Albert Verlinde: ‘Angela de Jong is zielige mevrouw’

Geplaatst op vr 19 jun 2020 om 12:30

Iedereen is al wekenlang lekker op elkaar aan het katten in Nederland en de showbizz doet daar vrolijk aan mee. Albert Verlinde is donderdagavond in Shownieuws helemaal losgegaan op Angela de Jong. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Albert heeft een bloedhekel aan Angela sinds ze 6 Inside de grond in heeft geschreven en haalt daarom af en toe stevig naar haar uit. Nu noemt hij haar columns racistisch en verwijt hij de AD-diva een aandachtstrekker te zijn.

Het ging er behoorlijk heftig aan toe in de studio van Shownieuws. Albert: “Ik wil ook nog even een lans breken voor een beetje een zielige mevrouw, die heet Angela de Jong. Zij heeft ook al een keer column geschreven die lichtelijk racistisch was en zij heeft het vandaag nog een keer herhaald. En daar gaat maar geen aandacht naartoe. En ik wil oprecht mensen vragen, dat vindt zij zelf ook: zij wil ook graag die aandacht. Ga nou van Johan Derksen af en een beetje op Angela de Jong.”

Presentatrice Dyantha Brooks: “Is dit een persoonlijke vete met Angela?

Albert: “Nee, helemaal niet. Maar ik vind het zo zielig dat je het doet…”

Story-baas Guido den Aantrekker: “Ik kan niet meer bijhouden wie er nu een vete met wie heeft, hè?

Albert: “Ik wil het oprecht zeggen: ik vind het een beetje zielig van Angela. Het lijkt alsof ze wil zeggen: ‘Ik ben óók omstreden!’ En het wil maar niet omstreden worden.

Hij hoopt dat het cancelteam van Twitter na Veronica Inside ook langsgaat bij Angela de Jong. “Norbert ter Hall en Arie Boomsma, doe je best, ga ook even naar haar toe, al is het maar uit medemenselijkheid.”

Lees ook: Laten Arie en Glennis ook Angela de Jong cancellen? (gisteren)

Foto: SBS
62 Reacties op “Albert Verlinde: ‘Angela de Jong is zielige mevrouw’”


 1. Roos

  Albert moet niet zo zeuren.

 2. Bier

  Albert doet hier dus precies wat hij ANgela verwijt.

 3. Victor

  Misschien kan Mediacourant eens ophouden zoveel aandacht te schenken aan Verlinde. Het is volkomen oninteressant wat die flapdrol elke keer te melden heeft. Alleen maar persoonlijke rancune, slap geroddel en promotie van zijn eigen producties en die van zijn vriendjes.

 4. Corrie

  En A Verlinde is een zielige man ,en stinkt naar zweet sokken.

 5. Angelalala

  Jaloezie is een ziekte.

 6. Teuntje

  Kwalbert moet zn be khouden shownieuws is zonder hem beter af

 7. Ron

  Oh zo mee eens. En dus waarvan akte.

 8. S. Peurneus

  Albert snapt niet dat wat Angela zegt buiten de Randstad het gevoel van het volk is

 9. Eva Quirinius

  Ik wist niet dat Albert nog op de TV was. Dus nuttig dat Mediacourant dat meldt.

 10. Freek

  Hij hoopt dat het cancelteam van Twitter na Veronica Inside ook langsgaat bij Angela de Jong. “Norbert ter Hall en Arie Boomsma, doe je best, ga ook even naar haar toe, al is het maar uit medemenselijkheid

  KIJK HIER ALBERT VERLINDE DE VERRADER
  DE STINKENDE HOND ,ALS HET OORLOG WORDT
  WETEN WE PRECIES WIE ER AANGEPAKT
  MOETEN WORDEN.

 11. Curryworst

  Pure rancune.
  Kwalbert en Arie Boomsma werden geregeld belachelijk gemaakt in VI.
  Tot grote hilariteit van het publiek.
  Nu hebben ze even een stokje, sorry, twijgje om mee te slaan.

