Laten Arie en Glennis ook Angela de Jong cancellen?

Arie Boomsma en Glennis Grace zijn op oorlogspad. Na hun geslaagde oproep tot een adverteerdersboycot van Veronica Inside – de eerste adverteerders zijn al met schaamrood op de kaken afgehaakt – resteert de vraag: who’s next? Een goede gegadigde lijkt Angela de Jong. De AD-diva gaf recentelijk toe vrij rechts te zijn, schaart zich vrijwel altijd achter de mannen van VI én zegt weleens iets over Zwarte Piet: een gevaarlijke cocktail. Kunnen er nog wel advertenties om haar columns heen?

Net als Johan Derksen lag ook Angela de Jong onlangs onder vuur vanwege een zwartepietgrap. Precies een week geleden besprak ze in haar column het veelbesproken talkshowoptreden van Akwasi bij Beau. “Hij had vier zwarte mannen aan tafel. Ah gezellig, benieuwd of het nog over Zwarte Piet zou gaan.

De column leverde zeer stevige kritieken op en zelfs op de redactie van het AD brak er oorlog uit. Toch sprak Angela zich vandaag wederom fel uit in de krant: zij wil zich niet als nazi weg laten zetten en ging tekeer tegen uitgerekend Arie en Glennis.

Angela durfde het aan. “Ik ga het toch doen“, schreef ze. “Zeggen wat ik op mijn hart heb tegen Anouk, Arie Boomsma, Glennis Grace en al die andere bekende en onbekende mensen die te hoop lopen tegen VI vanwege een opmerking van Johan Derksen.”

Die column van vandaag leidt wederom tot stevige kritieken. Aad noemt Angela ‘onderdeel van het probleem’ en Yell zegt: “Domrechts kan het niet uitstaan dat racisme nu eindelijk massaal wordt benoemd. Alles is daarom nu gemobiliseerd, zelfs de domrechtse tv-trol Angela de Jong is van stal gehaald om net te doen of racisme niet bestaat.

Schrijver Arthur Japin retweet Pascal, die Angela de Jong nog erger vindt dan Johan Derksen: “Derksen is een symptoom, het vergoelijken en bagatelliseren zoals Angela de Jong hier doet en daarmee een systeem in stand houden waarin dit kan bestaan is de echte ziekte.

En Hannah tot slot: “Angela de Jong verdiend echt een liefdevolle knuffel. Van een eikenhouten bank met spijkers.

Gaat na Veronica Inside ook Angela de Jong ten onder? Als het aan acteur Achmed Akkabi ligt, gaan we nog veel verder. Hij wil hele omroeporganisaties gaan uitsluiten. “Wat we wel kunnen doen is niet meer samenwerken met omroepen als Veronica, WNL, PowNed en geen interviews meer geven aan De Telegraaf.

Het begint steeds duidelijker te worden: over een jaar krijgen we alleen nog maar Margriet van der Linden voorgeschoteld. In de vooravond, op de late avond én op prime time. Helder.

Lees ook:
Oei: Akwasi krijgt nu ook Angela de Jong over zich heen (vorige week donderdag)
Geert Wilders begrijpt Angela de Jong heel goed (vorige week vrijdag)
Is Angela de Jong een racistische PVV’er? (vorige week vrijdag)
Oorlog op AD-redactie: woede over Angela de Jong (vorige week vrijdag)
Angela de Jong: ‘Grachtengordel vindt mij een nazi’ (vandaag)

Foto: RTL, SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen