dat kunnen wij ook niet meer zeggen. Pech gehad voor sommige ik blijf dat gewoon zeggen.

 38. Vonzipper

  Dominee Zonneveld is een matenaaier van het allerergste soort en moeke Nynke de jong een luis die op zijn rug meewaggeld..

 39. Wilfred Degens

  Blijkbaar zijn de alleen maar schelders hier zich niet bewust daarmee zelf constant te discrimineren. Ik weet dat het beseffen van al je spontane emoties makkelijker over een ander gezegd wordt, dan je op jezelf van toepassing toelaat. Maar sommige hier lijken wel gestoord in anderen onterecht te bashen. Angela doet goed waar ze voor betaald wordt. Op het naar eigen smaak uitschelden op iemands gewicht illustreerde de puberale onzekerheid welke zij zien wanneer zij zichzelf in de spiegel bekijken. Zo onvolwassen en onzeker!
  .

 40. Johnny de Trol

  Laat die linkse kut met pukkel en die wielrenlul lekker lekker oprotten.

 41. Mr. Theo

  100% team Angela de Jong. Begrijp totaal niet waarom iemand zich druk maakt om die ghanese neger met minderwaardigheidscomplex.

 42. 010

  Chelsey
  zo 12 jul 2020 om 14:37: Chelsey, je naam duidt op een vrouw maar een dame ben je niet. Luie reet…Soms zou ik willen dat mensen zich niet konden verschuilen achter een fakenaam en hun ware gedaante zouden tonen. Het liefst om een gesprekje aan te gaan. Kon ik in dit geval gewoon proberen aan je verstand te brengen dat columniste Angela gewoon haar mening geeft en al vinden sommigen haar irritant, dat mag en ze wordt er ook nog voor betaald. En daarenboven Angela noemt haar echte naam, jij niet, luie sodemieter ….

 43. Pierre

  Wat een onzin, Angela is niet racistisch. Akwasi de engnek die is racistisch.

  Je wordt wel erg snel voor racist uitgemaakt met dank aan al die slachtoffers van vermeend racisme.

 44. gtstfites

  Angela kijkt vanavond naar een tegen 50 dus. Raar dat ze Angela racistisch noemen terwijl Akwasi 1 van de racisten is.

 45. Nw

  LEVE PVV WELKOM ANGELA

 46. De ware afrikaan

  Stuk voor stuk inhoudsloze mensen. Walgelijke individuen die het niet waard zijn om dezelfde lucht in te ademen als wij.
  Zonder deze mensen is de wereld beter af.
  Ik walg letterlijk van deze mensen. Minder dan str0nr zijn ze.

 47. Pullekie

  Bij het racismedebat zitten meer buitenlanders dan Nederlanders , hoezo we worden uit elkaar gedreven , schandalig weer van de staatsomroep!

 48. anoniem

  Uiteindelijk moet men nu bij de NPO zich verdedigen voor het niet racisistisch zijn? Zeer dubieus…

 49. anoniem

  Racistisch bedoel ik..

 50. Noah Kraan

  @de ware afrikaan en nu weer snel aan het werk in de plantage, slaaf!

 51. Den Donder

  Pulleke, het ging dus ook nergens over. Iedereen was vreselijk verdeeld en ik kreeg de indruk dat de meesten niet wisten waar het over ging. En Kelder stond erbij als een clochard in een banketbakkerswinkel. Wilde overal aan likken maar wist niet waar te beginnen. Totaal misplaatst.

 52. anoniem

  Ik heb Jort uitgezet. Hij moet zich eerst maar gaan inlezen in het onderwerp..

 53. Iemand

  Voor het eerst dat er iets zinnigs komt uit die paarse broek

 54. Peroen Jauw

  Mark Rutte = volksverlakker

 55. Arie B

  Nynke? Haar broer deed toch mee aan Boer zoekt vrouw? Haha. Dr zat geen leven in die gozer.

 56. Tyno

  Een grotere zelfingenomen pedante kwal als Thijs van Sonneveld met zijn zouteloze columns is er niet…en dan dat hoofd van die man….daarop kan je al zien…..ik ben de beste ….. om zo’n dombo moet je je totaal niet druk om maken…..ongelooflijk dat zo’n kwal zijn mening mag verkondigen….

 57. Biff

  @Tyno
  Jij mag toch ook je mening verkondigen? En hij dus ook. Misselijk onverdraagzaam mannetje dat je bent!

 58. Loe de Lange

  Er zijn drie columns in het AD die ik nooit oversla, die van Willem van Hanegem, Hugo Borst en Angela de Jong. Eus lees ik soms. Nynke de Jong en Thijs Zonneveld nooit!! Nough said!

 59. anonymous

  Waarom willen linkse mensen toch altijd dat rechtse mensen of mensen die anders denken
  ontslagen worden.
  We hebben hier vrijheid van meningsuiting hoor.
  We leven hier niet in China, N-Korea of Iran.

 60. JasperV

  Angela moet blijven, Nienke en Thijs mogen van mij wel weg.

 61. Gert-Jan

  Er zit bij het Ad nog zo’n opstelschrijfster, mevrouw Saskia van Noort,
  haar boeken zijn niet om te lezen en zo ook haar columns in het AD.
  Dus ik sla die ook over.
  Deze kostenpost voor het AD kan best geschrapt worden .m.i.

 62. anoniem

  Hans eerst schaamde angela de jong ad die bijna naast je zit

  dwz als je een puffie laat dan ruikt ze het

  ja daar is ze ook voor

  alleen

  Nu schaam jij je hans voor angela!!!!!!!!!

  Hoe wil je op zo een manier een gezonde krant maken.

  Ik niet begrijp

  Hans wat was de oplage van ad toen jij in dienst kwam

  en wat si / is de oplage vandaag de dag…………..

  Eigenaar uit belgie is het nu niet tijd

  dat angela la la la la en hansie panie hansie pansie hansie pansie

  weg gestuurd worden……….De sfeer op de krant is ………….

 63. anoniem

  angela de jong ad toi let juf frouw

  neem de eer aan je zelf

  en ga weg

  iedereen is zat van je

  angela heb je geen mens gevoel

  maandloner

  van uwv kun je ook leven

  de kilo’s ?

  alleen moet je weten

  niemand wil je indienst en eigen bedrijf zit niet in je gene

  linda de mol wel…………

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.