 12. Wie o wie

  Telkens zie je mensen vragen naar voorbeelden van racisme. Ik heb nooit andere redenen gezien dan Zwarte Piet en problemen bij solliciteren, stage, huren huis.

  Maar is dat racisme? Of komt dat door het imago van vooral donkere jongeren die oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit. Die we in het nieuws zien als dader of slachtoffer van een schietpartij of bij opsporing verzocht. Of in videoclips waar drugs dealen en geweld wordt verheerlijkt.

  Net als bij de Mocro’s lijkt het me meer een imagoprobleem. En dat imago word er niet beter op als je welwillende Nederlanders uitmaakt voor racisten.

  Alleen de obligate, media dominerende grachtengordel en Groen Links gekkies zijn daar vatbaar voor. De rest van Nederland weet wel beter, maar toch hebben die linkse idioten zoveel macht dat bedrijven zwichten.

  Mensen als Akwasi en Jerry Airfryer, maar ook alle linkse gutmenschen zouden beter eens naar de problemen kijken die spelen bij donkere jongeren. Criminaliteit, vaak zonder vader opgroeien, teveel hechten aan veel te dure merkkleding die met een normaal salaris bijna onbetaalbaar is.

  Zet je in om dit soort problemen aan te pakken in plaats van je slachtoffer voelen. Blijkbaar hebben miljonair Akwasi en subsidiespons Airfryer talent om mensen te mobiliseren. Gebruik dat dan ook om de problemen op te lossen in de groep waar je voor op wilt komen. Dat helpt ze meer voorruit dan wat dan ook, zet je ego opzij, benoem de problemen en zoek constructieve oplossingen. Stop met het slachtoffer uithangen.

  En Zwarte Piet? Kom op, als iemand je als donker persoon Zwarte Piet noemt is dat gelijk aan iemand met rood haar een vuurtoren noemen. Kan vervelend zijn, maar racisme? Het is eerder schelden, zoals zoveel gebeurd.

 13. MediaPrak

  Mw de Jong schrijft tv recenties. Vele gingen haar voor en vele kregen landelijke bekendheid door de reacties in TV programma’s. Beste Albert, rececenten geven hun mening (altijd onderbouwd) over een programma, ze maken ze niet ‘kapot’. Jouw “6 Inside” was gewoon een slecht gemaakt programma. En dat vond de tv kijker ook door massaal niet te kijken. Lees een het vermakelijke boekje “De Treurbuis” van Gerrit Komrij.

 14. Trudy

  “Al de valse lucht die ik in me heb moet er toch op de een of andere manier uit.. ” zegt Angela al boerend..

 15. Viola

  Albert heeft het virus in z’n kop gekregen…. wat een zielepoot.

  Haat Albert, je haat Angela omdat je zelf ongelukkig bent.

 16. Kees

  Ik moet naar de dokter. Geen COVID-19, maar ik ben het eens met Albert Verlinde.

  A. de Jong is de vlees geworden middelmaat. Als ik in het AD adverteerde stopte ik daar spontaan mee, met adverteren, tot die mevrouw opgehoepend was.

 17. Karel

  Albert groot geworden met roddels over anderen gaat even de maat nemen, hahahaha.

 18. Wie o wie

  Overigens, heeft Albert Verlinde niet door dat Guido van de Story ook aardig rechts en verstandig is? Die man is tenminste niet zo’n weekdier en staat ergens voor. Een roddelblad ja, maar wel met hoofdredacteur die niet zo’n zelfingenomen ‘progressieve’ gutmensch is en zich durft uit te spreken.

  Voor je het weet zegt hij ook iets wat volgens de tere zieltjes niet kan. Dan ook maar oproepen om te stoppen met adverteren rondom Showniews?

 19. Oh yes!

  Die handbewegingen van Albert ken ik ergens van…

  https://www.youtube.com/watch?v=XsXh5HOUuYU (vanaf 03:32)

 20. Ray

  Kan John de Mol zich even realiseren dat Albert Verlinde veel te veel geld krijgt voor wat hij presteert, en hem ontslaan? Doe het uit medemenselijkheid…

 21. Klaas Flink

  Kan allemaal wel zijn; feit is dat het een vreselijke engerd is dat mens. Als die iets beweert dan gaat dat kinnetje omhoog, kijkt ze richting naar boven en lult een eind weg; irritant mens.

 22. Marianne

  Precies Wie o wie, volgens mij moet Albert eens de Twitter van die extreem rechtse Guido gaan volgen. Wat die man schrijft over vluchtelingen en andere minderheden is veel erger dan dat slechte grapje van Derksen.

 23. Zelfzucht

  Albert V. zou een goede NSBer zijn geweest als hij 50 jaar eerder was geboren.

 24. HBaz

  Angela de Jong is ook maar gewoon een dom blondje.

 25. Pjotr

  Racisten zijn mensen die generaliserend gekleurenden altijd als slachtoffer zien. (neplinks) Johan en Angela spreken gekleurderen aan op basis van gelijkwaardigheid. En zo hoort het.

 26. Pieter

  @Marianne
  Vluchtelingen? Je bedoelt anti-westerse asieleisers.

 27. Linda w.

  Klopt Albert Angela en Johan zijn rassisten. Net als die jongens aan tafel renee en Wilfred. Gelukkig trekken adverteerders zich langzaam maar zeker terug. Word Eindelijk eens tijd voor een links geluid bij de publieke omroep!

 28. Onno Hoes

  Snappen jullie nu waarom ik liever de jongeheer van jonge heren in den mond nam?

 29. MediaPrak

  @Wie o wie: de fundamentiele fout welke je maakt is dat jij uit gaat van ‘groepen’: ‘de Marokkanen’ zijn oververtegenwoordigd dus… Blanke Nederlanders zijn oververtegenwoordigd in TBS instellingen, zijn alle blanke Nederlanders dan zwaar gestoord? Blanke Brabo’s zijn oververtegenwoordigd in Extc, Cocaïne en Crystal-Meth productie en handel. Zijn alle Brabanders drug dealers? Praat over individuen. Welke gemeen hebben dat ze uit achterstand wijken komen. Met kleine huizen (veelal op straat leven) lage opleiding en ouders met lage of zelfs geen opleiding. Dat staat los van afkomst, religie en of huidskleur. Als je een eind wil maken aan de straatcultuur van dure kleding, brommers, door in de criminele omgeving van het dealen te stappen, maak de cultuur van opzichtige ‘merkkleding’ belachelijk. Te beginnen in Laren en de Amsterdamse PC. Lach de dragers van deze kleding uit (zie bondkleding). Verbied merk-logo’s op kleding in tv programma’s. Veroordeel niet alleen die ene ‘Marokkaanse’ Straat dealer maar ook zijn ‘Hollandse’ leverancier en zijn ‘Hollandse’ BNer aan wie hij levert.

 30. Momo

  Albert is nogal wanhopig.

 31. Ron

  Zielig wereldje dat Hilversum

 32. Joost

  @MediaPrak
  Logisch dat jij pro-allochtonen bent want je bent er zelf 1.

 33. Kees

  @Zelfzucht: Je zal wellicht gedacht hebben dat je met het betitelen van Albert V. als ‘goed NSBer’ het pleit in één klap gewonnen had, maar het is eigenlijk een dubbel domme opmerking.

  Ik snap niet waarom de mening van mensen als Albert steeds gehoord moet, maar ik weet wel dat de NSB de Duitse maatregelen steunde en over homoseksualiteit sprak in termen als “deze pest zal worden uitgeroeid met wortel en tak”.

 34. Angela de J.

  Ik snap niets van de kritiek mensen!

  Ik vind het gewoon leuk om in het weekend een witte jurk te dragen met een witte puntmuts en dan met wat vrienden, die dezelfde hobby hebben, bij mensen, die iets te lang in de zon hebben gezeten, een kruis in de tuin te zetten, deze vervolgens aan te steken voor wat sfeer! ☺

  Nu ga ik weer naar mijn zolder om zure stukkies te typen…

 35. Dorus

  Die pis-nicht moet een beetje dimmen. Hoeveel mensen heeft hij niet kapot gemaakt?

 36. Kim Wieft

  Kwalbert Verlinde maakt deel uit van één grote NSB-familie. Je kent ze wel: de ratten die adverteerders aanschrijven om iemand wiens mening niet gehoord mag worden ten gronde te richten.

 37. Liselot

  Je kunt er veel van zeggen en vinden maar ik moet wel zeggen dat Shownieuws een stuk boeiender is laatste tijd. Vooral als Albert en Guido tegen elkaar in gaan kan ik daar wel van genieten maar ze maken ook veel grappen en hebben lol. Die gezelligheid heb ik wel een tijd gemist daar. Goede combinatie!

 38. Merel

  @Wieowie: helemaal eens

 39. RaymondVL

  Ja, je moet wat als je theaterproducties compleet stil liggen en je probeert als ouwe relnicht nog een beetje aandacht te krijgen. Dan zeik je Angela maar af in de hoop weer wat deugpunten te scoren. Albert Verlinde, jij bent af!!!!

 40. Beau ter Ham

  Opeens zat er in Shownieuws een vierde man. De eerste keer nog met een link naar het eerste onderwerp en daarna bleef Verllinde gewoon zitten om ditjes en datjes te bespreken ook buiten zijn vakgebied om is hij een moreel kompas. Eerst bij het begin diep verontwaardigd naar de regering en daarna de andere kant op want dat werkte toch beter. Niet gehinderd door schroom om zijn werk lees musicals in de picture te zetten. En nou deze week de moraalridder over Derksen uithangen en paar sneeren naar Angela van het AD. Gooit er nog woordspelingen in zoals k-kaars en str-nt aan de knikker en zo kennen we je weer. Sjiek maar niet echt. Verhalen vertellen die dicht bij je staan en weer een scoop over het nieuwe knikker programma worden gepresenteerd alsof het om een doorbraak gaat voor een nieuw medicijn. Niemand in de showbizz gebruikt het woord IK zo vaak als jij – oh ja Anna Onzin maar die heeft dat afgekeken. Wanneer stopt zijn contract bij SBS6 en gaat hij zich weer storten op zijn musicals? Het moge duidelijk zijn – Ik mag die man niet.

 41. Zelfzucht

  Beste Keesje, met de term NSBer wordt bedoeld een verrader, of in jouw wereld: een klikspaan. En overigens waren de NSBers niet vies van de herenliefde. Dus ook wat dat betreft past die kwalificering perfect bij Albert V.

 42. Kees

  @Zelfzuch: Als kleine Zelfzuchtige zal jij het weten, dat van de NSB en herenliefde. Dat NSB’ers niet ‘vies van de herenliefde’ waren is dan zeker kennis in kleine kring, want de officiele lijn van de NSB, in navolging van het Duitse model, een zo volledig mogelijke onderdrukking van het “onwaardige en voortplantingsvijandige gedrag” na. Je zou dan denken dat wat jij – zomaar – weet niet erg voor de hand liggend is.

  Eind juli 1940 werd de strenge Duitse homowetgeving in Nederland ingevoerd. Seksuele handelingen tussen mannen waren daarmee strafbaar.

 43. chris?

  Ben geen fan van Verlinde fan maar in dit geval heeft hij gelijk. Die mevr. de Jong waait met alle winden mee. Neemt het zelfs op voor Derksen in verband met racisme

 44. Greet

  Wat een valse,achterbakse man is Albert.

  Die moet je niet in je vriendenkring hebben.Bah.

 45. Pepijn

  Albert heeft gelijk.

  In januari had speklap ook al een racistische opmerking over Giovanca Ostiana.
  Twan viel daar nog behoorlijk over uit op de radio tegen speklap.

  3 dubbel maat meten.

 46. snuifje

  Albert is een zielig rancuneus mannetje.

 47. Caramba

  Die Albert is zo passé als wat; er stijgt altijd een soort spruitjeslucht uit mijn toestel als ie in beeld is. Hij kan misschien nog steeds dom loeien maar geen koe die daar nog naar kraait. Eerlijk gezegd dacht ik dat ie al was bijgezet in het afgeserveerde rariteitenkabinet naast Mart Smeets, Hennie Huisman enz.

 48. pieter

  Albert Verlinde is een zielige nicht!

 49. Conny

  Albert Verlinde is jaloers op Angela . Als er nu iemand is die aandachtsgeil is dan is het wel deze oude verlepte nicht.

  Angela je doet het uitstekend. Niet laten afleiden door deze oude jaloerse eenzame heaumo.

 50. rob

  walgelijk dat al die gekkies maar hun mening kunnen rondstrooien via de media. Zou iedere Nederlander wel willen, maar die hebben geen platform. Daardoor krijg je met veel kwesties een vertekend beeld. Is al paar keer bewezen. Wat als je bijv een raadgevend referendum zou houden over die gewraakte noodwet die men in wil voeren? Dan gaat die wet zo de prullenbak in. Luisteren naar het volk zou best wel handig zijn, want ja al die jongetjes en meisjes in de Eerste en Tweede Kamer zijn toch VOLKSvertegenwoordiger? Zo gedragen ze zich zeker niet! Wordt wel tijd!

 51. Huismaker

  Verlinden is een enge relnicht.
  Hij gilde van de daken dat Pim een enge man was. Nadat Pim was vermoord, ging deze relnicht ineens de vermoorde onschuld spelen.

 52. Henry

  Albert die pisnicht doet alles voor aandacht. Een rancuneus mannetje.

 53. Jarno

  Los van Angela vind ik het schokkend zoals Albert Verlinde als een blad om de boom gedraaid is in de discussie mbt de Corona maatregelen. Hij was eerst kritisch, maar nu volgt hij keurig de narrative v.d. mainstreammedia. Duidelijk op de vingers getikt door Talpa om uit een ander vaatje te tappen. Voor mij zak je dan echt door het ijs.

 54. Peter van der Plas

  Albert begint een zielige man te worden. Zijn ego voegt niets meer toe.

 55. Sir R.

  Ga je mond spoelen Albert ! Met arsenicum graag.

 56. Huub

  Altijd weer racisme noemen wat een zielepoot.

 57. Maurice

  ja sbs 6 zijn zeurpieten A Verlinde en Linda de Mol
  Die hele zender is drie keer niks daarom hebben ze wat te zeu.

 58. M.

  Ophouden Albert, Derksen is geen racist maar een lieve man die gewoon foute grapjes maakt net zoals hij dat bij iedereen doen zwart en wit. Hij maakt geen onderscheid en dat maakt hem geen racist mensen snap dat nou eens.

 59. Dokter Tinus

  Albert Verlinde wat ben je toch een stomme flikker . Letterlijk en figuurlijk . Je wil opkomen voor Jandino Asparaat die bruine flikker waar je een relatie mee hebt. Je weet toch dat die bruine meestal de potenrammers zijn.

 60. Helena

  Ach Albert dat je je frustrasies nog steeds afreageerd op andere mensen omdat je iets afschuwelijks hebt meegemaakt je eigen man de burgemeestervan Maastricht die een beetje zit te geile met een andere man in het openbaar moet je niet langer op anderen afreageren zoek hulp en als je nog een klein beetje eigenwaarde bezit verdwijn bij shownieuws en hou nu het nog kan de eer aan jezelf!

 61. snoezigkleinhertje

  Het is dat Anne Frank al weg is anders had die Verlinde allang gebeld.

 62. Adder

  Die kwalbert is zijn eigen tijd vergeten met die Hoesgate.
  Ook Albert werkt mee met de boekenverbranding en de beeldenstormer en juicht dit zelfs toe blijkbaar.
  Begon en hele foute periode rond 1935 ook zo?
  Tnx Albert en alle waardeloze BNers die denken dat hun mening de juiste is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.