Angela de Jong opnieuw uitgekotst op AD-redactie

Angela de Jong is dé grote ster van het AD, maar op de redactie wordt ze met de nek aangekeken sinds ze zich kritisch heeft uitgesproken over rapper Akwasi. Sterker nog: collega Thijs Zonneveld kótst op de opiniediva. “🤮🤮🤮“, schrijft hij als hij gevraagd wordt naar zijn mening over haar column van afgelopen donderdag, waarin ze haar steun uitsprak voor de mannen van Veronica Inside. Wél steunt hij, net als collega Nynke de Jong, de anti-VI-column van AD-collega Özcan Akyol.

Terwijl de A-ster van het AD pal voor de mannen van VI staat, is het B-elftal juist heel erg tégen Johan Derksen en zijn vrienden.

Thijs Zonneveld: “Onder het mom van kroegpraat maken Derksen en co maken al jaren week in, week uit ‘grappen’ over homo’s, Marokkanen, transgenders en Zwarte Piet. Want dat schijnt te moeten kunnen. Maar o wee als ze tegengas krijgen – dan blijkt de vrijheid van meningsuiting ineens een façade.

Daarop krijgt Thijs behoorlijk wat drek over zich heen, vooral van mensen die hem hypocrisie verwijten. Nynke de Jong: “Dat whataboutism is ook niet te hachelen hè?” Thijs: “Niet te doen.

De column van Özcan Akyol wordt wél omarmd door Nynke en Thijs. Özcan stelt dat de achterban van Johan Derksen en Veronica Inside ‘vooral bestaat uit conservatieve tokkies die hele dagen scheldend en tierend op sociale media doorbrengen’.

Özcan: “Er is geen verstandig mens die zich nog achter Derksen schaart. Als alleen hartelozen en hersenlozen het in het openbaar voor je opnemen, zou je ook eens bij jezelf te rade kunnen gaan.”

Daarmee noemt Özcan zijn AD-collega Angela de Jong dus indirect harteloos en hersenloos. Net als de lezers van het AD, merkt Aart Lensink, directeur van mediabureau LVB, op. “Betalende AD-abonnees die, zo blijkt uit onderzoek, graag Veronica Inside kijken, krijgen een tikkie in het gezicht van de huiscolumnist“, twittert hij.

Story-baas Guido den Aantrekker: “Nou, van ongeveer de hele AD-redactie, Aart. Maar Angela zal het bij de lezers altijd winnen van een bakfietsmoeder en een racefietsvader. Die schrijven liever voor hun eigen vriendenkring.”

Al met al wordt het dit jaar een gezellige kerstborrel bij het AD.

Over de Angela-Akwasi-rel:
Oei: Akwasi krijgt nu ook Angela de Jong over zich heen (vorige week)
Geert Wilders begrijpt Angela de Jong heel goed (vorige week)
Is Angela de Jong een racistische PVV’er? (vorige week)
Oorlog op AD-redactie: woede over Angela de Jong (vorige week)
Angela de Jong: ‘Grachtengordel vindt mij een nazi’ (donderdag)
Laten Arie en Glennis ook Angela de Jong cancellen? (donderdag)
Albert Verlinde: ‘Angela de Jong is zielige mevrouw’ (vrijdag)

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen