Laten Arie en Glennis ook Angela de Jong cancellen?

Geplaatst op do 18 jun 2020 om 18:00

Arie Boomsma en Glennis Grace zijn op oorlogspad. Na hun geslaagde oproep tot een adverteerdersboycot van Veronica Inside – de eerste adverteerders zijn al met schaamrood op de kaken afgehaakt – resteert de vraag: who’s next? Een goede gegadigde lijkt Angela de Jong. De AD-diva gaf recentelijk toe vrij rechts te zijn, schaart zich vrijwel altijd achter de mannen van VI én zegt weleens iets over Zwarte Piet: een gevaarlijke cocktail. Kunnen er nog wel advertenties om haar columns heen?

Net als Johan Derksen lag ook Angela de Jong onlangs onder vuur vanwege een zwartepietgrap. Precies een week geleden besprak ze in haar column het veelbesproken talkshowoptreden van Akwasi bij Beau. “Hij had vier zwarte mannen aan tafel. Ah gezellig, benieuwd of het nog over Zwarte Piet zou gaan.

De column leverde zeer stevige kritieken op en zelfs op de redactie van het AD brak er oorlog uit. Toch sprak Angela zich vandaag wederom fel uit in de krant: zij wil zich niet als nazi weg laten zetten en ging tekeer tegen uitgerekend Arie en Glennis.

Angela durfde het aan. “Ik ga het toch doen“, schreef ze. “Zeggen wat ik op mijn hart heb tegen Anouk, Arie Boomsma, Glennis Grace en al die andere bekende en onbekende mensen die te hoop lopen tegen VI vanwege een opmerking van Johan Derksen.”

Die column van vandaag leidt wederom tot stevige kritieken. Aad noemt Angela ‘onderdeel van het probleem’ en Yell zegt: “Domrechts kan het niet uitstaan dat racisme nu eindelijk massaal wordt benoemd. Alles is daarom nu gemobiliseerd, zelfs de domrechtse tv-trol Angela de Jong is van stal gehaald om net te doen of racisme niet bestaat.

Schrijver Arthur Japin retweet Pascal, die Angela de Jong nog erger vindt dan Johan Derksen: “Derksen is een symptoom, het vergoelijken en bagatelliseren zoals Angela de Jong hier doet en daarmee een systeem in stand houden waarin dit kan bestaan is de echte ziekte.

En Hannah tot slot: “Angela de Jong verdiend echt een liefdevolle knuffel. Van een eikenhouten bank met spijkers.

Gaat na Veronica Inside ook Angela de Jong ten onder? Als het aan acteur Achmed Akkabi ligt, gaan we nog veel verder. Hij wil hele omroeporganisaties gaan uitsluiten. “Wat we wel kunnen doen is niet meer samenwerken met omroepen als Veronica, WNL, PowNed en geen interviews meer geven aan De Telegraaf.

Het begint steeds duidelijker te worden: over een jaar krijgen we alleen nog maar Margriet van der Linden voorgeschoteld. In de vooravond, op de late avond én op prime time. Helder.

Lees ook:
Oei: Akwasi krijgt nu ook Angela de Jong over zich heen (vorige week donderdag)
Geert Wilders begrijpt Angela de Jong heel goed (vorige week vrijdag)
Is Angela de Jong een racistische PVV’er? (vorige week vrijdag)
Oorlog op AD-redactie: woede over Angela de Jong (vorige week vrijdag)
Angela de Jong: ‘Grachtengordel vindt mij een nazi’ (vandaag)

Foto: RTL, SBS
72 Reacties op “Laten Arie en Glennis ook Angela de Jong cancellen?”


  1. Pepijn

    Tegenvaller voor speklap Angela de Jong en haar hetze tegen de grachtengordel.

  2. Johannes

    Ik kots van Angela de Jongh. Vies wijf dat totaal niet de Rotterdamse mentaliteit heeft.

  3. M.

    Na veel bellen en vergaderen krijgen we dit voor elkaar, zo ongelofelijke trots op deze bedrijven zo trots op onze team. Reclame voor de komende uitzending moeten heel goed nadenken, niemand komt vanaf nu zomaar vanaf. #SayNOtoracisme #Zwartpietisracisme. Mensen moeten zich gaan realiseren dat racisme strafbaar is.

  4. Lies

    Mag ik dan bij jou MC ;)

  5. Dr Bibber

    Wat een botox kop heeft die glennis.

  6. Dartsfan

    “Wat we wel kunnen doen is niet meer samenwerken met omroepen als Veronica, WNL, PowNed en geen interviews meer geven aan De Telegraaf.” We beginnen nu op Turkije of Marokko te lijken door die dit woord is verwijderd door moderatie als Achmed Akkabi, dit heet propaganda en dictatuur. Weg vrijheid van meningsuiting, alleen nog maar dit woord is verwijderd door moderatie Turken en Marokkanen toegestaan. Oh en linkse klimaatgekkies

  7. Dartsfan

    Ga weg M. Ik wacht nog altijd op het moment dat na een uitzending Margriet hysterisch krijst ‘stop de show!’ en nooit meer terugkeert

  8. Fascisten zijn links

    De fascisten openbaren zich. Fantastisch. John moet van Talpa het Nederlandse Fox worden. Een rechts volwaardig nieuwsbulletin is zeer welkom. Dan maar andere adverteerders.

  9. Misutoria

    Is Hannah niet die extreem slechte “tokkie” kapper met ordinaire werknemers?!
    Die verdient het niet om benoemd te worden.

    En wat een niveau verderes… Ongekend voor een st volwassenen..

  10. Fascisten zijn links

    De fascisten openbaren zich. Fantastisch. John moet van Talpa het Nederlandse Fox maken. Een rechts volwaardig nieuwsbulletin is zeer welkom. Dan maar andere adverteerders.

  11. man pan

    Probleem van de huidige Woke generatie, alles is zo gepolariseerd, alleen preken voor eigen parochie.

  12. Nederland gaat naar de afgrond

    Het zou me niet verbazen dat RTL hier aan meewerkt als wraak.

  13. hh

    @Misutoria, ik ken alleen maar tokkie kappers die de werkelijkheid geheel naar eigen inzicht verdraaien, krom maken wat recht is, en daar met een grote lelijke muil over gaan klagen overal. Zodat ze opeens ´slachtoffer´ kunnen zijn. Meerdere malen meegemaakt. Stelletje psychiatrisch patienten.

  14. Willie

    Wat die idiote Arie denkt dat weten nu wel. Maar wat denken de kijkers en de bevolking. Iedere keer worden deze door de media en NPO buitenspel gezet
    Dan komt weer zo idiote BNer met zijn meninkje en alles moet op de kop is dit land gek geworden. Wat nog erger is je ziet de BN’ers en media en NPO massaal achter een koperschopper aanlopen.

  15. Peter B.

    Angela de Jong heeft op haar geheel eigen manier succes. Ze weet voor het AD en vooral zichzelf grote groepen te ergeren met haar stuitende middelmaat. Daar zijn niet veel mensen toe in staat.

  16. Jolanda

    @hh Volgens mij snap je niet wat Misutoria beschrijft…
    Ik heb ook wel eens gelezen als het om die ene kapper gaat dat die niet kan knippen en alles met de tondeuse doet en maar al te graag in de belangstelling wilt staan. Wat Misutoria schreef klopt, getuige van het feit dat ik die Hannah een keer in VI op tv heb gezien en met zijn straattaal nou niet bepaald netjes overkwam. Afgezien van dat, ook nog eens verlegen.
    En los van dit onderwerp, dat hele rasisme gedoe is om mensen tegen elkaar op te spelen en in deze tijd hebben we juist elkaar nodig tegen de overheid.

  17. Simon Dekker

    Het nieuwe racisme is in opkomst, mensen. Anti-racisme is het nieuwe racisme.

  18. ano@niem.nl

    Het wordt tijd dat we de hele rij zelfingenomen zichzelf zielig vinedende figuren gaan cancellen die alles en iedereen voor racist uitmaken. Helemaal klaar mee.

  19. WEST*

    bedrijven gaan in dialoog en adverteren gewoon verder hoor!

  20. tas

    Die anti-rascisme kliek; BLMatters zowel als de anti-zwarte Piet groep, worden zwaar gesponsord als ik het goed heb door Soros. Maar de Pers vertikt het dat uit te zoeken en te exposeren. Wat hebben we aan ´de Pers´ als ze dit soort dingen NIET naar boven halen. Ga wat anders doen.

  21. WEST*

    Goh wat had die P Fortuin gelijk hij voorspelde precies wat er gaande is !
    maar iedereen was doof , ook Wilders heeft tot op de dag van vandaag gelijk
    Men ziet de gevolgen als je andere culturen binnen laat. Jij als Nederlander worden alle feest dagen ontnomen, Z. Piet , de sint , de paas haas, de kerstman 3 koningen hemelvaarsdag pinksteren. Als ze iets kunnen vinden zullen ze het niet nalaten om daar weer een verbod van te maken !
    oprotten die dit woord is verwijderd door moderatie die onze cultuur verpesten!

  22. Pjotr

    Anti-racisme, in de praktijk racisme, kapitalisme; in combinatie met linkswokefascisme is een griezelige cocktail die leidt tot een culuur-en woorddictatuur.

  23. Wendy's dealertje

    Getver, strax hebben we alleen nog maar linksche gutmenschen op tv…oh wacht, dat is al een tijdje zo.

  24. Likmijnnattezak

    Wat een zooitje rukvolk woont er in dit zielige grafland…hang jezelf op als je het er niet mee eens bent. Dan heb je rust.

  25. Michel

    Snap al dat gezeur van de gekleurde medemens niet zo…. de meerderheid heeft een schotel aan de dakgoot hangen voor een buitenlandse tv zender… terwijl ze blijven zeuren over hoe links en rechts de nl tv is… ga een hobby zoeken ipv dat zeuren om het zeuren…

  26. Xavier

    Gelukkig is de wereld simpel blank is fout en zwart is goed. Een ouderwetse koiboi-film maar dan met de hoeden andersom. Stel je voor dat de zaak genuanceerder ligt. Gelukkig vreet de revolutie altijd zijn kinderen op zoals de ongenuanceerden zullen merken.

  27. Curryworst

    Glennis Grace zou het toch gaan maken in Amerika?
    Grote stadionconcerten, liveshows en alles.
    Tenminste daar had ze het lange tijd over.

    Nee, dat heeft ze uiteraard allemaal opgegeven om zich druk te maken over een voetbalpraatprogramma. Die ze niet eens kijkt.
    You go girl!

  28. M.

    ik heb de bewuste aflevering niet gezien en ken Angela de Jonng ook noet, maar met zo een witte uiterlijk ben je vast vieze racist. Dus goed bezig heer en dame, weg met Angela!

  29. Sjaan

    “Domrechts kan het niet uitstaan dat racisme nu eindelijk massaal wordt benoemd. Alles is daarom nu gemobiliseerd”

    De tering wat een domme kip. Heb je de laatste weken niet gezien wie er gemobiliseerd werden? Of stonden de Dam, de Erasmusbrug enz. soms vol met rechts volk?

  30. Keta Minek

    “Domrechts Extreemrecht bedoel je, ik stem ook rechts maar gewoon VVD.

  31. Tino

    Ja glennis is nergens meer in beeld met haar eeuwige imitatie, dus dan maar dit mee varen op het bootje van Arie, onze correcte BN’er en nep christen

  32. Hoer

    Joh laat die opgespoten Botox plofkop met die mislukte Amerikaanse carrière dr vette muil houden. Te dom om uit dr ogen te kijken. En die linkse zgn gutmensch, misschien kan die eens lekker voor de trein gaan staan of een boom zoeken, stuur ik het touw wel op
    Amen!!!

  33. Wyatt

    Cancel dat sekreet aub.

  34. Captain Caveman

    Mevr. Angela heeft meer ballen dan al die schijnheilige ‘linkse’ keurige BN’r ventjes die kakelen hoe correct ze zijn en zo bang zijn dat ze hun hebben en houden in handen geeft van een stel subsidieimportnegers!
    95% van de bevolking is het helemaal eens met Angela. Maar die moeten aan het werk om de rekeningen te betalen in plaats van zielig doen in talkshows, die hoor je niet!

  35. Kasem, het vriendje van Taghi

    Dit land zou een stuk mooier zijn zonder Glenda Batta en Arie Boomsma.

  36. Hahahahahaha 👹 🇮🇱

    Verdeel en heers ⚔️⚔️⚔️

  37. Hoi

    Zijn Arie, Claudia, Georgina Verbaan, Halina Reijn en de rest van de GGZ nou tegen het koningshuis of niet? Als wij het toch over white privilege hebben.

  38. Geronimo

    Tja, rationele argumentatie is niet het sterke punt van links. Nooit geweest. Het theoretische deel van het boekje van parasiet Marx was nog aardig, maar de beleidsaanbevelingen… #rememberstalin #laatduizendbloemenbloeien #ANC #Killtheboers #killingfields. Schelden en krijsen is het enige waar dat werkschuwe tuig toe in staat is, net als een stel kleine verwende kinderen. Dat is meestal als mensen geen argument meer hebben en geen zelfsrespect. Ik roep dan ook op tot een boycot. Wat voor een boycot? Nou, wat dacht van je van je abo opzeggen bij de anabolenpomp van hypocriete nepchristen Boomsma? Op naar de nul abo’s voor Boomsma. Tip voor de pliesie: misschien een keertje kijken of er bij Boomsma gehandeld wordt in verboden substanties ;)

  39. Dennis

    Al die nietszeggende mensen als Arie Boomsma, Awkwasi, Jasmine Sendar, Glennis Grace…. Ik had zo gehoopt dat mede door de Corona crisis deze figuren geen schijnwerpers meer gegeven werden en een enkeltje geschiedenisarchief kreeg…

  40. dagobert

    Nederland word een echte bananenrepubliek .en de meerderheid zwijgt lafaards zijn het

  41. Leo knots

    Ik cancel alles wat met Boonsma en Glennis te maken heeft, wat een eng volk

  42. Zo zit het

    Het wordt tijd dat we Arie Boomsma en Glennis Grace gaan boycotten net zoals al die andere lui die menen dat het hier erger is dan in de USA. LANG LEVE ZWARTE PIET!!!!!!!!!!!!!!!! …
    Overigens vind ik Baudet ook een gevaar voor de democratie. Hij begint Trump neigingen te krijgen. Gaat niet over dit onderwerp, maar even ter verduidelijking.
    Weg met racisme, lang leve Zwarte Piet.
    Dat ze de Telegraaf willen boycotten is nog daar aan toe. Die krant deugt niet.

  43. Bea

    De linkse 5de colonne is als de handlangers in de nazi tijd. Gewoon faciliteren van de powers that be.

    Als morgen de Aubergines heilig worden verklaard, dan zijn daar ook meelopers voor.

  44. Jan van Gelderen

    Kunnen alle criticasters van onder anderen Derksen en De Jong het interview van Akashi eens gaan lezen uit 2017 in de Volkskrant over de Ghanese rol en die van zijn voorouders in het kader van de slavenhandel. En dan naar hun eigen reacties op mensen, die een mening hebben die ze niet bevallen.

  45. Blinde Herdershond

    M.
    do 18 jun 2020 om 19:08
    ik heb de bewuste aflevering niet gezien en ken Angela de Jonng ook noet, maar met zo een witte uiterlijk ben je vast vieze racist. Dus goed bezig heer en dame, weg met Angela!

    ———————————

    Oei, daar laat je even je ware, lelijke gezicht zien, M.
    Je loopt nu trots als een pauw hier rond te paraderen en aan de wereld te verkondigen wat jouw heldhaftige bijdrage is geweest aan dit debacle.
    Maar heb je wel eens gehoord van de uitdrukking “be careful what you wish for”? Dat deze situatie gierend uit de klauwen aan het lopen is kan een blinde zien. Jij en de jouwen zouden over een jaar of wat nog wel eens bittere tranen kunnen gaan huilen en met weemoed terug denken aan de dag van vandaag.
    Je hebt geen idee wat er door links in werking is gezet. Polarisatie, onderhuidse irritaties en langzaamaan steeds meer woede. Dat gaat een keer tot uitbarsting komen en mijn vermoeden is dat dat niet lang meer gaat duren.
    Als de pleuris uitbreekt zullen de Arie Boomsma’s en Glennis Grace’s als eerste de benen nemen.

  46. pepe

    als dit land echt zo verschrikkelijk zou zijn als als die WOKE lui beweren waarom wonen ze hier dan nog en willen ze steun in coronatijden (de cultuurbranche vooral!)

    rot vooral lekker op naar Hollywood als jullie het allemaal zo goed weten

  47. Mererl

    Acties zoals dit zorgt er voor dat de discussie dood gaat, niemand die meer iets durft te zeggen bang om gecanceld te worden. Verder zetten mensen hakken in het zand en zorgt het juist voor meer racisme omdat mensen worden weggezet als racist.
    Totaal contraproductief en het zorgt niet voor een gezond debat over racisme, zo bereik je dus niks Arie, Anouk en Glennis.

  48. Japierabo

    Dit gaat helemaal mis. Het stoom komt uit mijn oren sinds dat de kleurlingen standbeelden om trekken. Onbegrijpelijk. Ik kijk sinds die achterlijke protesten met een schuin oog naar elke zwarte. Echt heel jammer. Nooit last van gehad maar nu wel. Ik zeg hulde! En ik denk dat ik HEEL VEEL medestanders heb. Bring it on met de tijd maar ik ga niet veranderen. Sterker nog mijn hakken staan in het zand.

  49. Sjors van Kempen

    Kwestie van tijd tot Angela net als Wierd naar De Telegraaf overstapt.

  50. Gijpje

    De eerste beste linkse deuger, kleurling inclusief cabaretiers die een foute grap of opmerking maken over blanken is de sjaak, die kan een aangifte bij de politie verwachten en een social media campagne om gecanceld te worden.

  51. GrijzePilion

    Angela de Jong hoort net als John de Mol in de gevangenis thuis. Zonder eten en water! Dat mens verdient niks!

  52. daan

    Wat deze domlinkse gekkies nastreven is een soort van china of noord-korea. Slechts 1 mening is toegestaan en een ieder met een andere mening moet kapot. Hoe leeg of ziek moet het in die hoofden zijn?

  53. Vetklep

    Arie en Glennis hebben helemaa niet zo’n groot bereik…. dus?

  54. M.

    M.
    do 18 jun 2020 om 19:08
    ik heb de bewuste aflevering niet gezien en ken Angela de Jonng ook noet, maar met zo een witte uiterlijk ben je vast vieze racist. Dus goed bezig heer en dame, weg met Angela!

    Mijn naan wordt misbruikt door deze persoon! Zielig!!! Deze reacties heeft niets met de echt M. te maken!

  55. Jan

    Krijgen we nu elke mening van iedere persoon te lezen en te horen? Ik ben voor zwarte piet. Hier zijn de kinderen blij met een vrolijke, lieve en gulle piet! Kinderen nemen een voorbeeld aan hun gedrag. Kinderen weten dat deze mensen uit een verhaal komen en zwart zijn omdat zij heel erg vaak door de schoorsteen zijn gekomen. Roet is zwart, dus piet is zwart en geen enkele andere kleur. Oh ja, zwart en wit zijn geen kleuren, dus doe allemaal even normaal. Kijk eens in de naaste omgeving of je iemand helpt in plaats van overal maar te roepen hoe ‘zuiver’ je bent. Wat verlang ik terug naar Pim…. Hij had zo gelijk… laten we actie voeren tegen besnijdenis, onderdrukking, misstanden in gevangenissen in andere landen. Doe eens wat goeds in plaats van de hele dag maar wat te roepen!

  56. 60+

    Jaspirabo 22.06 👍👍

  57. Pjotr

    Jan@ Zwart en wit zijn ook geen huidskleuren. Anders zouden Glennis, Eusebio, Bob Marley of Obama grijs zijn geweest.

  58. Sjors

    Zwarte piet Forever!!!!!

  59. Adder

    Ik voel mij als blanke al jaren gediscrimineerd door de verschillende kabinetten die mij constant financieel pakken als hardwerkende burger terwijl er aan de andere kant mensen worden toegelaten die gastvrij opgevangen worden en jaarlijks een behoorlijke gratis toelage krijgen waarvoor ik moet dokken. Wil ik dit? Nee maar wordt ik hier gedwongen om dit maar te accepteren. Kom ik op voor de rechten van onze ouderen dan wordt er gezegd dat ik zelf maar voor de ouders moet zorgen totdat het echt niet meer kan.
    Het is gewoon een hypocriete bende die achter deze zgn anti racisme groepen staan en zijn zeker ze vergeten hoe ze daar vroeger zelf in hebben gestaan toen sinterklaas met zijn zwarte pieten werden onthaald in ons land.
    Ik ben ik voor gelijkheid maar hou op met deze flauwekul zou ik zeggen tegen die BNers

  60. Huub

    Nederland is knettergek geworden.

  61. Sjaak

    @ M. Je mening mag er best zijn, maar elke keer zoveel fouten in je stukje kan echt niet. Ga Nederlands leren en kom dan pas terug!

  62. Annoniemus

    Ik zou graag willen verwijzen naar een YOU TUBE filmpje van aso mevrouw Glennis Grace , dan zie je wie dat zwarte mormel eigenlijk is !

  63. Matty

    Wat gaan mensen zoals Glennis en Arie toch rare dingen doen en zeggen als ze een tijd niets te doen hebben. Mensen krijgen een aversie tegen dit soort mensen die, uit jaloezie en verveling, een grote bek hebben!

  64. GrijzePilion

    Angela is een buitengewoon minderwaardig mens, en dat is een feit.

    Enkeltje gevangenis voor haar!

  65. Ashwin

    Ik denk dat we het punt missen. Johan Derksen heeft zich omstandig uitgelaten tegen racisme, maar de hele context wordt weggelaten op basis van een grap. Vergeten we dat Akwasi door zijn oproep op de Dam reacties heeft uitgelokt? Actie-reactie is geen racisme, check wat er gebeurde van de week met Defano Holwijn, dát is racisme. Wanneer kunnen we onderscheid maken? Wat is er gebeurd binnen het onderwijs dat de generatie 40-min het niet meer begrijpt?

  66. Wendeline

    Weg met die omhoog gevallen Glennis, hadden ze haar ontdekt in Amerika, waren wij ervan af. En neem die Bombarie Boomsma aub mee.

  67. Donald Dumb

    Glennis Grace. Het krijsmeisje wat nog altijd op een definitieve doorbraak wacht.
    Tot nu toe alleen een schnabbel her en der…

  68. Geronimo

    Glennis, een tikkie overschat blèrbekje. Ik hoop voor haar buren dat de ruimte waar ze oefent geluiddicht gemaakt is.

  69. Alle Kamphuis

    Het is waarlijk niet te geloven, de hypocrieten zijnde de omhooggevallen voetballers, zijn boos, niet op allerlei rappende rappers die de meest verschrikkelijk teksten de ether inslingeren.
    En misschien wel afstammelingen zijn van voorouders die hun stamgenoten verkochten als slaven aan de blanke slavenhandelaren alsook zwarte handelaren. Ze mogen blij zijn dat ze een balletje kunnen trappen.Hypocriet zijn ze ook, Derksen een rascist, laat me niet lachen. Waar jullie gaan voetballen in de slavenstaat Quatar waar vele doden zijn gevallen tijdens de bouwwerkzaamheden van de stadions waar jullie je kunstjes mogen vertonen. Hypocrisie ten top.

  70. Lariekoek

    @Japierabo
    Je kijkt met een schuin oog naar elke zwarte, omdat je een racist bent! Jouw medestanders zijn dat ook!

  71. Shoarma

    @lARIEkoek. Niet geheel toevallig dat die naam in jouw nickname verborgen zit!

  72. Ikke

    Om BN-er te worden moet je aan een of ander spelprogramma op tv mee doen en kom je ergens terug in de schijnwerpers, mogen ze wel inkrimpen. Misschien geen aandacht meer aan geven, verdwijnen ze vanzelf. Met alle aandacht blijven ze in de belangstelling staan. Misschien komen er dan ook nog eens betere programma’s op tv. Is nu goed waardeloos. Zijn nu zelfs niet in staat om iets goeds te maken. Het barst van de herhalingen!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.